Work in progress: Butterfree #3

Butterfree cosplay

 

Hebben jullie me gemist?
Ik heb even een kleine blogpauze gehouden, ik ben namelijk druk bezig met het maken van mijn cosplay en daarnaast gaat het werk ook nog gewoon door. Het gaat goed met mijn cosplay, ik denk wel dat ik hem op tijd af ga krijgen voor Abunaicon. Ik heb veel gedaan maar ik ben nog lang niet klaar. 
Kijk je mee naar mijn work in progress?

 

 

bron

 

Zoals jullie al konden zien tijdens de vorige update, heb ik een outfitlijstje gemaakt:
– Voelsprieten [100%]
– Zonnebril met rode glazen [75%]
– Pruik [90%]
– Lila/ paars jurkje [100%]
– Vleugels [40%]
– Blauwe handschoenen [100%]
– Blauwe schoenen [100%]

 

Butterfree cosplayDe voelsprieten zijn af! Ik heb de haarband een tint donkerder geverfd en de kleur past nu perfect bij de pruik. De voelsprieten heb ik gemaakt van chenilledraad en deze heb ik vastgemaakt met lijm. Ik was anders bang dat de voelsprieten gaan zakken en dat werkt gewoon niet tijdens een conventie.

 

 

Butterfree cosplayDe zonnebril die ik dus bij Primark heb gekocht heb ik uiteindelijk een soort van gesloopt. Hij is nog heel hoor, maar de ‘glazen’ heb ik eruit gehaald. Ik heb ook al rood transparant plastic aangeschaft en nu moet ik dit er op de één of andere manier nog in maken. Of plakken. Ik weet nog niet precies hoe ik dit ga oplossen.

 

 

Butterfree cosplay

Eindelijk heb ik dan het perfecte Butterfree jurkje gevonden! In webshops vond ik geen jurkjes die er een beetje sierlijk uitzagen en daarnaast waren ze niet de Butterfree-lila kleur. Dus of ik moest een jurkje gaan verven (met als kans dat de kleur niet goed uitpakt) of ik moest verder zoeken. Uiteindelijk ben ik maar op Marktplaats verder gaan zoeken en daar stonden in ieder geval genoeg lila jurkjes op. Zo heb ik dus dit leuke jurkje gevonden!

 

 

Butterfree cosplay

Ik ben nu bezig aan twee soorten vleugels. De ene versie heb ik gemaakt met ijzerdraad, het frame is helemaal af maar ik moet hier nog een panty overheen doen en gaan verven. Het is trouwens echt lastig omdat ik de vleugels eigenlijk iets te groot heb gemaakt zodat zelfs de grootste maat panty er niet overheen past. Ik probeer nu de stof van de panty een beetje uit te rekken en ik ben heel hard aan het hopen dat het toch gaat passen!
De tweede versie ben ik aan het maken van stof. Ik heb een goedkope hoeslaken gekocht bij Action en hier heb ik een lap van gemaakt. Ik ga hier nog lusjes aan maken zodat ik deze aan mijn vingers kan maken zodat het lijkt op vleugels. Ook moet ik deze dan nog verven.

 

 

Butterfree cosplayIk heb veel webwinkels moeten bezoeken voordat ik eindelijk deze blauwe handschoenen tegenkwam! 
Hier kan ik verder niks over zeggen, het zijn gewoon handschoenen.

 

 

Butterfree cosplayDe schoenen komen oorspronkelijk van Primark, maar deze hebben enkele verfbeurten gehad. Ik wilde dat de schoenen precies dezelfde kleur zouden zijn als de handschoenen, dat is bij Butterfree ook het geval. Ik ben blij dat het is gelukt en ik moet zeggen, ik vond het erg leuk om te doen! Hopelijk blijft de verf goed zitten want ik heb acrylverf gebruikt. 

 

 

Ik ben hier dus de afgelopen tijd erg druk mee geweest (vooral met de vleugels, best een groot karwei). Maar naast het maken moest ik natuurlijk ook materialen gaan inslaan. Ik ben bij de Gamma geweest, heb weer veel te veel gekocht bij Action terwijl ik alleen verf nodig had en kocht twee keer een pak panty’s (één pak bij Wibra en één pak bij Zeeman). Na deze drukke periode wil ik het bloggen weer graag oppakken en ga ik weer mijn uiterste best doen om weer te bloggen!
En, hoe gaat het met jou?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.