Verslag Center Parcs Erperheide

Center Parcs Erperheide

 

En ja hoor, we zijn weer eens naar Center Parcs geweest. Voor mij was het dit keer een nieuw park want ik was nog niet eerder in Center Parcs Erperheide geweest! Nu heb ik alle Center Parcs parken in België in ieder geval gehad, nu Nederland nog en Duitsland en Frankrijk… Vandaag heb ik weer een verslag voor jullie klaar staan, een kort verslag over het park en over de cottage waar we in zaten. 

 

Om met het verhaal te beginnen; ik ging samen met Roy, zijn moeder en zijn broertje naar Center Parcs Erperheide in België voor een midweekje van 16 t/m 20 januari. We hadden erg vroeg van tevoren een 4 persoons VIP cottage (nummer 251) geboekt, zodat we veel korting zouden krijgen. Het is altijd wel een beetje gokken welk huisje je moet boeken, maar met behulp van foto’s van de cottages op online forums (zoals Center Parcs Forum en Aqua Mundo Forum) kan je zien hoe de cottages er ongeveer uitzien. 

 

Center Parcs Erperheide

Maandag.
‘s Ochtends om half 10 hadden we afgesproken bij ons thuis, Roy z’n moeder en broertje kwamen met de auto naar ons toe en na één bakje koffie vertrokken we van huis. Onderweg hebben we één stop gemaakt om even de benen te strekken en daarna gingen we gelijk door richting Peer in België. We hadden een soort toeristische route via Valkenswaard (en kwamen dus langs Center Parcs De Kempervennen) maar kwamen uiteindelijk snel aan bij het park. We waren er vroeg zodat ik samen met Roy z’n moeder bij de Lidl buiten het park nog boodschappen kon doen. Dit is namelijk een stuk goedkoper dan boodschappen halen bij de Daily Foodstore op het park. Na de boodschappen was het tijd om uit te pakken, hier gaat altijd wel een hoop tijd inzitten maar gelukkig ging het deze keer vrij snel en konden we nog even rondlopen door de Market Dome. Hier haalden we nog wat boodschappen die ze bij de Belgische Lidl niet hadden (zoals melk, cassis en pindakaas).

 

En toen was het alweer tijd om te gaan eten. Omdat we na het eten nog wilden gaan zwemmen in de Aqua Mundo besloten we maar om lekker makkelijk te eten; broodjes knakworst! 
Dit was voor mij de eerste keer dat ik in de Erperheide was geweest, dus ook weer een nieuw zwembad. In dit zwembad waren twee glijbanen, een stroomversnelling, golfslagbad, buitenbad, buiten bubbelbad, lagoon, een koraalbad (waar je onderwater kan kijken naar de vissen) en een wildwaterbaan (blijft altijd een favoriet van mij). Het zwembad was vrij stil, qua muziek (wat we trouwens erg weinig hebben gehoord in de Market Dome) maar ook qua bezoekers! Het leek gewoon alsof het een privé zwembad was, echt heerlijk! Maar op een gegeven moment heb je het dan wel gehad, met 5 rondjes (of meer, ik heb niet geteld) in de wildwaterbaan, 3 keer van de glijbaan en nog wat dollen in het golfslagbad. Dus uiteindelijk gingen we maar uit het zwembad en gingen we nog even bij het Grand Café zitten, hier was namelijk live muziek. En ook hier waren weinig bezoekers en leek het een privé concert. De gitarist (die volgens mij ‘Lu’ heette) kon geweldig met zijn gitaar overweg, hij speelde op een gegeven moment met de gitaar op zijn nek en ook nog zelfs met zijn tong. Na het ‘privé concert’ liepen we terug naar onze cottage en tikte ik nog een artikel voor mijn blog terwijl Roy, zijn moeder en broertje een spelletje deden voor het slapen gaan.

 

Center Parcs Erperheide

Dinsdag.
De ochtend begon goed, omdat we een VIP cottage hadden kregen we ‘s ochtends voor 9 uur broodjes aan de deur! Dus – toen iedereen wakker was – konden we gelijk ontbijten. Na een uitgebreid ontbijt besloot ik dat het eens tijd werd om een Lush badproduct uit te proberen, en probeerde ik de Creamy Candy Bubble bar uit (hierover volgt later nog een mini review!).
Na mijn baddertijd leek het ons wel leuk om het park te gaan verkennen. Ondanks dat het buiten hartstikke koud was, zijn we toch een stuk gaan lopen en langs de rand van het park maakten we wat foto’s (van het landschap). Al lopend kwamen we op een gegeven moment ook een soort midgetgolfbaan tegen met het thema ‘Sprookjesgolf’, maar dan wel Belgische sprookjesgolf. Ik heb hier helaas niet veel foto’s gemaakt maar de beelden die er stonden waren hilarisch en ik poseerde bij elk beeld (omdat Roy aan het filmen was). 

