13 Herkenbare dingen als je in de IKEA bent

Herkenbare IKEA dingen

 

Dit artikel had ik al een poos in gedachten. Vroeger vond ik het echt een uitje – nu nog steeds trouwens – om naar de IKEA te gaan. Op een gegeven moment kon ik de catalogus wel dromen en kreeg ik veel inspiratie van alle ‘huiskamertjes’ bij IKEA. Inmiddels heb ik al wat IKEA ervaring opgedaan (het hielp ook wel dat vroeger mijn opleiding praktisch tegenover de IKEA zat). 
Dit is mijn lijst met 13 herkenbare dingen als je in de IKEA bent.

 

Ontbijtje
Je begint de dag pas echt goed met een ontbijtje. Voor €1,- kan je al ontbijten bij IKEA, dus begin de dag goed met een croissantje, een broodje, met beleg, keuze uit koffie, thee of cappuccino en de mogelijkheid om gratis je drankje bij te vullen. Wat wil je nog meer?!

 

Bigshopper
Dan gaan de deuren van de winkel open en stormt iedereen naar binnen. Het winkelen kan beginnen! Je pakt de bigshopper zodat je fijn alle spullen erin kan proppen die je wilt kopen. Of niet. Ik krijg de grootste ruzies met zo’n onhandige bigshopper want het meeste valt er weer uit omdat het te groot is of de tas te vol zit.

 

Plattegrond/ verlanglijstje
Naast de bigshopper moet de plattegrond a.k.a. verlanglijstje ook mee. Daar kan je de producten opschrijven die je graag vanuit het magazijn wilt ophalen. Er is alleen nooit genoeg ruimte op al die info op te schrijven. Naam van het meubel, omschrijving, artikelnummer, stellingnummer en vaknummer in het magazijn. Meestal schrijf je toch teveel meubelnamen op het lijstje…

 

bron

IKEA potloodjes
Vroeger kreeg ik wel eens op m’n donder. Ik had teveel IKEA potloodjes meegenomen. Om heel eerlijk te zijn, dat was ook zo. Maar ik dacht alleen maar aan ‘gratis, gratis, gratis’. Wat ik er uiteindelijk mee heb gedaan weet ik niet meer.

 

Aanraken
Alles maar dan ook alles moet worden aangeraakt, kastjes testen, banken testen en ligt dat matras wel lekker? Je moet gewoon alles hebben geprobeerd, daar staat het immers toch ook voor?

 

Kussens
Stapels kussens. Te verleidelijk voor woorden. Een groot kussengevecht dat is wat het moet worden! Gelukkig heb ik dat maar twee keer in mijn leven gedaan, een keer met mijn moeder (toen het gelukkig erg rustig was) en Roy was ook ooit een slachtoffer geworden van het kussengevecht.

 

Kookwekkers
Die moesten wel uitgetest worden. Super irritant voor de medewerkers natuurlijk, dus ik raad het je niet aan – maar geef maar toe, je hebt vast ooit wel eens één kookwekker aangezet in de IKEA.

 

Verdwalen
Zelfs al hangen er overal routebordjes, plattegronden, zelfs met de plattegrond die je in je handen hebt; je raakt hoe dan ook de weg kwijt. Via de woonkamers naar de keukens of toch slaapkamers en weer terug? En hoe je nou ineens bij het magazijn bent beland is ook maar de vraag.

 

bron

Magazijn
Stelling 09, vak 02. Of was het stelling 02 en vak 09? Ik loop me altijd rot te zoeken in dat magazijn, vooral toen we de meubels gingen kopen voor ons huis. Het duurde echt een eeuwigheid voordat ik alles had gevonden en dan kwam ik ook nog zelfs een paar lege vakken tegen. Moest ik nog een keer terug. Gelukkig kan je tegenwoordig al op internet spieken waar het bepaalde meubelstuk ligt dat je zoekt.

