Maximaal Genieten

Maximaal genieten

 

Vorige week vrijdag was er een bijzonder evenement bij ons in de buurt. Namelijk een ‘Food Truck Festival’. Ik was nog nooit naar zo’n event geweest en was wel erg nieuwsgierig geworden wat het nou allemaal precies inhoud. Roy moest werken en ik wilde speciaal voor mijn blog hierheen, dus ben ik maar alleen gegaan.
Wat ik precies van het festival ‘Maximaal Genieten’ vond lees je verder in dit artikel!

 

Maximaal Genieten

 

entree Maximaal Genieten

 

Maximaal Genieten vond plaats in Utrecht. Om precies te zijn in het Maximapark in de vinexwijk Leidsche Rijn. De ideale plek voor zo’n festival! Het festival was vorig weekend, van vrijdag 20 mei t/m zondag 22 mei. Ik besloot om vrijdag te gaan, aangezien ik op zaterdag moest werken en zondag was mijn moeder jarig (en we hadden al wat anders op de planning staan).
De entree was gelukkig helemaal gratis, maar voor het eten en drinken moest je natuurlijk wel betalen. Betalen kon met een muntje, die je weer bij de speciale kassa’s kon aanschaffen. Ik vond de prijzen van de muntjes aardig aan de prijzige kant, zo was 1 muntje al €2,50! Nu kan je denken, ja maar voor een lekkernij is dat best een normale prijs, was het ook maar sommige (kleine) dingen waren al 2 muntjes, wat dus al gelijk €5,- was. Dit vond ik echt een heel groot nadeel, want nu heb ik maar 2 dingen kunnen proberen en was ik gelijk al €7,50 kwijt.

 

 

Wafel truck

 

Snoepkraam

 

Kaasfondue bord

 

De sfeer
Omdat het de eerste dag was, en omdat het weer er dreigend uit zag was het – denk ik – wat rustiger dan de andere dagen. Ik heb namelijk foto’s gezien op Facebook met een aardig druk festival, maar toen ik er was waren er onderhand meer food trucks dan bezoekers. Dat kon de sfeer niet bedrukken want met een muziekje op de achtergrond was het allemaal zeer gezellig. De eigenaren van de food trucks waren allemaal erg vriendelijk. 
Ik heb zelfs bij twee food trucks gevraagd of ik foto’s mocht maken, dat is voor mij al een hele overwinning omdat ik in real life erg verlegen ben. Maar ik was weer eens verlegen voor niks, want ze vonden het juist leuk dat ik foto’s nam!

 

 

Aloha juice truck

 

Madame cocos

 

Madame cocos

 

Het eten
Het aanbod van het eten was erg groot. Naast een gewone zak patat hadden ze ook bijzondere dingen zoals churros, smoothies, kaasfondue en kokosbollen! Ik was zelf erg nieuwsgierig geworden naar de smoothies en kokosbollen. Ik had daarom een aardbeien smoothie bij de Aloha Juice Truck gekocht. Ondanks dat ik de smoothie best duur vond, was de smoothie wel heel erg lekker! Volgens mij hadden ze verse ingrediënten gebruikt, en wat ik ook een pluspunt vond is dat de smoothies gekoeld waren.
Ook had ik een kokosbol gekocht, met witte chocolade erin. Deze kocht ik bij Madame Cocos voor 1 muntje (€2,50 dus), wat ik op zich best redelijk vond. Het is voor mij iets nieuws en ik zou er nu echt meer van willen eten. Het was zo lekker!

 

 

Leut koffie truck

 

Het festival vind ik persoonlijk een goed idee als je nog avondeten nodig hebt. Ik ging die avond nog bij mijn schoonmoeder eten dus ik wilde op het festival niet teveel eten. Maar als je veel trek hebt dan heeft het gewoon wat meer nut. Het is natuurlijk niet voor niks een ‘Food’ Truck Festival.
En mocht het festival volgend jaar weer terug komen dan zou ik absoluut niet alleen gaan. Nu ik alleen was kon ik wel wat makkelijker foto’s maken en me echt concentreren op wat ik nou hierover wilde vertellen op mijn blog, maar als je samen met iemand gaat zal het festival een stuk gezelliger zijn. 
Ben jij wel eens bij een Food Truck Festival geweest?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

12 reacties op “Maximaal Genieten”

 1. Joor schreef:

  Zo dichtbij mijn ouders huis!!! Ik las het al op facebook van dit foodfestival. Leek me erg leuk! Maar misschien als ze volgende keer weer zoiets komen ga ik zeker heen.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Toevallig :D! Ik hoop ook wel dat ze volgend jaar het festival door laten gaan, ik wil er wel heen samen met mijn vriend.

 2. Dalinka schreef:

  Leuk dat je geweest bent! Het ziet er inderdaad erg rustig uit op de foto’s. Zelf vind ik het altijd wat gezelliger als het wat drukker is, maar goed dat heb je natuurlijk niet zelf in de hand en het weer zal ook wel een rol hebben gespeeld. Ik heb nog geen food festival bezocht dit jaar, maar wil dat zeker wel gaan doen. Alleen even kijken naar welke ik ga. Er zijn tegenwoordig zoveel food festivals dat ik niet meer weet naar welke ik moet gaan haha

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja dat viel me ook al op!

 3. Quinty schreef:

  Het lijkt me heel gaaf om een keer naar zo’n foodtruckfestival te gaan. Alleen wel jammer dat het zo prijzig is! Zonde dat ze dat niet voor wat goedkoper kunnen doen

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dat vond ik nou ook jammer, maar aan de ene kant snap ik het wel. Entree is natuurlijk ook al gratis, en het meeste eten (en drinken) is ook wel erg bijzonder 🙂

 4. Els schreef:

  Dat ziet er gezellig uit! Samen lijkt me ook gezelliger. Leuke foto’s!

 5. Saskia schreef:

  Wat leuk zeg ziet er heel gezellig uit. Doet mij denken aan eten op rolletjes dat elk jaar bij ons in de buurt georganiseerd wordt.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dat klinkt wel leuk hihi 🙂

 6. Mariska schreef:

  Oh lijkt me heerlijk voor een dagje! Aan het einde van de dag kun je me rollen. Ben echt benieuwd, wil er ook eens heen!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Het was wel allemaal om weg te kwijlen hoor :’) als ik het geld ervoor over had en genoeg trek had dan kon ik ook wel rollen xD

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.