 

Na de koude wandeling moesten we echt weer opwarmen. Bij het Grand Café in de Market Dome nam ik een heerlijke beker warme chocolademelk, met slagroom! In de Market Dome keken we uiteindelijk nog wat rond in de winkeltjes en liepen we weer terug naar onze cottage. Inmiddels was het namelijk tijd om te koken zodat we weer vroeg konden gaan zwemmen. Want deze keer zouden we gaan filmen in het zwembad! Elke keer blijft het nog eng om met onze camera (die onderwater kan) in het zwembad te filmen, maar ook deze keer ging het goed. Omdat het ook deze avond rustig was hebben we alles kunnen filmen. 
Toen we het eenmaal klaar waren met zwemmen en filmen besloten we dat het maar eens tijd was om weer terug naar onze cottage te gaan. Hier speelden we nog wat spelletjes en daarna gingen we slapen. 

 

Center Parcs Erperheide

Woensdag.
Net als de dinsdagochtend stond ook deze ochtend ons boodschappenkarretje al klaar met de broodjes. Dit keer gingen we alleen niet zo uitgebreid ontbijten omdat we juist een keer in de ochtend wilden gaan zwemmen. Met de camera natuurlijk, want in het donker het zwembad filmen was niet zo’n groot succes. Ik blijf het trouwens ook grappig vinden om de reacties van andere mensen te zien als je met zo’n camera de wildwaterbaan af gaat. Ook al bestaan die onderwatercamera’s (of in ieder geval, camera’s die ook onderwater kunnen filmen) al wat langer, toch blijven mensen je soms vreemd aankijken. 
Omdat er in onze VIP cottage een Finse sauna zat besloot ik om na het zwemmen eens even dat chloor eruit te zweten. Ik houd niet zo erg van sauna’s maar deze viel wel mee. Ik had hem op de laagste stand – 40 graden Celcius – gezet en had al een emmertje water klaar staan om de stenen af en toe wat te besprenkelen. Dit hoort in zo’n soort sauna blijkbaar. 
Na de sauna had ik wat tijd gevonden om even op mijn laptop te zitten maar al snel wist ik niet goed wat ik eigenlijk wilde doen dus pakte ik maar mijn schetsblok erbij en ging uiteindelijk dus tekenen. 

 

Op een gegeven moment was het tijd om (weer) naar de Market Dome te lopen. We zouden namelijk gaan eten bij het Evergreenz restaurant, het all-you-can-eat restaurant van Center Parcs. Er was veel keuze maar ik had het al snel gemunt op de stukjes beenham. Blijkbaar was ik niet de enige, want het was al snel op (maar gelukkig werd het snel bijgevuld). Ik zat al snel vol maar ik had nog wel plek voor wat desserts. Er was hier ook veel keuze, en ik nam enkele kleine dessert hapjes en uiteindelijk zat ik aan de softijs met verschillende soorten dip. Blijft toch het leukste, je ijsje zelf te versieren…
We hebben nog heel lang nagetafeld en uiteindelijk liepen we door naar de House of Games waar we nog wat arcade spelletjes speelden. Het leek net of we het hadden afgehuurd want het was zo rustig! Omdat je geld in de arcade kasten moet stoppen hadden we het op een gegeven moment wel gezien en liepen we terug naar de cottage om wat spelletjes te spelen die we hadden meegenomen van thuis. 

 

Center Parcs Erperheide

Donderdag. 
Deze ochtend hadden we weer eens tijd om uitgebreid te ontbijten, na het uitslapen dan… Dit was namelijk onze laatste vakantiedag want vrijdag zouden we alweer naar huis gaan. Na het ontbijten ben ik alvast begonnen aan het inpakwerk. Ik kon al een aantal dingen in de koffer stoppen, dat scheelde weer voor vrijdag. Dit was ook de laatste dag dat ik nog uitgebreid in bad kon, en ik had nog een Lush bath bomb! Ik ging met de Stardust bath bomb in bad en zette op een gegeven moment ook de bubbelfunctie aan. Niet dat dat echt veel uitmaakte qua bubbels, maar het was wel even lekker ontspannend. Om even in die ontspannen sfeer te blijven keek ik daarna even tv, samen met Roy z’n broertje. Roy en zijn moeder waren namelijk aan het schaken en ik heb het geduld er gewoon (nog) niet voor om het te leren. 
We hadden ook nog activiteiten coupons, die we konden inwisselen voor een uurtje bowlen, zonde om te laten liggen dus na het schaakspel van Roy en zijn moeder liepen we weer naar de Market Dome om bij de House of Games te gaan bowlen. Roy heeft twee keer gewonnen en we vonden bowlingschoenen in maat 49 die we allemaal wel even wilden passen om uiteindelijk gek op een filmpje te staan…

 

En ook de laatste avond wilden we gaan zwemmen, dus we aten maar weer eens op tijd en liepen naar de Aqua Mundo. Dit keer namen we geen camera mee omdat we nog wilden genieten van het zwemmen. Deze avond was het zelfs nog rustiger dan de hele week was en vond ik het zelfs eng worden. Ik dacht namelijk elke keer dat het personeel ons zou vergeten als we buiten in de wildwaterbaan waren. Gelukkig is er niks gebeurd en konden we na het zwemmen weer terug naar de cottage. Ik pakte weer wat spullen in en de laatste avond speelden we ook weer spelletjes. 

