Zomerfeest inspiratie

Zomerfeest inspiratie

 

Ook al leek het de afgelopen weken nog niet op een ‘echte’ zomer, toch wilde ik weer eens wat zomerse inspiratie delen. We mogen altijd blijven dromen, zo ook over het zomerse weer. Bij dit artikel moet je maar gewoon even denken dat het hartje zomer is en dat het elke dag wel boven de 25 graden is. Geen wolkje aan de lucht en al helemaal geen regen te bekennen! Dan is het zeker een mooi moment om een feestje te geven.
’s Middags gezellig wat spelletjes doen en ’s avonds aan de BBQ!

 

Omdat ik zelf wel zo’n feest zie zitten leek het me wel leuk om hiervan wat inspiratie over te delen. Ooit hoop ik om eens zo’n feest te organiseren of in ieder geval naar zo’n typisch zomerfeest te gaan. Mocht je dit jaar een zomerfeest willen organiseren dan raad ik je aan om eerst goed naar het weerbericht te luisteren. Je weet het maar nooit hier in Nederland ๐Ÿ˜‰

 

bron

Om te beginnen, van zo’n plaatje krijg ik gelijk een zomerkriebel. De blauwe kleur, de kokosnoten… Kom maar op zomer!

 

bron

Na een zomerkriebel beginnen we met de decoraties. Die simpele parapluutjes kennen we allemaal wel van de kinderijsjes in een restaurant of van een lekkere cocktail. Ze staan ook hartstikke leuk als decoratie.

 

bron

IJs mag niet ontbreken. Dit maak je voordat het feest van start gaat. Bij deze ijsjes heb je alleen een ijslollyvorm, gummybeertjes en sprite (seven-up) nodig. Zelf heb ik ze nog niet getest maar ze zien er wel lekker uit!

 

bron

Mocht je niet zo van gummybeertjes houden dan kan je natuurlijk ook gewoon fruitijsjes maken! Is een stuk gezonder en ik denk dat ze net zo lekker zijn. Gebruik hiervoor dus fruit in plaats van gummybeertjes en appelsap in plaats van sprite.

 

bron

Nog iets wat je van tevoren kan bereiden: ijsblokjes! Voeg hieraan fruit of kruiden toe voor verkoeling in je glas met water.

 

bron

Over verkoeling gesproken… De mensen die je hebt uitgenodigd voor je feest willen natuurlijk wel wat drinken. Als ze dit zelf kunnen pakken maakt het voor hun alleen maar leuker. Grote kannen met fruit infused water zijn lekker en gezond!

 

bron

Je moet ook nog wat doen tijdens je zomerfeest natuurlijk! Koop goedkope opblaasbadjes (tip: Action) en vul deze met water en opblaasdingen. Als het weer nou mee zit dan is het ineens een poolparty geworden in plaats van een zomerfeest!

 

bron

Mocht je nou een hele grote tuin hebben of je weet een mooie locatie te bemachtigen voor het feest dan kan je ook een waterslide neer leggen. Doe hierop een hoop water (en misschien zelfs een beetje zeepsop) en vlieg over de baan heen. Met banden en een hoop vrienden zul je een hoop lol beleven.

 

bron

Voor als het weer niet zo mee zit, doe dan MEGA Jenga! Hoe hoog kan de Jenga toren worden met deze mega blokken?

 

bron

En na alle activiteiten is het tijd om even stil te zitten. Hier staat wel een taart afgebeeld maar het ging mij meer om de kleuren. Zo kleurrijk, dat past goed bij de zomer. In de zomer ga je natuurlijk aan de BBQ ๐Ÿ˜‰

 

bron

Gaat je feest heel lang door, of organiseer je het pas vanaf de BBQ? Dan komen deze mooie zomerse lichtjes wel van pas. Ze zullen niet veel licht afgeven maar staan wel hartstikke leuk!

 

bron

Ik deel nog de laatste leuke activiteit voor het zomerfeest: glow in the dark bowlen! Hiervoor heb je een paar glowsticks nodig (Action, Big Bazar, Xenos), flessen met water en een zware bal die de flessen ook echt om kan gooien. Ik raad aan om een zaklamp bij de hand te houden, voor als je de bal kwijt raakt ๐Ÿ˜‰

 

 

Een hoop ideeรซn voor een leuk zomerfeest! Mochten wij ooit een huis met tuin krijgen dan zal ik zeker zo’n feest willen organiseren. Nu op het balkon gaat het wel erg lastig. Dus ik blijf gewoon nog maar even fantaseren.
Heb jij ooit een zomerfeest georganiseerd?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

12 reacties op “Zomerfeest inspiratie”

 1. Jamey schreef:

  Die ijsjes!! zo leuk zeg!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja toch?! Ik wil ze sowieso wel een keer gaan maken deze zomer.

 2. Leoniae schreef:

  Zoveel leuke inspiratie :)!
  Xoxo, leoniae

  1. DinjaDONUT schreef:

   Nu de zon nog haha ๐Ÿ˜‰

 3. Joan le Grande schreef:

  *Zucht* Zomer, waar ben je? Leuke inspiratie dingetjes en dat glow in the dark bowlen is echt een goed idee!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Inderdaad :p inspiratie genoeg maar de zomer is nergens te vinden…

 4. Quinty schreef:

  Wat een leuke inspiratie!
  Die ijsjes met de gummybeertjes wil ik een keertje proberen, daar ben ik zo benieuwd naar ๐Ÿ™‚

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik ook! Het ziet er zo vrolijk uit ๐Ÿ™‚

 5. Els schreef:

  Die parapluutjes! Echt kei leuk. Van een zwembad krijg ik altijd een zomers gevoel. En die ijsjes met fruit, ik zou echt super gelukkig zijn als ik die op een feestje krijg :-).

  1. DinjaDONUT schreef:

   Zwembaden zijn echt iets voor het ultieme zomergevoel ๐Ÿ˜€
   Bij een strand krijg ik ook zo’n zomers gevoel!

 6. Mariska schreef:

  Ik ga geen dikke party geven maar vind dit soort details altijd wel heel leuk! Heb ook pas flamingo rietjes besteld xD nee echt leuke inspiratie!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik dit jaar ook niet :’) maar het lijkt me wel leuk om te organiseren (maar dan moet je ook wel een grote tuin hebben denk ik).

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.