Gezonde aardbeien snack

Aardbeien snack

 

We gaan weer verder met de zoektocht naar betaalbare en gezonde snacks! Deze keer ben ik gedroogd fruit tegen gekomen. Niet zomaar gedroogd fruit maar dit fruit wordt direct na de oogst gevriesdroogd. Hierdoor blijven belangrijkste voedingsstoffen behouden en krijgt het fruit een crispy bite. Crispy bite, daar houd ik wel van!  Daarom nam ik bij de Action deze gezonde aardbeien snack van Balans Vital mee.

 

Aardbeien snack

wat info & ingrediënten

 

Waarom zou je nou weer gaan voor gevriesdroogd fruit?
Bij vers fruit moet je altijd maar wachten tot het rijp genoeg is om te eten, vaak moet je het fruit dan nog wassen of schillen en fruit kan snel bederven! Ik ben vaak de enige thuis die fruit eet, want Roy eet op zijn werk genoeg fruit. Ik haal soms nog wel teveel fruit en ik eet niet meer dan nodig is (maximaal dus 2 stuks fruit per dag) dus komt het wel eens voor dat het fruit te lang ligt en daardoor bederft. Zonde natuurlijk!
Bij gevriesdroogd fruit is dat gelukkig niet het geval, en daarnaast heeft het een crispy bite. Dit zijn twee redenen waarom ik graag gevriesdroogd fruit koop, maar helaas kan ik het amper vinden in winkels en is het een hele zoektocht geworden. Ik was dus super blij dat ik bij de Action zakken van Balans Vital zag liggen. Ik nam gelijk twee zakken mee (uiteindelijk had ik er veel meer mee moeten nemen) en ging deze gezonde snack eens even testen.

 

Aardbeien snack

 

Het zakje bevat niet veel gedroogde aardbeien, er zit namelijk maar 18 gram in. Nou wegen ze niet zoveel dus lijkt het nog minder dan dat het is. Er komt een vrij sterke zoete geur vrij zodra ik het zakje open maak. Ik vind de inhoud wel wat tegen vallen. Het lijkt gewoon alsof het niet voldoende is om even vol te zitten. 

 

Aardbeien snack

 

De aardbeien zijn lekker knapperig. Alhoewel ik ook van de zachte verse aardbeien houd vind ik dit ook wel erg lekker. De smaak van de aardbei proef je goed. En dat is het. Het is gewoon een knapperige aardbei. Ik vind het helemaal geweldig want ik houd van aardbeien. Ook al is het niet veel wat er in zo’n zakje zit, het voelt tenminste wel als gezond snacken.
Geen snoep meer voor mij als je mij zo’n zakje geeft!

 

Deze Healthy snack vond ik bij de Action voor €0,79 en dat vind ik een prima prijs voor zo’n lekkere snack! Ze zouden van mij natuurlijk nog veel meer aardbeien in de verpakking mogen stoppen voor die prijs, maar dat gevriesdroogde fruit is nou eenmaal niet goedkoop. Ik vind deze mix echt z’n geld waard en geef hem daarom:
5/5!

 

 

Action is de Action natuurlijk niet als je ze daarna weer niet meer ziet liggen in de schappen. Ik heb nog hoop en kijk nog af en toe in de winkel of ze hem weer hebben. Maar mijn zoektocht naar gezonde snacks moet ook weer verder gaan dus ik duik ook andere winkels in om wat gezonde snacks te vinden.
Maar misschien weet jij wel waar je gevriesdroogd fruit kan halen? 
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

12 reacties op “Gezonde aardbeien snack”

 1. Anke schreef:

  Dit vind ik er stiekem ook nog wel lekker uit zien! Xx

  1. DinjaDONUT schreef:

   Het was zeker lekker 😀

 2. Melike schreef:

  Ik ben echt benieuwd of het wat voor mij is, normaal ben ik niet zo van het gedroogde fruit..

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik ook niet zo hoor, maar dit is lekker crispy!

 3. Leoniae schreef:

  Dit lijkt me echt een super lekkere gezonde snack :), volgens mij kan je ook gevriesdroogd fruit halen bij reformwinkels en bij de xenos :).
  Xoxo, leoniae

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ohh dan moet ik daar even gaan zoeken 😀 thanks!

 4. Quinty schreef:

  Ik vind het lekker klinken! En helemaal niet duur 🙂

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dat maakt het proberen nog leuker!

 5. Els schreef:

  Wow, ik moet eens naar de Action!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik ook weer :’)

 6. chucky1012 schreef:

  Mmmm dat klinkt heerlijk 😉

  Xoxo

  1. DinjaDONUT schreef:

   Geloof me, dat was het ook 😉

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.