Japans snoep: Zachte lollies en choco bananen

Japans snoep

 

Zoals vele van jullie misschien wel weten ben ik gek op Japanse snacks en Japans snoep! Vooral de DIY setjes zijn leuk om te doen en smaken meestal erg lekker. Deze keer probeerde ik weer eens twee Japanse DIY setjes uit, deze heb ik nog niet eerder geprobeerd dus ik was erg benieuwd. De DIY setjes waren zeker niet moeilijk om te maken, een kind kan de was doen.
Ik probeerde de setjes Hora Dekita! Choco Banana DIY en de Coris DIY Wakuwaku Animal Soft Candy.

 

Japans snoep

Ik begin maar met de Hora Dekita! Choco Banana DIY, ik heb deze set gekregen van Marsha tijdens onze swap. Deze set is te koop bij MostCutest. De verpakking ziet er erg vrolijk uit. Ik kan alleen geen enkel karakter Japans lezen dus ben ik op Google gaan zoeken hoe je dit snoepje in elkaar zet, en het is heel simpel!

 

Japans snoep

Dit zit er allemaal in: 
– een bakje om het snoepje in te maken
– bananenschuimpjes
– sprinkles
– zakje chocoladesaus
– een stokje
Ik vond één stokje veel te weinig dus pakte ik mijn mini satéprikkers er maar bij.

 

Japans snoep

Je doet de sprinkles en de chocoladesaus in de kleine bakjes en de banaantjes in het grote bakje. 

 

Japans snoep

En, zo simpel is het: je prikt een banaantje op een stokje (of mini satéprikker), doopt hem in de chocoladesaus en doopt hem daarna in de sprinkles. 

 

Japans snoep

En klaar is je choco banaan! Simpel DIY setje, maar oh zo lekker!
De schuimpjes smaken echt naar banaan, maar wel een stuk zoeter (vind ik absoluut niet erg). De chocola en sprinkles zijn een goede combinatie bij deze bananenschuimpjes. Leuk om te maken (vooral omdat het zo snel klaar is) en lekker om op te eten!

 

 

Japans snoep

En nu is het tijd voor de Coris DIY Wakuwaku Animal Soft Candy set. Deze kocht ik tijdens MGC Experience, bij de stand van Animere. Ze hebben geen webshop dus als je dit setje bij hun zou willen kopen moet je toch even langs of wachten op een conventie waar ze staan met hun kraam. En als je niet kan wachten dan zou je het setje altijd nog bij Tofu Cute (regelmatig zie ik hun staan op een conventie) bestellen. 
Ook deze verpakking ziet er weer vrolijk uit (Japanners kunnen er wat van) en dat maakte me heel erg nieuwsgierig naar het snoepje. Weer was Google mijn beste vriend en kwam ik er snel achter hoe ik het setje moest maken.

 

Japans snoep

Dit zit er allemaal in:
– twee kneedbare snoeprepen (vergelijkbaar met fruittella)
– een mal
– 4 lollystokjes

 

Japans snoep

Je kneed het snoep zodat het zacht word. Zorg wel dat je hiervoor schone handen hebt. 
Dan bekleed je de mal naar eigen smaak. Een panda met roze oren, check!

 

 

Japans snoep

De mal moet helemaal ‘vol’ zitten om de lolly te kunnen maken. Als dat zo is dan kan je de mal dichtdrukken.
Druk hem goed aan! Daarna steek je één van de stokjes in de mal (één per dier).

 

Japans snoep

Zodra je het stokje erin hebt zitten is het tijd om de mal uit elkaar te halen. Dit doe je heel voorzichtig.
Ik heb telkens iets teveel van het zachte snoep gebruikt waardoor ik even met een mini satéprikker langs de randen ging om de lolly mooi af te werken.

 

Japans snoep

Net zoals de set met de choco bananen is deze snoep set ook makkelijk te maken. Er komt ook helemaal geen water of iets dergelijks aan te pas, je kan meteen beginnen.
Het snoep hiervan smaakte zoet en leek een beetje op fruittella. Ook deze set is zeker leuk om te maken!

 

 

Japanse snoepjes vind ik vaak net iets lekkerder dan de snoepjes die ze hier in Nederland verkopen. Waarom bestaan hier niet van die leuke DIY setjes voor snoep? Het zou toch leuk zijn dat je een setje zou kunnen kopen waarmee je een echt Hollands gerecht kon namaken (wel van snoep natuurlijk). Boerenkool, hutspot of zelfs poffertjes van snoep!
Welk gerecht lijkt jou leuk om na te maken van snoep?
Liefs, 
Dinja

 

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

10 reacties op “Japans snoep: Zachte lollies en choco bananen”

 1. Els schreef:

  Dei setjes zijn echt geweldig! Ik wil ook nog zo’n DIY setje kopen binnenkort.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja inderdaad! Pas maar op, het is verslavend haha :’)

 2. sammie schreef:

  Ziet er allemaal leuk en makkelijk uit maar ook mierzoet haha Niet echt iets voor mij, ik hou het wel bij chocolade ; )

  1. DinjaDONUT schreef:

   Chocolade is ook lekker haha 😀

 3. Anne-Marie schreef:

  Wat is dit ontzettend leuk zeg. Moet ook maar eens wat van die setjes bestellen!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Het is zeker een leuke aanrader om eens te proberen 😉

 4. Robin Valentine schreef:

  je kunt bij de toko in de markthal in Rotterdam ook Japans snoep kopen ^^ ook deze maar ze hebben er ook Japanse kitkats wat 10000x lekkerder is haha!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Oeeh wist ik niet ^^

 5. Eef schreef:

  Wat leuk! Ik ben gek op “gekke” buitenlandse dingetjes en zie vaker Japans snoep voorbijkomen. Lollies heb ik alleen nog nooit gezien, super leuk zien ze er uit!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik ook! Ik wil het liefst allerlei verschillende snoepjes proberen, maar helaas is dat slecht voor de lijn.

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.