Wat ik niet leuk vind aan de herfst

Nadelen van herfst

 

Vorige week deelde ik een artikel waarom ik de herfst toch nog wel leuk vind, maar ik vind ook dat de herfst zijn nadelen heeft. Vandaag deel ik wat ik minder vind aan de herfst en waarom ik liever toch een ander seizoen kies. Want ook al kan je lekker cozy op de bank hangen met een dekentje en Netflix aan, dat is niet echt mijn favoriete bezigheid. Zelfs al heeft herfst mooie dagen om te fotograferen, ik vind de bloemetjes in de bloei toch nét iets leuker. In dit artikel vind je dus een paar dingen die ik niet leuk vind aan de herfst.

 

Het is zo koud!
Ook al vind ik het fijn dat we geen hittegolven meer hebben (daar ben ik, en daar is ons huis echt niet tegen bestand), ik vind het eigenlijk helemaal niet zo leuk dat het nu telkens zo koud is. Je kan je er natuurlijk wel op kleden, maar je voelt die koude wind dus echt wel als je op de fiets zit! Ik begin vaak ook te tranen en snotteren op de fiets, dat is ook niet zo charmant.

 

Nadelen van herfst

 

Regenbuien…
Niks is erger dan zonder regenjas of regenpak door de regen te moeten fietsen. Soms kan je er gewoon niet onderuit omdat je je regenpak vergeten bent of het gaat plotseling ineens regenen. En dan kom je zeiknat op je bestemming aan. Niet fijn, doe dat zeker niet na want het is gewoon geen pretje.
Zelfs als je te voet bent is regen ook niet fijn, probeer al die plassen maar eens te ontwijken na een enorme regenbui!

 

Vroeg donker.
Dat mag dan wel gezellig zijn (lekker fijn kaarsjes, waxmelts en andere dingen aansteken) maar als je nog foto’s wilt maken met natuurlijk daglicht dan baal je wel als het weer eens eerder donker wordt. Met studiolampen en een paar flitsers kan je het probleem wel oplossen, maar toch is het fijn als je zonder al die lampen en zooi kan fotograferen. 
Ook moet je weer vaker je fietslampen aan doen (JA AAN DOEN. Dus alsjeblieft fiets niet zonder licht, het is best vervelend voor je medeweggebruikers). 

 

Langer donker.
Lijkt op het nadeel wat ik net heb genoemd maar dit gaat vooral dan over ’s ochtends. Zo was het in de zomer al om 6 uur licht, ik heb vandaag gemerkt dat het om 8 uur nog donker is buiten! Gelukkig hoef ik de komende weken niet om 8 uur beginnen met werken, want dan moet ik dus door het donker fietsen. Voor je het weet fiets je niet meer in het licht; ’s ochtends donker en ’s avonds donker, hebben we überhaupt wel een dag gehad?

 

Nadelen van herfst

 

Weg bloemen.
Die herfstbladeren zijn ook wel mooi en kunnen vaak een prachtig beeld opleveren maar toch kies ik voor bloemen. Bloemen zijn kleurrijk en geven me een vrolijk gevoel. Daarnaast moet je soms nog goed oppassen met al die bladeren, vooral als het geregend heeft kunnen ze glad zijn. Of er zit een onaangename honden verrassing onder verstopt…

 

 

Nee geef mij maar de lente of zomer. Zo lang er maar geen hittegolf is, haha. 
Ik vind het gewoon fijn om de bloemetjes in bloei te zien, de vogeltjes horen fluiten, lekker buiten zitten op het balkon en genieten van het weer. Natuurlijk heeft zo elk seizoen wel zijn voor – en nadelen. Dat hoort er gewoon bij 🙂
Wat doe jij het liefst in de herfst?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

8 reacties op “Wat ik niet leuk vind aan de herfst”

 1. Rochella schreef:

  Ik hou wel van de herfst maar idd die korte dagen en altijd maar donker dat is echt niet leuk. Maar er zijn echt wel heel veel leuke dingen, check maar mijn herfst blogje 🙂 Misschien ga je er dan nog van houden hihihi 🙂

  1. DinjaDONUT schreef:

   Hihi dat weet ik ook, de leuke dingen deelde ik vorige week en deze week vond ik het eens tijd worden voor de nadelen 😉

 2. Vanessa schreef:

  Ik ben het helemaal met je eens. Ik heb ook een hekel aan de kou, regen en de donkere dagen. Geef mij dan toch maar een zonnetje.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik wil eigenlijk gewoon een combinatie van de 4 seizoenen bij elkaar 🙂
   Niet te warm, niet te koud en alleen ’s nachts regen!

 3. Iris schreef:

  Ik vind het nu ook al verrot koud, een stukje fietsen is niet eens leuk meer haha! En dat het lang donker blijft in de ochtend.. dan kan ik veel lastiger opstaan. Heerlijk om even te zeuren 😉

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja daar heb ik ook last van! Als het licht is sta je veel sneller op 🙂

 4. Els schreef:

  Vroeg en langer donker vind ik ook echt niet leuk! En als de klok straks verzet is, is het nog erger ;-).

  1. DinjaDONUT schreef:

   Yep het is inderdaad erger, haha :’)

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.