Work in progress: Butterfree #2

Butterfree cosplay

 

Vorige maand deelde ik nog mijn plannen en inspiratie voor mijn Butterfree cosplay, en nu de Pokémon rage weer helemaal in is, vind ik het alleen maar leuker om mijn cosplay progress te delen. Ik heb nog niet veel gedaan, maar ik ben vooral op zoek geweest naar items voor de cosplay en naar de materialen die ik hiervoor kan gebruiken.
Vandaag laat ik de eerste update zien!

 

bron

Ik wil dus voor Abunaicon mijn Butterfree cosplay af hebben. Butterfree is een insect/ vlieg Pokémon.
Aan de hand van alle inspiratie plaatjes uit het vorige artikel heb ik een outfitlijstje gemaakt:
– Voelsprieten [25%]
– Zonnebril met rode glazen [50%]
– Pruik [90%]
– Lila/ paars jurkje
– Vleugels [10%]
– Blauwe handschoenen
– Blauwe schoenen

 

Butterfree cosplayIk ga mijn voelsprieten maken van chenilledraad en een haarband van de Action. Alle materialen heb ik dus, nu hoef ik het alleen nog maar in elkaar te knutselen. Misschien dat ik de haarband nog een tintje donkerder verf zodat hij beter bij mijn pruik past.

 

Butterfree cosplayDe zonnebril had ik bij Primark gekocht. Ik moet hier moet ik nog wel rode plastic glazen of plastic folie voor halen om het te laten lijken op de ogen van Butterfree. Daarna moet ik nog zorgen dat ik de glazen eruit krijg en het rode plastic er in kan maken.

 

Butterfree cosplayMijn pruik dus. Eerst had ik er een gekocht op Ebay, maar die kwaliteit was niet zoals ik verwacht had en begon ik mijn zoektocht opnieuw. Ik kwam bij een facebookpagina uit die pruiken verkocht. De pruik is mooi maar nu moet ik hem nog wel stylen (knippen etc.).

 

Butterfree cosplayDe vleugels wil ik maken volgens een tutorial. Hierbij gebruiken ze ijzerdraad, tape en pantykousen. Ik kocht deze pantykousen op Ebay en heb gelijk maar een reserve set besteld (kost toch bijna niks). De rol ijzerdraad kreeg ik van mijn vader en de tape kocht ik bij Action.
Ook wil ik nog back-up vleugels maken. Ik weet namelijk niet zeker of ik met de ijzerdraad vleugels op de conventie mag rondlopen, en het zou zonde zijn als Butterfree geen vleugels zou hebben. Daarom wil ik ook nog vleugels van lichte stof maken die ik kan vast maken aan mijn vingers.

 

 

Ik ben nu druk bezig om een goede jurk te vinden op Marktplaats. Eerst wilde ik deze bij H&M bestellen maar die hebben geen tot weinig paarse jurken. Daarnaast moet de kleur van de jurk ook bij mijn pruik gaan passen.
Geen makkelijke taak maar dat hoort erbij. Net zoals het vinden van de juiste kleur schoenen en handschoentjes. Ik denk dat het maken van de vleugels zelfs nog makkelijker zal zijn. Gelukkig heb ik nog even, ik moet de cosplay voor Abunaicon af hebben en dat is pas het laatste weekend van augustus.
Ga jij naar Abunaicon?
Liefs
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

10 reacties op “Work in progress: Butterfree #2”

 1. Els schreef:

  Wat een leuk idee, helemaal in nu. Ik ben benieuwd naar het resultaat!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja de Pokémon hype is weer helemaal terug :’)

 2. Joanne schreef:

  Ahh dat is zo leuk! Ben super benieuwd hoe het eruit gaat zien als alles af is!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Het eindresultaat komt ook op mijn blog te staan 😉 waarschijnlijk pas na Abunaicon (laatste weekend van augustus)

 3. Quinty schreef:

  Wat super leuk! Ik ben benieuwd hoe het eruit gaat zien:)

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dan moet je de updates zeker blijven volgen 😉

 4. Mariska schreef:

  Abunaicon lijkt me zo gaaf maar ik ben altijd te laat ermee. Ben benieuwd hoe je cosplay gaat worden! Misschien een goedkoop wit jurkje zelf verven trouwens?

  1. DinjaDONUT schreef:

   Toevallig heb ik echt net een jurkje gevonden :’)
   En volgens mij zijn er nog wel kaartjes te koop voor Abunaicon, mocht je erheen gaan dan wil ik je wel meeten hoor!

 5. Gaaf! Ben benieuwd naar het eindresultaat!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dan moet je zeker mijn blog even blijven volgen 😉

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.