 

Meer dingen
Herkenbaar? Met meer dingen thuiskomen dan je eigenlijk wilde kopen? Het gebeurt mij altijd. Onder het mom van: ‘Oh maar dit heb ik écht nodig hoor’, ‘Hier dit is maar een x aantal euro!’ of ‘Dit moest ik hebben, alleen was ik het vergeten om op mijn lijstje te zetten’. Ook kan ik me vaak moeilijk beheersen als ik door de decoratie afdeling loop (die prijzen alleen al!).

 

Maar niks…
…van je eigen verlanglijstje te hebben gekocht. Oops. Volgens mij had ik hele andere dingen opgeschreven dan ik eigenlijk nu bij de kassa heb afgerekend. Ach ja, volgende keer beter!

 

Hotdogs!
Toen ik nog mijn opleiding volgde (en dan praat ik al over een flink aantal jaren geleden), kocht ik tijdens een tussenuur of soms zelfs in de pauze wel eens zo’n lekkere hotdog. Vooral met die lekkere uitjes erop en een beker met frisdrank (als ik het goed heb was het iets van Lingon berry ofzo) erbij. 

 

Uren bezig
Terwijl je denkt dat je al erg snel weer buiten staat is het inmiddels alweer 4 uur verder. Bij zo’n enorme meubelzaak ben je ook wel even bezig hoor! Vooral als je begint met een ontbijtje en als afsluiter weer een hotdog gaat eten, maar daar heb ik totaal geen ervaring mee.

 

 

Het wordt nu echt eens tijd dat ik samen met Roy naar de IKEA ga, we hebben allebei nog een cadeaubon en een lang lijstje aan meubels (en accessoires) die we nog willen kopen. 
Wat vind jij het meest herkenbaar als je in de IKEA bent?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

13 reacties op “13 Herkenbare dingen als je in de IKEA bent”

 1. Jamey schreef:

  whaha geweldige blog!

 2. Sandra schreef:

  Haha, herkenbaar uiteraard! Behalve van die kookwekkers. Ik heb er nog nooit eentje horen afgaan of zelf aangezet. :’) Heb zin om weer een keer lekker rond te struinen daar!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Misschien ligt het gewoon aan de IKEA waar ik vaak kwam :’)

 3. Els schreef:

  Ja, alles aanraken die ik vaak ook. En het magazijn… pfff zo groot, en als je iets moet pakken altijd maar hopen dat het in de auto past.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Haha dat is ook zo ja!

 4. Amanda schreef:

  Een paar dingen zijn zeker herkenbaar, wat grappig! Zo heb ik ook een paar keer extra potloodjes meegenomen (onder het mom van ‘altijd handig’ en ‘gratis’) en ben ik elke keer langer binnen dan strikt noodzakelijk. Ik wil toch even alles zien én aanraken, haha! Maar een kookwekker heb ik nog nooit aangezet trouwens. Vind het wel hilarisch!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Het is altijd ook zo verleidelijk om dingen aan te raken, gewoon even uittesten voordat je het koopt (of niet koopt, haha)!

 5. Eva schreef:

  Heel herkenbaar allemaal!

 6. Patricia schreef:

  Zooo herkenbaar! In Groningen was de IKEA erg dichtbij, nu in Apeldoorn niet echt. Dus als we gaan gaatde auto vaak ook propvol!! En dan neem ik eerder iets mee, omdat ik er dan toch een hele tijd niet zal komen. Alle punten komen me wel bekend voor, ik ben ook schuldig aan het kookwekker aanzetten plagerijtjes. Kussengevecht nooit gedaan, zal het voor een volgend bezoek plannen 😉

  1. DinjaDONUT schreef:

   Tja dan ontkom je er gewoon niet aan om veel te kopen 😉 ze hebben trouwens wel een service dat ze voor een laag bedrag de spullen thuis bezorgen (als je ze hebt gekocht kan je naar de service balie gaan met die spullen en later die dag brengen ze het thuis). Dat heb ik gedaan toen we gingen verhuizen en veel meubels nog moesten kopen. Anders was het echt wel een paar keer heen en weer rijden 😮

 7. Fallon Christy schreef:

  Heel herkenbaar. Ik mis alleen de Zweedse balletjes hahaha!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Die ben ik helemaal vergeten, maar dat kan ook komen omdat ik ze niet zo heel erg lekker vind…

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.