04-06 zaterdag 2016

Travel journal

 

Travel journal

 

Opstaan! We zijn redelijk vroeg opgestaan omdat we naar de dierentuin wilden. Omdat er geen tram direct vanuit ons appartement ging (station Zürich Wiedikon), moesten we weer terug naar het centrum lopen. Na wat geklungel met de kaartautomaat hadden we dan toch eindelijk een dagkaart op zak zodat we in ieder geval heen en weer konden reizen.

Het ‘avontuur’ kon beginnen. De tram kwam er al snel aan en wij gingen rustig zitten. Althans, dat dachten we. Achter ons zat een stel die een paar (rijst-) crackers aan het eten waren. LUIDRUCHTIG. We zijn maar ergens anders gaan zitten.

 

Eenmaal uit de tram moesten we nog een stuk lopen. Gelukkig waren we niet de enige dus konden we gewoon de mensenmassa volgen.

Bij de ingang viel de drukte hartstikke mee. De prijs ook, voor mij dan want Roy is geen ‘youth’ meer en moet gewoon meer betalen. Maakt niet uit, wij hebben onze ticket en kregen er ook een parkmap bij.

 

We hadden niet zoveel zin in drukte (uiteindelijk viel het allemaal wel mee), dus zijn we maar gelijk een gebouw in gedoken. Hier zaten wat vogels, apen en ook… kikkers! Heb maar extra foto’s gemaakt voor mammie <3

We liepen het gebouw weer uit en vervolgens (langs wat dieren) naar een soort regenwoud. Hartstikke warm daarbinnen natuurlijk. En binnen kon je ook nog in een soort toren klimmen (boven is het natuurlijk nóg warmer) om over het geheel uit te kijken. We hebben hier nog wat gefilmd en ik heb nog wat foto’s gemaakt. Hierna was het de beurt aan de olifanten (tussendoor hebben we nog een kinderboerderij met baby cavia’s gespot), maar er was niet veel aan. Diegene die buiten stonden waren continue aan het eten!

We liepen maar verder naar wat aapjes, maar omdat het regende waren ze aan het schuilen. Dat leverde wel weer foto’s op.

Na de aapjes hebben we nog wat uilen en andere bijzondere vogels gezien en één wolf van een afstandje. Het viel ons op dat veel dieren alleen zaten. Of dat nou gewoon zo was of de anderen waren aan het schuilen. Maar goed, nadat we alle dieren hadden gezien vonden we het wel weer tijd om naar ‘huis’ toe te gaan. We namen de tram weer terug en deden onderweg nog boodschappen bij MMMigros. Vond hem behoorlijk tegenvallen.

 

We aten:

– Macaroni met smac en carbonara saus.

 

 

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.