09-06 donderdag 2016

Travel journal

 

Travel journal

 

Travel journal

 

Shit. Vandaag is het de laatste ‘echte’ dag. Morgen moeten we al om 11 uur het appartement uit (al laat onze host Claudia ons tot 12 uur in het appartement). Vandaag is het tijd voor een rustige dag – hebben we nog niet gehad – dus een mooi moment om de tassen en koffer in te pakken. Ook moeten we nu echt alles op vreten (man, we hebben veel te veel gekocht). Dus tijdens het inpakken, tv kijken en wat internetten zit ik halve chocoladerepen en fruit op te eten.

 

‘s Middags zijn we even naar de supermarkt gegaan om brood te halen voor onderweg morgen. Of beter gezegd broodjes. Die zijn veel makkelijker om mee te nemen. We kochten hier (Migros) ook nog een – hopelijk – overheerlijke reep chocola. Voor thuis.

Na onze boodschappen liepen we naar de binnenstad. Ik wilde nog langs de Manor (een soort Bijenkorf) om te kijken naar de make-up en zocht een bepaalde douchegel. Ze hadden helaas niet het make-up merk dat ik zocht (Mavala ofzo) maar wel een redelijk groot schap van Essence. Hier zag ik een hele mooie topcoat tussen staan en kon het niet laten om hem te kopen. Een verdieping hoger zag Roy een PS4 spelletje (The Order 1886) staan voor een mooi bedrag (sFr. 10,-) en besloot hij om het spelletje te kopen.

 

Met al die aankopen op zak liepen we naar de ‘oude’ stad. Hier wilden we naar een restaurant gaan om raclette te gaan eten. We wisten nog niet welk restaurant en na een tijdje lopen kwamen we bij Raclette Stubi en Welliser Keller. De één zag er niet zo gezellig uit en de andere leek gewoon gesloten. Dan maar naar nummer 3 lopen: ‘Swiss Chuchi’. Hier leek het druk omdat het terras helemaal vol zat. Binnen was het wat rustiger en we kregen snel een tafeltje. Onze keus was snel gemaakt alleen duurde het lang voordat we onze raclette kregen. De manier waarop we het kregen was origineel: een gourmetstelletje om de kaas op te smelten en een gourmetbord vol met plakjes kaas, augurk, zilveruitjes, tomaten, plakjes champignons (iew), een soort mini maïskolf en een stukje peer. De aardappels (waar we de kaas over moesten doen) zaten in een leuke jute zak.

Het was erg lekker en zeer goed vullend!

Restaurant zat nu alleen wel vol met zeurende irritante toeristen (okey, wij zijn ook toeristen maar wij proberen tenminste wel Duits te praten).

Geen dessert dus hier.

 

Na het eten liepen we terug naar het appartement, ondertussen zochten we naar een frozen yogurt zaakje of in ieder geval iets met ijs. Nergens kunnen vinden natuurlijk. Dan maar naar de Coop Pronto (de enige supermarkt die nog open was) in om een ‘Extreme’ te halen. Zwitserland heeft zulke heerlijke ijsjes. Frisco is veel beter dan Ola!

– Rakette

– Extreme

– Pralinato

– Nog veel meer lekkers!

 

We aten:

– Raclette!

 

 

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.