Biowise vruchtenmix

 

Tijdens mijn zoektocht naar betaalbare en gezonde snacks ben ik weer een ‘nieuw’ product tegengekomen. Vorige keer liet ik al een snack mix zien van de Lidl, en vandaag is het de beurt aan de Action. Ja want zelfs bij de Action zijn er betaalbare snacks te vinden die ook nog aan de gezonde kant zijn. 
Ik vond een zak vruchtenmix met noten van Biowise. Op het eerste gezicht ziet het er niet zo aantrekkelijk uit, maar omdat ik wat bekende noten en rozijnen zag zitten nam ik hem toch maar mee. 

De ingrediënten

 

Maar wat zit er nou toch precies in deze zak vruchtenmix:
– rozijnen
– pinda’s
– witte moerbeien
– kokosrasp
– walnoten
– amandelen
– cranberries
Een erg gevarieerde mix dus! Als ik het zakje goed bekijk lijkt het erop alsof er meer rozijnen en moerbeien in zitten dan noten. Natuurlijk heb ik inmiddels de mix al opgegeten en ik ben jammer genoeg maar weinig walnoten tegengekomen. En die vind ik juist zo lekker!

 

Rozijnen
Gewoon zoals een rozijn hoort te zijn, niks bijzonders aan.

 

Pinda’s
Dit zijn ongezouten pinda’s, smaken net als doppinda’s. Er zit verder weinig smaak aan maar het geeft me wel het gevoel alsof ik erg gezond aan het snacken ben.

 

Witte moerbeien
Deze rare vruchten (?) had ik nog nooit gegeten! Ik verwachte een heel vies iets, maar daarintegen valt het reuze mee en smaakt het een beetje honingachtig. Het zijn vrij zachte vruchten (?) en kauwen makkelijk weg.

 

Kokosrasp
Het is kokos, met niet een té zoete smaak. Smaakt eigenlijk vrij neutraal. Niet zoet, zuur, bitter, maar het smaakt gewoon naar kokos. Meer uitleg kan ik niet geven.

 

Walnoten
Smaakt naar walnoot. Walnoten zelf zijn niet bepaald zoet, en hebben een specifieke smaak. Je moet er van houden, vind ik.
Gelukkig houd ik ervan en baal ik ontzettend dat er zo weinig walnoten in de mix zitten.

 

Amandelen
Ja, dit zijn echte amandelen. Ze smaken zoet en eerlijk gezegd vind ik het toch wel lekker. Ik dacht altijd dat ik ze niet lekker vond maar dit vind ik gewoon lekker. Ergens ver weg lijkt het op marsepein.

 

Cranberries
Weer zo’n item waarvan ik niet dacht dat ik dit ooit lekker zou vinden. Maar cranberries zijn gewoon lekker. Het lijken net rozijnen maar de smaak is toch net iets anders. Ik zou zeggen dat ze iets fruitiger zijn.

 

 

De zak vruchtenmix van Biowise kocht ik bij Action voor €1,79. Echt een koopje voor zo’n grote zak vol met gezonde dingen. Ik moet zeggen dat het bij deze mix lastig is om me in te houden. Het lekkerste is om een handje mix te pakken met de verschillende ingrediënten en dan zo op eten, in plaats van alles per stuk op te eten. Dan heb je een soort van smaakexplosie. 
Deze mix is echt het geld wel waard. Er zit veel in, het is lekker en is waarschijnlijk ook veel gezonder dan een zak chips. Ik geef deze mix:
4,5/5

 

Als er meer walnoten te vinden waren in deze mix dan kreeg deze wel een hoger cijfer. Al is het cijfer al aardig hoog. Ik ga zeker meer van zulke mixen testen, of andere gezonde snacks. Het is allemaal zoveel beter dan wat snoep of chips. Of althans zo voelt het. Ach, het moet ergens beginnen 🙂
Koop jij wel eens eten of snacks bij Action? Zo ja, wat koop je dan het liefst?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

2 reacties op “Biowise vruchtenmix”

  1. Els schreef:

    Ziet er echt heerlijk uit en voor de prijs! Echt een koopje.

    1. DinjaDONUT schreef:

      Ja zeker! Het is een aanrader voor als je zulke vruchten/ notenmixen lekker vind 😉

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.