Work in progress: Butterfree

Butterfree

 

Het kriebelt. Ik moet gewoon cosplayen. Deze hobby wil ik eigenlijk gewoon niet kwijt, maar ik had wel even een pauze nodig. Bij bloggen heb ik soms ook een pauze nodig. Cosplayen vind ik gewoon hartstikke leuk om eens per jaar te doen, lekker verkleden en even niet denken aan je werk of studie. Deze keer ga ik aan de slag om een Butterfree cosplay te maken, dit is een Pokémon uit de eerste generatie. Ik wil Butterfree gaan cosplayen bij Abunaicon in Veldhoven. 

 

Er zijn natuurlijk veel Pokémon, maar omdat ik van vlinders houd en omdat Butterfree een beetje daarop lijkt (en stiekem is het ook één van mijn favoriete Pokémon) heb ik dus uiteindelijk besloten om Butterfree te gaan cosplayen. Maar hoe begin je nou aan een cosplay?
Ik begon met het zoeken naar inspiratie plaatjes op Pinterest. Dat is vaak het eerste dat ik doe, zodra ik begin aan een cosplay of outfit. 
In dit artikel laat ik zien welke plaatjes ik erg inspirerend vond, en ik som een lijstje op met wat ik allemaal nodig zal hebben voor deze cosplay. Ik maak zelf de cosplay niet maar ik probeer items te verzamelen die lijken op Butterfree.

 

bron

 

bron

 

bron

 

bron

 

bron

 

bron

 

bron

 

bron

 

Aan de hand van al die inspiratie heb ik een outfitlijstje gemaakt:
– Voelsprieten
Daarvoor heb ik een (budget) haarband nodig en wat ijzerdraad. Dit gaat echt een knutselwerkje worden. Ik ben van plan om de haarband bij de Action te halen.

 

– Zonnebril met rode glazen
Eigenlijk wilde ik eerst voor rode lenzen gaan, maar ik ben nog geen enkele webshop tegengekomen waar je geen creditcard bij nodig hebt (ik moet er echt eens een keer één gaan aanschaffen). Daarom is het plan gewijzigd en ga ik een zonnebril slopen en daar roze ‘glazen’ in zetten. Ik hoop dat ik nog ergens stevig rood plastic tegenkom.

 

– Pruik
Ik heb zelf geen lila haar, dus dat moet een pruik gaan worden. Gelukkig heb ik nog een lila pruik van mijn Mizore Shirayuki (Rosario + Vampire) cosplay dus die ga ik ook voor Butterfree gebruiken.

 

– Lila jurkje
Lastige zoekopdracht. Desnoods ga ik een wit jurkje zoeken die ik daarna met textielverf kan verven. Ik heb – als het goed is – nog een pakje lila textielverf van de Action. Maar ik weet nog niet zeker wat voor soort model jurkje ik zoek.

 

– Vleugels
Ik ga klussen! Vleugels wil ik gaan maken met ijzerdraad en pantystof. Zodra het in elkaar zit kan ik het gaan schilderen met acrylverf. Ik wil ook nog reserve vleugels, want ik weet niet zeker of ik met die grote vleugels op de conventie mag rondlopen. Deze vleugels wil ik van stof maken, met een ringetje die ik om mijn vingers kan doen. En als dat niet lukt dan bestel ik gewoon elfen vleugels via een feestwinkel.

 

– Blauwe handschoenen
Waarschijnlijk zal ik geen blauwe handschoenen kunnen vinden. Ik ga gewoon op zoek naar witte handschoenen die ik dan blauw kan verven met textielverf. Maar ik blijf altijd nog zoeken naar blauwe handschoenen.

 

– Blauwe schoenen
Dit kan lastig worden of juist heel makkelijk. Ik zit er namelijk aan te denken om goedkope All Stars te bestellen, hopelijk in het blauw en anders doe ik deze ook bij de blauwe textielverf van de handschoenen.

 

 

Volgens mij heb ik nu wel alles opgenoemd. Het gaat een aardige zoektocht worden en ik moet ook hard aan de slag met knutselen en klussen. Maar gelukkig heb ik nog tot en met eind augustus dus tijd zat om deze cosplay bij elkaar te verzamelen en te maken. 
Welke Pokémon is jouw favoriet?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

10 reacties op “Work in progress: Butterfree”

 1. Natasja schreef:

  Ik ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat! Veel succes!

 2. Wat een inspirerende foto’s zeg! Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat! ^^ -x-

  1. DinjaDONUT schreef:

   Hehe, ja ik moet ergens beginnen ^^

 3. Kim schreef:

  Ohh zo leuk! Cosplay is zó leuk (ookal heb ik er nog niet de ballen voor gehad, ik kijk er wel graag naar haha!)
  Voor die blauwe schoenen zou je bij de Primark kunnen kijken, die hebben van die hele simpele lage gympen voor maar 3 euries, in allerlei felle kleurtjes. Ik weet niet zeker of ze ook blauw hadden, maar het is het proberen waard!
  Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat! En zal het ook zeer leuk vinden om DIY/How To’s te lezen van de verschillende onderdelen! Heel veel succes!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Gewoon een keertje doen joh ^^ al begin je bij iets simpels.
   Bedankt voor je tip! Ik hoop echt zo dat ze blauw hebben – anders moet ik ze gaan verven 🙂

 4. Els schreef:

  Ik ben heel benieuwd naar het resultaat!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik zal het eindresultaat zeker delen 😀

 5. sammie schreef:

  Het is nog een hele klus als ik het zo lees! Ben benieuwd naar het resultaat 🙂

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja klopt, vooral de vleugels denk ik :’)

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.