Inpaktips (voor swaps of project #EPIC)

Inpaktips

 

De afgelopen paar dagen ben ik flink bezig geweest voor #EPIC. Wacht… wat? Ik heb het over project #EPIC, oftewel: #echtepostiscool, een post-project die Northflix en Monsieur Mango samen hebben opgezet. Hoewel ik al een paar keer mee wilde doen, deed ik nu pas mee tijdens de 3e editie van dit project. Dit post-project is eigenlijk een kleine swap waarbij het de bedoeling is dat je voor €7,50 (exclusief verzendkosten) voor een onbekende (of bekende) een leuk cadeautje of meerdere leuke cadeautjes gaat kopen. Voor dit leuke swap project heb ik wel wat enkele tips, over de cadeautjes kan ik alleen niet teveel vertellen want 12 november is het uitpakmoment!

 

Aangezien ik een vaag vermoeden heb dat dit niet de laatste editie is van #echtepostiscool zou je deze tips voor dit leuke project kunnen gebruiken maar natuurlijk ook voor andere swaps, verjaardagscadeautjes of cadeautjes voor de feestdagen. 

 

_dsc9697

Kleine cadeautjes, of platte cadeautjes kan je erg leuk verpakken in papieren zakjes. Zo hoef je niet te klooien met een rol inpakpapier (want bij kleine dingen vind ik dat erg lastig om dat netjes met zo’n rol in te pakken). Deze papieren zakjes kocht ik bij Live Life Happy, waar ze nog veel meer leuke papieren zakjes hebben.
Met washitape en cadeaulabels kan je de cadeautjes wat hints geven, zelf vind ik dat wel een leuk extraatje bij een swap!

 

Inpaktips

De grote cadeautjes kan je gewoon inpakken met een rol cadeaupapier. Dit cadeaupapier komt eigenlijk van de kerstcollectie die ik ooit ergens kocht (ik weet het gewoon echt niet meer!). Door meerdere cadeautjes in hetzelfde papier in te pakken creëer je wat eenheid in je swap. Daarom heb ik maar twee soorten gebruikt, de papieren zakjes en dit cadeaupapier. Omdat ik niet alle labels wilde vastplakken met washitape heb ik dus ook een stukje wol gebruikt (oké en deze wel weer met washitape vastgemaakt). Even wat afwisseling met het versieren van het pakketje is ook wel eens leuk.

 

Inpaktips

Voor een swap of voor #echtepostiscool moet je alle cadeautjes in een doos (of envelop) doen. Om het een beetje netjes te houden gebruik je op de bodem een stuk inpakpapier (wat gebruikt wordt om breekbare spullen mee in te pakken bij verhuizen) en daarop leg je de pakketjes goed neer zodat je niet teveel ruimte overhoud.
De ruimte die je wel overhoud kan je opvullen met papiersnippers, kranten, noppenfolie of styropor vlokken (die rare piepschuim chips dingen). Dit beschermt de inhoud van je swappakketje goed! 
En om het helemaal af te maken doe je er een brief of een leuk kaartje bij. Hierop kan je een lief berichtje schrijven of als je nog iets kwijt moet over de inhoud kan je dat hier ook aangeven.
Zelf vind ik het leuk om het swappakket zelf (de doos dus) ook in te pakken in cadeaupapier, dit zorgt ervoor dat het allemaal nog feestelijker lijkt en zelf zou je het toch ook leuk vinden om zo’n cadeau te ontvangen in plaats van een saaie doos!

 

 

Vooral als je voor de eerste keer meedoet aan #echtepostiscool of als je voor de eerste keer een swap moet versturen zijn dit zeker handige tips. Ik kan je natuurlijk wel uitleggen hoe je een cadeautje moet inpakken maar daar wil ik nog een apart artikel van gaan maken 😉 dus daarvoor moet je nog even geduld hebben.
Heb jij wel eens meegedaan aan #echtepostiscool?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

2 reacties op “Inpaktips (voor swaps of project #EPIC)”

  1. Els schreef:

    Wat een mooie cadeautjes. Ik doe weer mee met echtepostiscool! Zo leuk om mee te doen :-). Ik ben erg benieuwd deze keer.

    1. DinjaDONUT schreef:

      Het was zeker leuk om mee te doen 🙂

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.