Waarom ik de herfst toch wel leuk vind

Leuke dingen van de herfst

 

Het is misschien heel clichΓ©, vele bloggers hebben hun lijstje vast al eens gedeeld en nu vond ik het ook wel eens een keer tijd worden. Want wat vind ik eigenlijk leuk aan de herfst? Mocht je mij nog niet zo lang kennen, ik ben echt een grote fan van de zomer (daarom ben ik ook niet zo goed met het bloggen in de zomer want zodra het mooi weer is wil ik buiten zitten) maar ook de herfst heeft zo zijn charmes. Hierbij dus mijn lijstje wat ik leuk en/ of handig vind aan de herfst!

 

Weg hittegolf!
Ja het klinkt raar, een grote fan van de zomer die niet van de hitte houd. Maar het is waar, ik vind temperaturen rond de 25 graden prima in de zomer maar hoger moet het ook niet worden. Bij alles wat je maar doet raak je bezweet en dat is niet chill en dat staat gewoon niet zo charmant. 
In de herfst is het vaak lekker afgekoeld en kunnen de leuke vesten, truien en blouses uit de kast worden gehaald. Meer outfit combinaties dus! 

 

Leuke dingen van de herfst

 

De regen.
Nee regen is absoluut niet fijn als je er door moet fietsen, maar het is wel ideaal als je lekker op de bank wilt hangen om je favoriete serie op Netflix te volgen, een filmpje wilt kijken, een animeserie, lekker wilt gamen of als je creatief aan de slag wilt. 
Herfstachtig weer zorgt bij mij voor meer inspiratie, laat die DIY’s maar komen!
Momenteel ben ik trouwens weer anime gaan kijken, via de app JPanime kan je de series ook gewoon op je mobiel kijken! Geen dubs maar fijne Engelse subs ^^ ik kijk op dit moment de anime 07-Ghost.

 

Kaarsen aansteken.
Al stak ik in de zomer ook wel wat kaarsen aan (citronella kaarsen, om vervelende muggen tegen te gaan), toch vind ik het fijner als het herfst is. Dan kan ik fijn mijn waxbrander weer gebruiken om mijn waxmelt collectie van vorig jaar op te branden. En ook geurkaarsen gaan er zo snel doorheen!
Het staat gewoon zo gezellig, die kaarsjes aan.

 

Decoraties.
Ik ga af en toe wel eens langs de Action, Xenos en andere budgetwinkels om even rond te snuffelen. Daar kom je leuke en gezellige herfstdecoratie tegen. En vaak ook al wat spulletjes voor de kerst. Helemaal niet erg, als je het mij vraagt. Ik vind decoraties rond deze tijd van het jaar leuker dan in de lente of de zomer. 

 

Leuke dingen van de herfst

 

Enge feestdag.
Oftewel, Halloween! Ook al vieren we in Nederland niet uitgebreid Halloween, toch vind ik het zo’n leuke feestdag. Ik vind het wel jammer dat het hier niet zo groots word gevierd als in Amerika. Maar met vrienden gaan we in ieder geval een Halloween feestje doen en daarvoor heb ik al het één en ander gekocht (zie ook mijn Halloween shoplog). 
Ik wil nog voor Halloween een DIY knutsel gaan maken maar wat het precies gaat worden weet ik nog niet, daar moet ik nog even diep over na gaan denken.

 

 

En zo zijn er eigenlijk wel bij elk seizoen wat voordelen te zoeken. Vroeger dacht ik vaak erg negatief en baalde ik als het herfst/ winter werd maar als je positiever gaat kijken dan zie je dus dat je bij elk seizoen wel iets kunt vinden wat je er wel leuk aan vind. Zo vind ik bijvoorbeeld bij de winter leuk dat we kerst mogen vieren, bij de lente dat de bloemetjes weer gaan bloeien en in de zomer kan je vaak lekker buiten zitten.
Over positieve dingen gesproken, wat vind jij leuk aan de herfst?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

14 reacties op “Waarom ik de herfst toch wel leuk vind”

 1. sammie schreef:

  Oh ik mis juist die hitte golf! Vond het zondag echt even genieten toen het bijna 20 graden was en het zonnetje scheen. Halloween vind ik wel leuk maar verder.. Nee, doe mij de zomer maar πŸ˜€

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik ben ook meer van de zomer, alleen kan ik niet zo goed tegen een hittegolf. De warmte blijft dan zo lang in huis hangen (alle ramen die we hebben, krijgen de hele dag de zon) maar als ik een tuin zou hebben en meer schaduw dan zou ik het nog wel kunnen verdragen πŸ˜‰

 2. Vanessa schreef:

  Ik hou absoluut niet van de herfst omwille van het slechte weer, maar de gezelligheid thuis vind ik dan wel weer fijn. Geurkaarsen, warme thee, Netflix kijken, bloggen… Ik kan er echt van genieten. Ik hou ook niet van een hittegolf en voor mij moet het ook niet warmer zijn dan 25 graden in de zomer. Ik vind het ook veel leuker om me warm te kleden in de herfst met truien en lange vesten.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Zo heeft elk seizoen wel zijn voor – en nadelen πŸ™‚

 3. Quinty schreef:

  Eigenlijk heeft in mijn ogen de herfst 1 positief ding haha. Ik ben erin jarig. Dat vind ik wel leuk, voor de rest hou ik helemaal niet van de herfst haha πŸ™‚

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dat is inderdaad wel leuk ja! Nog gefeliciteerd πŸ˜‰

 4. Els schreef:

  Elke seizoen heeft inderdaad zijn voordelen. Alleen de herfst…ja, het wordt winter. Daar hou ik toch niet zo van.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Nee, bah winter! Het enige wat ik daar leuk aan vind zijn de feestdagen πŸ™‚

 5. DisneyChicks.nl schreef:

  Ik vind de herfst zo’n mooi seizoen! Die geur ook van de afgevallen bladeren, ik vind het heerlijk. En inderdaad, de kaarsen maken het ook nog eens extra gezellig. πŸ™‚

  1. DinjaDONUT schreef:

   Daar had ik eigenlijk nog niet eens aan gedacht, hehe :’)

 6. Eva schreef:

  Ik vind de regen altijd zo lekker ruiken haha! Het doet me dan echt denken aan sint maarten, boswandelingen en Sinterklaas πŸ˜› Alleen de kou vind ik altijd een beetje jammer ~

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik vind regen lekker ruiken na een (warme) zomerdag, haha xD
   Maar boswandelingen zijn wel leuk om in de herfst te doen!

 7. Astrid schreef:

  Ik blijf voorstander van zomer en lente. Ik haat het grauwe weer, wordt er zelf soms ook grauw van πŸ™ Enige lekkere aan de herfst vind ik het eten en drinken. Lekker kaneelthee, warme choco, appeltaart, kruidnoten etc. Daar kan ik dan wel weer van genieten πŸ˜‰

  1. DinjaDONUT schreef:

   Appeltaart! Dat is zo lang geleden dat ik verse appeltaart heb gegeten, hm je brengt me op een idee πŸ™‚

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.