 

Center Parcs Erperheide

Vrijdag.
Vertrekdag. Ergste dag van de vakantie. Maar het hoort erbij en we kunnen er niks anders van maken. Ik begon de ochtend gelijk met spullen in te pakken en ondertussen at ik een paar broodjes. Roy checkt altijd of we niks zijn vergeten en deze keer filmde hij de cottage op de vertrekdag (vorig jaar filmde hij op de aankomstdag). Maar ik deed precies hetzelfde en nam nog wat foto’s van de cottage. De koffers en tassen stonden in de auto maar wij waren nog helemaal niet klaar om weg te gaan. Het was nog pas 10 uur ‘s ochtends en Roy en zijn broertje hadden afgesproken om nog te gaan zwemmen. Nadat ik samen met Roy zijn moeder de auto weg had gezet gingen wij nog wat winkeltjes in, waar ik uiteindelijk toch nog iets kocht bij de Fashion Store en bij de Toys & Souvenirs. Omdat Roy en zijn broertje nog lang niet terug waren ging ik samen met Roy zijn moeder nog een bakje koffie drinken bij het Grand Café. Hier zaten we nog best lang want al snel was ons reisgezelschap weer compleet en was het toch echt tijd om naar huis te gaan. De terugreis ging weer via Valkenswaard en zwaaiden we nog even toen we langs Center Parcs de Kempervennen kwamen. Het was wel erg verleidelijk om het terrein op te rijden en vragen of ze nog een cottage voor het weekend beschikbaar hadden… Toch maar niet gedaan omdat we écht naar huis moesten.

 

 

Ook deze vakantie is weer geslaagd! Ondanks dat ik een vakantie naar Zwitserland erg leuk (en avontuurlijk) vind, vind ik zo’n vakantie in Center Parcs ook niet verkeerd hoor. Alles zit op het park waardoor je eigenlijk niet van het park af hoeft, en vaak doen we dat ook niet. Stiekem hoop ik nog dat Center Parcs ooit een samenwerking wilt aan gaan want ik blijf me wel vermaken met het ontdekken van ‘nieuwe’ parken. Ach, we hebben een zeer leuke vakantie gehad en zijn inmiddels alweer een weekend weg aan het plannen (uiteraard ook in Center Parcs).
Ga jij liever in de winter of in de zomer op vakantie?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

10 reacties op “Verslag Center Parcs Erperheide”

 1. Els schreef:

  CenterParcs is zo leuk! Als wij gaan nemen we ook altijd een VIP huisje en boeken we vroeg. Van het juiste nummer uitzoeken maak ik altijd een heel project ;-). Het zwembad in Erperheide vond ik echt zo mooi!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Jaaaa vind ik ook! Mocht je ooit nog een keer naar Erperheide gaan dan is dit huisje (nr. 251) echt een aanrader 🙂

 2. Leoniae schreef:

  Wat een super leuk artikel, klinkt ook alsof je het super leuk hebt gehad :)! Ik ben nu zo benieuwd naar dat zwembad!
  Voor mij maakt het niet uit wanneer, vakantie is altijd mooi :).
  Xoxo, leoniae

  1. DinjaDONUT schreef:

   Het was ook echt leuk, even er tussenuit 🙂

 3. Nooit geweest! Maar ziet er leuk uit! Wij zijn meer van de Roompot parken. Ook een aanrader!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Daar ben ik vroeger ook wel eens een keer geweest maar ik kan me dat niet meer zo goed herinneren (zo lang geleden alweer).

 4. Chobi schreef:

  Center Parcs is altijd leuk om vakantie te gaan. Nu ben ik wel benieuwd of de zwembad anders is dan waar ik toen zat. xD. Zo te lezen heb je een leuke vakantie gehad :3 Voor mij maakt de seizoen niet veel ujt om op vakantie tegaan ^^.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Meestal verschillen die zwembaden niet zo gek veel hoor :’) de meeste parken hebben wel wat glijbanen, een wildwaterbaan en een golfslagbad ^^

 5. Floor Daasvand schreef:

  Fijn om te lezen dat je weer zo’n fijne vakantie hebt gehad. Ikzelf ben nu al sinds 2012 niet meer op vakantie geweest. In 2015 en 2016 heb ik een weekje samen met mijn moeder gespendeerd in het huis van mijn zus, maar dat is niet echt op vakantie. Ik zou het leuk vinden om dit jaar samen met Joey ergens naar toe te gaan, al is het maar een weekendje (aangezien hij met werk zit)

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik hoop voor je dat je dit jaar samen met Joey ergens op vakantie kan gaan 😉 hij kan toch wel een midweekje (of inderdaad weekendje) vrij nemen ^^?!

Geef een antwoord

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.