Food: Pepernoten testen

Pepernoten testen

 

Sinterklaas is weer in het land, bij ons in de buurt pas sinds afgelopen weekend maar vorige week is hij officieel in Nederland aangekomen. Nou vind ik dat een perfect moment om een leuk testje te doen met pepernoten! Vroeger bestonden er alleen maar de normale huis-tuin-en-keuken pepernoten maar tegenwoordig heb je de gekste pepernoten. Van confetti pepernoten tot de ‘normale’ chocolade pepernoten. Maar zijn die gekke pepernoten nou wel lekker?

 

Samen met Sanne heb ik wat pepernoten getest, en dit hebben we gefilmd! 

 

Pepernoten testenKruidvat – Kruidnoten karamel zeezout (€1,49)
Ik vind dit echt te zout hoor! Maar chocolade repen met zout vind ik ook niet lekker dus eigenlijk had ik ook niet verwacht dat ik dit lekker zou vinden. Wel verschilt het per pepernoot hoe sterk de zoute smaak is, sommige smaken ook wel een beetje naar karamel.

 

Pepernoten testenBolletje – Sneeuw kruidnoten (€1,99)
Als eerste wil ik toch even kwijt dat deze pepernoten echt veel en veel te klein zijn! De smaak van deze pepernoten is erg zoet, het lijkt erop dat op de chocoladelaag (melk chocolade) een laagje poedersuiker zit. Als ze nou niet zo duur waren dan kocht ik ze wel vaker, want ze zijn op zich best lekker en zorgen voor wat afwisseling.

 

Pepernoten testenFavorina (Lidl) – Truffel kruidnoten (€1,49)
Het lijken net truffels maar dan zonder de lekkere romige truffelvulling. In plaats daarvan zit er een harde pepernoot in het midden. Op zich niet verkeerd, en net zoals de sneeuw kruidnoten van Bolletje zijn ze wel lekker voor de afwisseling.

 

Pepernoten testenSmikkelhuys (Action) – Mix chocolade kruidnoten (€1,29)
Deze pepernoten zien er niet mooi uit want de chocolade is niet mooi egaal. 
Het lijkt gewoon net of de chocolade die om de pepernoten zit erg goedkoop is en de pepernoot zelf heeft weinig smaak. Ik vind deze pepernoten niet erg bijzonder en daarnaast is de melkchocolade variant echt veel te zoet (en ik ben een zoetekauw, dus als ik dit al te zoet vind…).

 

Pepernoten testenZelfgemaakte pepernoten
Wij hebben deze pepernoten gemaakt met een bakmix van de Lidl. Bij zelfgemaakte pepernoten is de buitenkant lekker knapperig terwijl de binnenkant nog wat zachter is. Ze smaken zoet maar niet te zoet.
Dus gewoon zelf bakken die pepernoten! Misschien zou je ze zelf ook nog een chocolade laagje (of ander laagje) kunnen geven 😉

 

 

Natuurlijk konden we nog veel meer pepernoten soorten testen, maar ik wil ook niet alles voor jullie gaan verklappen. Bij de Kruidvat heb ik zelfs confetti pepernoten gezien, en bij de Lidl frambozen pepernoten. 
Tegenwoordig zijn er dus van allerlei (rare) soorten pepernoten, en wist je dat er zelfs een heuse pepernoten winkel bestaat?! Dat is de Pepernotenfabriek die ik vorig jaar tegenkwam op de blog van Dalinka
Welke pepernoot vind jij het lekkerst?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

6 reacties op “Food: Pepernoten testen”

 1. Sanne schreef:

  Leuke video 😀 Die karamel zeezout worden wel steeds lekkerder na elke hap hehe maar goed dat onze kruidvat ze niet verkoopt.

 2. Denise schreef:

  Ik had inderdaad gelezen dat de pepernoten met karamel en zout té zout zijn en gewoon vies zijn. De sneeuw kruidnoten zou ik graag wel een keer willen proberen.

 3. Dalinka schreef:

  De sneeuwkruidnoten wil ik nog wel proeven. En de pepernoten die jullie gemaakt hebben;-) Verder vreet ik me dit jaar weer rot aan de pepernoten van de Pepernotenfabriek. Vooral de authentieke pepernoten met kaneel zijn zooo lekker. Ik lijk wel een wandelend reclame bord hahaha.
  Ik moest trouwens lachen om jouw hoofd toen je de karamel zeezout pepernoten aan het proeven was haha. Je kon meteen zien dat je het niks vond. Die smaak trekt mij ook niet echt.

 4. Astrid schreef:

  Gewoon de normale kruidnootjes vind ik eigenlijk het lekkerste. En als afwisseling de kruidnoten met chocolade.

 5. Els schreef:

  Ik as net ook al dat de Kruidnoten karamel zeezout veel te zout zijn. Zelf maken is natuurlijk altijd lekker!

 6. Floor Daasvand schreef:

  Ik hou het maar gewoon op kruidnoten. Ik zal straks ook maar weer even een schaaltje pakken hihi

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.