Review: Zwitserse foto op aluminium

Foto op aluminium

 

Herken je dat, je wilt iets moois aan de muur hangen maar je hebt geen flauw idee wat. Boven de bank is echt een plekje om iets moois op te hangen maar dan helpt het wel als je weet wát je wilt ophangen. Tot een week geleden wisten we niet wat voor nieuws we boven de bank wilden hangen. Maar ik kreeg een leuk voorstel voor een samenwerking en dat kon ik gewoon niet afslaan.

 

Foto op aluminium

De muur voordat we iets anders kozen voor boven de bank

 

Van FotoOpAluminium.nl – het dochterbedrijf van FotoCadeau.nl – kreeg ik een mailtje of ik een review wilde maken voor een foto op aluminium.
Wacht… Kan dat nu ook al?
Ik heb me er eens in verdiept en besloot om de samenwerking aan te gaan. Ik had tenslotte nog een foto die ik altijd nog eens een keer wilde laten afdrukken. Maar je kent het vast wel, dat komt er nooit echt van. 
Ik kon ervoor kiezen om mijn foto te laten afdrukken op een witte toplaag (zonder aluminiumstructuur) of op een geborstelde toplaag (waardoor de foto een aluminiumstructuur krijgt). En daarnaast had je ook nog eens de keuze om aan te geven of de foto voor binnen of buiten bedoeld was. Mijn foto wilde ik binnen ophangen dus die keuze had ik snel gemaakt.

 

Foto op aluminium

De originele digitale foto – Lungern, Zwitserland

 

Het bestellen ging vrij snel en simpel, omdat ik samen met Roy de foto al had uitgekozen hoefde ik hem alleen nog maar te uploaden en mijn keuze voor de soort aluminium aan te vinken. Ik koos voor de afmeting 60×40 cm zodat we naast de foto ook nog wat anders boven de bank konden hangen. En omdat we de foto wilden ophangen leek het me ook wel verstandig om een ophangsysteem erbij te bestellen (wat bestaat uit een plaatje met plakstrip, een afstandhouder, een schroef en een plug). Maar gelukkig hoefden we niet te boren (waardoor we alleen het plaatje met plakstrip nodig hadden) want wij hebben een speciaal schilderijen-ophangsysteem hangen waardoor je makkelijk schilderijen en foto’s kan afwisselen. 

 

Foto op aluminium

De foto op aluminium

 

Na 3 dagen had ik de foto binnen en – na gezeur van Roy want die wilde het graag zien – maakte ik het pakketje een paar dagen later open. Ik was verrast van het resultaat! De foto die ik eigenlijk zo lang wilde laten afdrukken lag eindelijk in mijn armen (Dinja, niet zo dramatisch doen)! Ik had verwacht dat de plaat, omdat hij natuurlijk van aluminium is, zwaar zou zijn. Maar dat valt reuze mee. De plaat bestaat uit 3 lagen, twee buiten lagen van aluminium en de binnenste laag is van kunststof. De randen zijn goed afgewerkt en de fotolaag is mat. Dat vind ik wel beter aangezien onze ramen tegenover de bank zijn en daardoor zagen we altijd een reflectie in onze oude wanddecoratie. 

 

Foto op aluminium

Onze nieuwe wanddecoratie voor boven de bank

 

Ik ben heel tevreden over hoe de foto eruit ziet. Als je het van dichtbij bekijkt lijkt hij wel een beetje onscherp, maar dan vraag ik me toch af wie er met z’n snufferd tegen een foto aan zit te kijken. Van een normale kijkafstand is hij in ieder geval heel mooi, de kleuren vind ik aardig goed overeenkomen met de originele foto en hij staat mooi zo boven de bank.

 

Foto op aluminium

 

Foto op aluminium

 

Zo’n foto op aluminium is ook hartstikke leuk om als cadeau te geven. De prijs vind ik reuze meevallen, voor zo’n foto van 60×40 cm betaal je €47,95 en voor €5,95 kan je het ophangsysteem erbij bestellen. Dat valt mee, toch?!
Tegenwoordig kan je het zo gek niet bedenken, je kan al namelijk op zoveel producten je eigen foto laten afdrukken. Een foto op aluminium, een foto op een mok, en noem maar op…
Wat is het leukste waar jij een keer een foto op hebt laten afdrukken?
Liefs, 
Dinja

 

Dit artikel schreef ik in samenwerking met FotoOpAluminium.nl.

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

5 reacties op “Review: Zwitserse foto op aluminium”

 1. sabrina schreef:

  wat een prachtige foto! Ik vind het matte ook wel heel mooi

 2. Els schreef:

  Ziet er goed uit! Mooie foto heb je gekozen.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dankje! Ik wilde hem al een tijdje laten afdrukken maar vergat het telkens, dus dit was een mooie kans om hem eindelijk eens te laten afdrukken 🙂

 3. Wat een leuke foto en een goed idee om het interieur van een ruimte te verbeteren.

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.