Een vakantie met AirBnB [TIPS]

AirBnB vakantie tips

 

Roy en ik zijn dus begin juni op vakantie geweest. Vooraf had ik veel research gedaan naar hotels, appartementen, bed and breakfasts en zelfs naar campings. Ik ben op veel websites geweest om een kijkje te nemen naar het aanbod en vooral naar de prijzen. Daar schrok ik eigenlijk het meeste van. Of het zat te ver weg van de stad of het was gewoon veel te duur!
Uiteindelijk kwam ik bij AirBnB uit, hier had ik toevallig tijdens mijn research wat over gelezen op een paar verschillende blogs. Ik werd nieuwsgierig en nam een kijkje bij het aanbod. En wat bleek nou, het was helemaal niet duur en ik vond appartementen dichtbij de stad! In dit artikel vertel ik meer over het appartement dat we huurden en geef ik wat tips!

 

Via AirBnB huurden wij een appartement in de wijk Wiedikon in Zürich. 
Het appartement zat vlakbij station Zürich Wiedikon en zo konden we binnen een paar minuten al in de stad van Zürich zijn. We konden met de trein, bus of tram en ook zelfs lopend want dat was maar een half uurtje! De locatie was dus perfect voor ons!

 

Het huren
Je huurt dus via AirBnB van iemand die zijn of haar huis of een gedeelte daarvan te huur aanbied. Je vult de datum in van je aankomstdag en vertrekdag en vraagt dan de reservering aan bij diegene waarvan de advertentie is. Het is handig om eerst jezelf even voor te stellen, diegene vind het ook wel fijn om te weten wie de huurders zijn! Als het wordt goed gekeurd dan kan je gaan betalen. Je kan ervoor kiezen om te betalen met een creditcard, PayPal of zelfs met iDeal! Let er wel op dat je bij aankomst een borg moet betalen, wij hadden geluk en hoefden het niet te betalen (ik denk dat ze ons gewoon vertrouwde).
Na de betaling staat je vakantie eigenlijk al vast! Bespreek nog wel een paar dingen met de verhuurder, zoals wanneer je aankomt en wilt vertrekken. Ik kon bij onze verhuurder alles vragen, ze gaf meestal binnen een dag alweer antwoord.

 

Ons appartement
Wij hadden veel geluk en boekten een mooi – vrij nieuw uitziende – studio. Een badkamer met bad, een keuken met kookplaten en in het hele appartement hadden we een snelle Wi-Fi verbinding. Ik kan nog wel veel meer vertellen maar ik laat liever de foto’s zien van het appartement. Mocht je er meer over willen weten, of ook het appartement willen boeken: hier staat hij op AirBnB.

 

AirBnB vakantie tips

‘Onze’ voordeur. Zelfs mét bel!

 

AirBnB vakantie tips

De hal, hier stond een grote kast voor al onze zooi. De zooi die je dus op de linkerfoto ziet, we hebben de foto’s op de vertrekdag gemaakt.

 

AirBnB vakantie tips

De luxe badkamer! Wij kwamen er pas na een paar dagen achter dat achter de spiegel gewoon een kastje zit.

 

AirBnB vakantie tips

Het keukentje, klein maar fijn! Er stonden genoeg borden en bekers. Afwasmiddel was aanwezig net zoals een Dolce Gusto apparaat, waterkoker en magnetron. We konden zelfs de koffie capsules of theezakjes pakken want die lagen al klaar voor ons (wij zijn alleen niet echt koffiedrinkers, en thee had ik zelf meegenomen).

 

AirBnB vakantie tips

De woonkamer, eetkamer en slaapkamer in één! Het bed lag echt heerlijk, de zitzak zat erg comfortabel en ook hier was genoeg kastruimte aanwezig voor onze zooi. Na de vakantie hebben we zelfs ook een zitzak aangeschaft!

AirBnB vakantie tips

Zelfs de foldertjes en brochures lagen klaar voor ons. Toevallig hadden we zelf al wat meegenomen van de plaatselijke VVV. 

 

AirBnB vakantie tips

De woonkamer, eetkamer en slaapkamer vanaf de andere kant. 

 

Enkele tips
– Kijk goed naar de advertentie: kloppen de foto’s wel, spreekt de tekst je aan, weet je waar de locatie is, enz.
– Let ook goed op de reviews van vorige gasten, staat er niks of staan er een paar negatieve dingen tussen? Let dan goed op, dit kan misschien wel niet zo’n mooi appartement zijn als dat je dacht.
– Zorg ervoor dat je respect hebt voor datgene wat je huurt, de plek en ook de meubels.
– Heb ook respect voor de verhuurders, wel zo netjes als je ergens te gast bent.
– Wonen of verblijven er ook andere mensen in de buurt? Wees daar dan ook netjes tegen.
– Is er een probleem of is er iets kapot gegaan? Meld het dan meteen bij de verhuurder. Ook kan je natuurlijk alles vragen over je verblijf of over de locatie.
– Maak op het laatst ook een beetje schoon, niet dat je het achter laat als één of andere zwijnenstal.
– Laat aan het einde van je verblijf online een review achter, als je het een TOP-plek vond dan moet iedereen dat weten!

 

 

Dus mocht je nog geen vakantieplannen hebben en je wilt wel op vakantie, dan moet je zeker even naar het aanbod gaan kijken op AirBnB. Vooral als je een avontuurlijke vakantie wilt beleven. Als je echt het luxe zoekt dan raad ik je toch wel een hotel aan. Daar verwacht je luxe en krijg je het ook. Bij een AirBnB bestemming weet je gewoon niet wat je kan verwachten en krijg je soms gewoon een verrassing (zoals bij ons, ik had het echt niet zo mooi verwacht!).
Wat voor soort vakantie vind jij leuk?
Liefs, 
Dinja

 

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

10 reacties op “Een vakantie met AirBnB [TIPS]”

 1. Els schreef:

  Wat een mooi appartement hadden jullie zeg! Ik vind het altijd wel spannend om via zo’n site te boeken. Bedankt voor je tips.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Was het ook, maar ik bedacht me dat we toch met z’n tweeën waren en mocht het niks zijn dat we dan naar een hotel gingen :’)

 2. Linda schreef:

  Ik hoor van heel veel mensen dat zij een airbnb boeken en dat het goed bevalt. Er is iets wat mij gewoon heel erg tegenhoud. Waarschijnlijk moet ik het gewoon een keer doen en dan wil ik nooit meer anders 🙂

  1. DinjaDONUT schreef:

   Iets hield mij ook een beetje tegen hoor, maar ik heb me er gewoon overheen gezet (kon altijd nog naar een hotel gaan als het niet goed ging ofzo).

 3. Mooi appartement! Ik heb tot nu toe hele goede ervaringen met airbnb! Inderdaad goed lezen wat er staat en ik hecht vooral veel waarde aan de reviews van andere!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja ik ook, al moet ik zeggen dat sommige mensen wel erg kritisch zijn.

 4. Esmay schreef:

  Ik heb hier nog nooit van gehoord, maar het is zeker iets om eens een keer te overwegen. Het appartement ziet er echt heel fijn uit! Ik hoop dat je vakantie net zo leuk was! x

  1. DinjaDONUT schreef:

   Het appartement dat wij gehuurd hadden is in ieder geval een aanrader!
   En onze vakantie was net zo leuk 😀

 5. Floor Daasvand schreef:

  Ik zit daar de laatste tijd ook wel eens rond te snuffelen, zoals ik je al verteld had hihi 🙂

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja dat had je verteld ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.