DIY: Lucky Stars vouwen

Lucky Stars

 

Verveel je je wel eens in de trein of in de bus? Ga dan eens rustgevend vouwen! Natuurlijk kan je van allerlei dingen verzinnen om te vouwen, maar dat is soms nog wel eens lastig om even snel te doen. Wat wel snel gaat zijn Lucky Stars! Deze kleine sterretjes zijn een vorm van origami uit Japan, en ze hebben ook nog zelfs een speciale betekenis. 
Omdat ik tijdens Abunaicon meehielp met een workshop Lucky Stars vouwen van MostCutest, leek het me ook een leuk idee om een kleine tutorial te delen op mijn blog. 

 

Lucky Stars

De betekenis van deze schattige sterretjes:
1 ster: Jij bent de enige
2 sterren: Gelukkig koppel
9 sterren: Liefde voor een lange periode
55 sterren: Ik hou van je
99 sterren: Dat onze vriendschap/liefde voor altijd mag blijven bestaan
365/366 sterren: Een jaar vol geluk
548 sterren: Ik zal voor altijd van je houden
999 sterren: Liefde zonder einde
1314 sterren: Liefde voor eeuwig

 

Lucky Stars

Maar wat heb je nou precies nodig om deze Lucky Stars te vouwen?
Het antwoord is heel simpel. Lucky Stars papier, ik bestel mijn papieren stroken vaak bij MostCutest maar vroeger printte ik Lucky Stars templates uit. Je kan natuurlijk ook vouwstroken kopen en ik had ook al iemand gezien die Lucky Stars maakte van stroken uit een tijdschrift. Dan kan je ook milieuvriendelijk gaan vouwen!

 

Lucky Stars

Stap 1
Maak een lus van het strookje papier en maak hier een knoopje van, door middel van het korte einde door het lusje te steken.

 

Lucky Stars

Stap 2
Trek dit knoopje strak aan zodat hij plat wordt, zorg ervoor dat het korte einde ook echt kort blijft en vouw dit korte stukje naar achter. 

 

Lucky Stars

Stap 3
Vouw dan het lange stuk strook over het korte stukje heen.

 

Lucky Stars

Stap 4
Vouw dit lange strookje helemaal om de vijfhoek heen, waar het strookje heen moet gaat eigenlijk al automatisch, omdat het vijf vlakken zijn. Je vouwt net zolang door totdat je geen strook meer over hebt.

 

Lucky Stars

Stap 5
Het uiteinde steek je dan onder het gevouwen strookje. En dan duw je met je vinger (ik doe het met mijn nagels) de vlakken een beetje in zodat de vijfhoek wat boller gaat worden.

 

 

Lucky Stars
En tada! Je eigen Lucky Stars!
Ik geef je alleen wel een waarschuwing, als je begint kan je echt heel moeilijk stoppen omdat het gewoon te verslavend is om te doen. Als je het eenmaal goed kan dan vouw je in no-time die 1314 sterren!
Hoeveel sterren ben jij van plan om te vouwen 😉 ?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

4 reacties op “DIY: Lucky Stars vouwen”

 1. Els schreef:

  Dit ga ik binnenkort proberen :-).

 2. Eva schreef:

  Ik vind het zo schattig die sterretjes 🙂 Vroeger heb ik ze wel veel gevouwen maar nu eigenlijk al een hele tijd niet meer. Ook leuk als kerstcadeautje! Dat ga ik misschien geven aan mijn vriend ^^

 3. Hier heb ik echt nog nooit van gehoord maar dit ziet er wel super leuk uit om te doen! Wil ik wel eens proberen :’)

 4. Marre schreef:

  Hoii,
  Het ziet er echt super leuk uit! Maar hoeveel cm is het strookje dicht en hoelang is het strookje? Dan kan ik ze zelf ook maken.

  Groetjess
  Marre

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.