Tips bij warm weer


Eindelijk is het weer zover. De zon heeft dan toch eindelijk ons koude kikkerlandje gevonden! De temperaturen stijgen en iedereen loopt weer fijn zonder jas over straat. En als je vrij bent kan je helemaal van het warme weer genieten. Toch?
Of ben jij zo’n persoon die zich al snel verveelt en geen idee heeft wat ‘ie nou moet doen? Of ben je net zoals mij en wil je teveel dingen doen – wat natuurlijk niet kan – waardoor je je uiteindelijk gaat vervelen?
Ik heb wat tips op een rijtje gezet die je op weg helpen wat je nou met dit mooie weer kan gaan doen!

 

Ga wandelen/ fietsen
Stippel thuis een route uit met Google Maps en print deze uit. Ik neem altijd wel mijn camera mee tijdens een wandel- of fietstocht, mocht je ergens een mooi plaatje zien dan kan je die gelijk vastleggen. 
Doe bij het wandelen wel goede schoenen aan (vooral als je een lange wandeling gaat maken), neem wat te eten mee en vooral neem veel water/ drinken mee!

 

Naar het strand/ recreatieplas
Om lekker te zonnen, of om te gaan zwemmen. Ik raad je aan – vooral als je op je budget wilt letten – om zoveel mogelijk troep van huis mee te nemen. Denk aan een strandlaken, koeltas met koelelementen, veel water/ drinken, eten, snacks, handdoek om je later nog mee af te drogen, slippers, zonnebril, zonnebrandcrème en dingen om te doen (frisbee, overgooi balletje, tijdschrift).

 

Of naar het bos
Hier moet je vooral heen gaan als je niet zo goed tegen die warme temperaturen kan. In het bos is het namelijk vaak koel. Stippel hier een wandelroute uit of neem een hond mee (die van jezelf, buren, familie of vrienden).

 

 

Tuinieren
Begin ’s ochtends dan eerst je dag in een tuincentrum – lekker koel – om plantjes te kopen voor je tuin of balkon. En eventuele plantenbakken voor die plantjes. En als je geen tuingereedschap hebt, dan koop je die ook meteen.
Maar goed, ga lekker tuinieren tijdens het mooie weer. Je word snel bruin en je tuin of balkon staat er weer vrolijk bij.

 

Foto’s maken
Of een fotoshoot. Je kan natuurlijk van verschillende dingen foto’s maken. Let vooral goed op bloemen, de meeste gaan nu toch echt in de bloei staan door het warme weer. Maar je kan ook een fotoshoot organiseren of zelf als model staan bij een fotoshoot. Je hoeft hiervoor echt geen topfotograaf of topmodel te zijn, als je maar plezier hebt!

 

Sporten
Je moet er misschien niet aan denken; sporten als het warm weer is? Waarom ook niet, het is een prima manier om sneller bruin te worden. Denk aan skaten, hardlopen, wielrennen of – wat ik ook doe – boarden. Ik raad je aan om een rustig plekje te zoeken, zo heb je alle ruimte om je sport uit te oefenen. 
Maar ook hierbij, vergeet niet om voldoende water/ drinken mee te nemen.

 

 

 

Waterpret
Dat kan met verschillende manieren. Ga lekker zwemmen (of poedelen), ga een watergevecht aan, of doe een spel waarbij water nodig is. Als je met water aan de gang gaat, dan moet je je wel voldoende en vaak insmeren met zonnebrandcrème. De verpakking kan wel zeggen dat hij waterproof is, maar het beste is om gewoon wat vaker te smeren. 

 

Tijd voor een feestje!
Organiseer een picknick feestje of nodig wat vrienden uit om samen te gaan BBQ-en. Als je iedereen een taak geeft, is het ook nog te doen en voelt iedereen zich betrokken. 
Een picknick kan je ook nog combineren met een fietstocht, en de BBQ is een mooie afsluiter van de dag.

 

Ontspannen
Ja, dat mag ook! Begin eindelijk met dat boek die je zo graag wilde lezen, blader lekker door een tijdschrift heen, doe een dutje (wel met een wekker aan, anders is het kreeft alarm), ga gewoon wat zonnen en vooral: geniet!
Wij, Nederlanders, zeuren maar al te graag. Of het nu koud weer of warm weer is. Maar vergeet dat gezeur en ga gewoon eens genieten van zo’n mooie dag. 

 

En er is altijd nog meer te doen natuurlijk! Ik heb deze dingen ook maar verzonnen op een warme dag, maar dit is lang nog niet alles. Maar ook al word het vandaag niet zo’n mooie dag (althans dat hebben ze gisteren (maandag) voorspeld, net als ik dit artikel aan het typen ben), dan bewaar je deze tips maar lekker voor als het weer mooier weer word! 

Wat doe jij graag als het mooi weer buiten is?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

15 reacties op “Tips bij warm weer”

 1. Linda schreef:

  Leuke tips! Ik zit graag binnen maar probeer als het lekker weer is wel buiten te gaan zitten! Gewoon met een boek of tijdschrift in de zon vind ik al heel leuk. Of inderdaad barbecuen, of op een terrasje zitten!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik moet zeggen dat ik zelf wel sneller een boek en/ of tijdschrift lees buiten in de zon dan binnen 🙂

 2. Jamey schreef:

  Leuke tips! Ik vind het vooral heeeerlijk om lekker in mijn tuintje te zitten!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dat kan ook heerlijk zijn inderdaad 😀

 3. joelle schreef:

  leuk artikel!
  Ik ben vandaag nog naar het bos geweest,
  en heb nog wat mooie foto’s gemaakt.

  liefs

 4. Shannon Sheila schreef:

  Wauw, skaten was wel erg lang geleden voor mij. Lijkt me leuk om weer eens te doen!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dan moet je het zeker eens een keertje oppakken 😉
   Lekker een flesje water mee, wat te eten en je bent zo lekker sportief bezig met het warme en mooie weer!

 5. Linda schreef:

  Ik ben juist geen warm weer mens. Ik ga mij snel vervelen. Echt zitten in de zon lukt mij niet. Soms lees ik een boek of een tijdschrift. Maar al snel ga ik over op iets anders, mijn plantjes verzorgen 😛 -x-

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ach dat is ook in de zon toch 😉
   Ik moet ook wel wat te doen hebben, behalve als ik moe ben dan ga ik gewoon een beetje uitrusten (of ik val in slaap)

 6. Astrid schreef:

  Heerlijk dat warme weer! Lekker naar buiten en genieten maar! Goede tips, ik hoop dat ik met de komende warme dagen wat van je tips kan gaan uitvoeren 😉

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik ben benieuwd of je er wat aan hebt gehad 😉

 7. Els schreef:

  Goede tips! Foto’s maken doe ik sowieso! Als het echt warm is blijf ik verder het liefst uit de zon en/of binnen :-).

  1. DinjaDONUT schreef:

   Bij té warm weer doe ik dat ook wel 😉 al kan ik er in het buitenland wel wat beter tegen, hier in Nederland word het al gauw te benauwd.

 8. Floor Daasvand schreef:

  Ik ga dan graag in de tuin of in het park zitten met een boek, heerlijk vind ik dat! 🙂

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.