Review Lush Trichomania shampoo

Trichomania

 

Het heeft even geduurd maar mijn eerste Lush shampoo bar is op! Ik had alleen nog hele kleine stukjes over maar daar kon ik echt niet meer mijn haar mee wassen. Dus werd het tijd voor nieuwe shampoo! Ik zag in de Lush (tijdens een shopdagje in Amsterdam) een andere vaste shampoo liggen, de Trichomania. De naam zegt me helemaal niks maar er zitten kokossnippers op en ik ben gek op kokos dus het moest gewoon wel goed zijn. Ik nam de vaste shampoo mee naar huis en vandaag is het dan eindelijk tijd om hem uit te testen!

 

Trichomania

Ik schrijf dus een review over de vaste shampoo Trichomania die voor €8,95 per 100 gr. te koop is bij Lush.
Lush over Trichomania: 

“Ultiem vochtinbrengend, proteïne-rijke kokos zorgt voor zacht en gevoed haar, maar verzorgt ook je hoofdhuid! Masseer het blok rechtstreeks over je natte haar of laat Trichomania tussen je handen opschuimen waarna je het dikke, zachte schuim door je haar verdeeld. Spoel uit en gebruik, indien nodig, een conditioner.”

 

Trichomania

Deze vaste shampoo ziet er bijzonder uit. Als ik niet beter zou weten zou ik eigenlijk wel een hap willen nemen, het lijkt net een soort cakeje of marsepein met een laagje chocola en kokossnippers. Laten we dat nou maar niet doen en maar gewoon verder gaan met het testen van de shampoo! Ik moet zeggen dat ik de kokosgeur niet zo sterk vind, dat vind ik best jammer maar misschien komt dat wel tijdens het wassen van mijn haar. 

 

Ik heb de shampoo op twee verschillende manieren gebruikt; door de shampoo over mijn haar te wrijven en door hem in mijn handen te wrijven en daarna met mijn handen door mijn haar gaan. Bij deze shampoo (en bij mijn haar) werkt het het beste als ik de gehele shampoo over mijn haar wrijf. 

 

Trichomania

Er komt niet super veel schuim van de shampoo af, maar wat er vanaf komt vind ik goed genoeg. Ik heb het idee dat ik nog niet veel van de shampoo bar heb gebruikt en dat geeft me het idee dat deze shampoo in ieder geval zuiniger is dan een fles shampoo!  
Helaas ruikt de shampoo ook tijdens het wassen niet zo naar kokos, ik vind het maar een vreemd luchtje. Maar daarentegen vind ik wel dat de shampoo goed z’n werk doet. Nadat ik mijn haren had gedroogd voelde het lekker zacht aan. En dat is precies wat de shampoo moest doen! 
Alleen na één dag werd mijn haar gelijk al vettig (ik was mijn haren twee keer per week), ik heb snel vet haar en wil dat dus juist voorkomen. Jammer genoeg werkt deze shampoo dus niet voor vet haar.

 

Conclusie:
Pluspunten:
+ Gaat lang mee
+ Schuimt redelijk
+ Zacht haar

 

Minpunten:
– Niet moeders mooiste
– Weinig geur
– Snel vet haar

 

Trichomania

Jammer dat de shampoo voor mijn haar niet werkt. Ik denk dat deze shampoo echt heel fijn zou werken als je droog haar hebt dat niet snel vet wordt. Je haar wordt er wel lekker zacht van!
Ik ga volgende keer toch weer voor de Jumping Juniper, tenzij er een andere shampoo bij de Lush is die goed tegen vet haar is.  
Wat vind jij fijner, shampoo uit een flesje of vaste shampoo?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

4 reacties op “Review Lush Trichomania shampoo”

 1. Vanessa schreef:

  Jammer dat deze shampoo niet werkt voor jou. Ik gebruik eigenlijk altijd shampoo in een fles, maar ik was hier wel benieuwd naar.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dat gebruikte ik ook altijd maar dat werkt inmiddels ook niet echt meer :’) maar ik ga gewoon op zoek naar een andere vaste shampoo van Lush 😉

 2. Lisa schreef:

  Normaal gesproken ben ik echt fan van Lush, maar dit product spreekt me wat minder aan. Ik blijf toch lekker bij een shampoofles haha!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Hij viel mij in ieder geval best tegen, maar misschien voor mensen met droog haar is het wel een fijn product. Ik ga gewoon op zoek naar een andere vaste shampoo 🙂

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.