08-06 woensdag 2016

Travel journal

 

Travel journal

 

Travel journal

 

Travel journal

 

Eindelijk konden we wat uitslapen!

We hoefden namelijk geen lange tocht maken. Want we wilden naar de Uetliberg gaan. Vanaf hier zou je over Zürich kunnen kijken. Het regende ‘s ochtends al, maar in de hoop dat het nog zou opklaren zijn we toch maar de trein naar de Uetliberg in gestapt. Gedurende de reis omhoog ging het alsmaar harder regenen. Nog steeds hadden we hoop, het weerbericht gaf aan dat het zonnig (licht zonnig) zou worden in de middag.

 

Eenmaal bij de Uetliberg (de treinhalte dan) aangekomen regende het nog steeds. Maar het uitzichtpunt dat wij hadden verwacht was hier niet! Alleen een (duur!) zelfbedieningsrestaurant en een uitzichtpunt naar een andere plaats. Dit klopte gewoon niet. We liepen daarom maar een stuk verder en kwamen de wandelroutebordjes (wat een scrabblewoord) tegen. Mooi, een wandelroute die leid naar een ander restaurant én een uitzichtpunt! We liepen vervolgens de route en op een gegeven moment moesten we een stijl pad naar beneden volgen. Halverwege besloten we maar dat het beter was om terug te lopen. Dit was gewoon niks, we hadden al een half uur gelopen en nog kwamen we niks tegen. Het begon alsmaar harder te regenen en dat vonden we het gewoon niet waard. Stel als we een ander pad hadden gevolgd, dan had je nog Zürich niet kunnen zien door de bewolking. Gewoon geen geslaagde dag.

We namen de trein maar weer terug en stapten pas bij Zürich HB uit. We hadden tenslotte toch al een dagkaart voor het OV gekocht. Op het station was een soort van wereldse voedselmarkt waar we twee gratis flesjes drinken kregen. Op het station zijn we nog een slijterij (met bier van over de hele wereld) en een (te duur) souvenir winkeltje in gegaan.

 

Met de tram gingen we weer terug naar ‘huis’ maar onderweg stapten we pas een halte later uit. Op de heenweg naar de Uetliberg had ik daar wat leuke winkeltjes gezien, zelfs een manga winkeltje!

 

Eenmaal terug in het appartement hebben we niet veel gedaan. Het regende nog steeds dus veel konden we ook niet doen. ‘s Avonds zijn we met de tram naar de andere kant van de stad geweest. Hier zaten écht Zwitserse restaurantjes.

We liepen naar restaurant ‘Le Dézaley’ waar we een heerlijke kaasfondue hebben gegeten. De obers waren allemaal heel aardig en gastvrij.

We hebben heerlijk gegeten en zaten behoorlijk vol. Ik hoefde zelfs geen ijs toe! Toen we het restaurant uit liepen was het nog best mooi weer. We hebben wat foto’s gemaakt bij de rivier en van de kerkjes en zijn daar ook nog in een souvenirwinkeltje geweest. We waren precies de laatste klanten en kochten nog wat leuke spulletjes. Onderweg naar de tram liepen we langs een Starbucks (volgens mij zitten er wel 10 Starbucks-en in de stad) waar we een mooie Starbucks mok van Zürich kochten.

Na de tramreis gingen we nog een bar in om de avond af te sluiten. ‘Thuis’ hebben we nog wat gekaart voordat we gingen slapen.

 

We aten:

– Kaasfondue!

 

 

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.