Creatief: Travel journal

 

Na een artikel over travel journal inspiratie, is het nu toch echt tijd geworden voor een artikel over mijn travel journal. Ik laat jullie zien hoe ik mijn travel journal begonnen ben, want dat kan gewoon als je nog thuis bent. Zie het als onderdeel van de vakantiepret. 
Het begint met een simpel boekje, en uiteindelijk – als je er veel mee gaat doen – word het echt een heel boekwerk. Zo ver ben ik natuurlijk nog niet, dus laten we maar beginnen bij het… Begin!

 

 

Juist, het begin begint bij de dingen die je moet verzamelen voordat je begint aan een travel journal. Zo’n journal komt nou niet kant-en-klaar uit de lucht vallen, je moet er echt wel iets voor doen.
– wat oude tijdschriften en folders om uit te knippen
– plakband, lijm
– washitape, stickers
– kleurpotloden, stiften
– stempels
– fineliners, pennen
– enveloppen, zakjes en (leuke) memopapiertjes
– en natuurlijk: een leeg notitieboekje

 

Ik ga niet uitleggen waar je moet beginnen of wat je moet doen, doe gewoon wat jou leuk lijkt. Haal inspiratie uit mijn vorige artikel over Travel journal inspiratie of zoek eens rond op Pinterest of Google.
Al ga je veel tekenen, veel schrijven of juist veel plakken; het blijft wel jouw travel journal. Het moet niet zo zijn dat je die na je vakantie gelijk in de vuilnisbak wilt gooien. Het moet een leuke herinnering zijn aan jouw vakantie, daarom begin je er waarschijnlijk ook aan. 
Omdat ik een leuke herinnering aan mijn vakantie wil hebben, ben ik dus begonnen aan mijn travel journal:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De rest van mijn travel journal is – natuurlijk – nog leeg. Deze pagina’s moeten gevuld worden tijdens mijn vakantie. Ik heb nog geen idee of deze journal alleen voor onze reis naar Zwitserland is, of dat ik hem vaker bij vakanties ga gebruiken. Het ligt eraan hoeveel ik erin ga schrijven, plakken en tekenen. 
Ben jij wel eens creatief bezig op vakantie?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

14 reacties op “Creatief: Travel journal”

 1. Eva schreef:

  Leukkk 😀 Ik heb toen ik in Japan zat ook een travel journal bijgehouden en het is echt zo leuk om te doen, en vooral om later weer te zien 🙂 Het envelopje dat je hebt gemaakt van Tony Chocolony is echt schattig. Die viel me meteen op eigenlijk haha~

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ohh ik ben nu wel benieuwd hoe jouw travel journal eruit ziet! 😀

 2. Leuk! Ik heb wel een boekje waarin ik alles plak over reizen en over de reizen die ik heb gemaakt! Naar Maleisië wil ik er misschien ook een meenemen, nu plak ik meestal alles achteraf in…

  1. DinjaDONUT schreef:

   Lijkt er wel op 😉
   Vroeger nam ik ook dingen mee om later in te plakken maar dat inplakken kwam er dan nooit van.

 3. Els schreef:

  Erg leuk idee! Zitten al mooie pagina’s in. Ik ben benieuwd naar de andere pagina’s die je nog moet gaan maken op vakantie :-).

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dankjewel 😀 ik ga mijn best doen om er een deelbaar kunstwerkje van te maken zodat ik hem hier op mijn blog kan delen!

 4. leoniae schreef:

  Wat super leuk :), heel creatief. Ben benieuwd wat er nog meer in komt.
  Zelf ben ik ook altijd graag creatief bezig op vakantie :).
  Xoxo, leoniae

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja ik ook, daarom leek me dit de ideale oplossing! 😀

 5. Sanne schreef:

  Het ziet er nu al superleuk uit 😀 een leuk iets om later in terug te kijken.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dankje ^_^
   En vind ik ook!

 6. Tessa schreef:

  Super leuk! ik zelf ben nu momenteel bezig met mijn wreck this journal dat vind ik ook super tof om te maken. Als ik weer ergens ver op vakantie ga ben ik van plan om ook zo iets te gaan maken! Heel leuk om te zien.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Jaaa Wreck This Journal is inderdaad erg tof! Ik heb hem alleen al vol, haha :’)

 7. Kayleigh Valesca schreef:

  Heel leuk idee! Binnenkort ga ik 2 maanden reizen in Zuid-Oost Azië en ik was al van plan om zo iets te gaan doen. Dit artikel komt echt op het goede moment, ik kan dit als inspiratie gebruiken haha 😀

  1. DinjaDONUT schreef:

   Leuk! Ik ben benieuwd hoe jouw travel journal eruit komt te zien 😉

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.