Haren verven?

Soms is het even nodig om je haar te verven. Mijn natuurlijke haarkleur vond ik jaren geleden saai en sinds de eerste keer verven heb ik het ook nooit echt meer terug gezien.
Ik ben zo’n type die honderd pakjes uitprobeert en nooit dezelfde kleur haar heeft. Al lijkt het soms wel want ik neem wel vaak dezelfde tinten. Vroeger nam ik altijd zwart of een zwarte kleur met blauwe gloed mee maar tegenwoordig probeer ik een aubergine kleur in mijn haar te krijgen.
Dan kan je wel zeggen, “Meid, ga gewoon naar de kapper, dan ben je in no-time klaar en heb je je aubergine haar.” maar dan denk ik alweer gauw aan de kosten en vlucht ik toch weer de Kruidvat in om daar twee pakjes (ja ik heb er tegenwoordig twee nodig) haarverf te kopen.

Deze keer nam ik dus twee pakjes van Syoss mee, in de kleur 3-3 Trendy violet. De kleur ziet er gaaf uit op de verpakking maar uit ervaring weet ik dat het NOOIT zo word als er op het pakje staat. Dat is immers maar een papiertje en je haar is toch nét iets anders.
De pakjes haarverf zijn te koop bij Kruidvat voor €11,99 maar ze zijn vaak in de aanbieding en dan zijn ze (gelukkig) een stuk goedkoper!

Gelukkig zit alles er gewoon in. De handleiding, de fles met ontwikkelingscrème, de crèmekleuring, de conditioner en de handschoentjes. Ik heb wel eens eerder meegemaakt dat de handschoentjes er niet bij zaten en dan is het toch minder fijn om je haren te kleuren.
Mijn haar uitspoelen doe ik dan wel vaak zonder handschoentjes, zo lukt het gewoon beter want dan heb ik meer gevoel in mijn handen.

Ik heb zelfs gefilmd hoe ik mijn haren heb geverfd, dus mocht je benieuwd zijn naar mijn manier van haren verven dan kan je even een kijkje nemen.

De verf brengt gemakkelijk aan en is goed in te masseren. Ik heb met mijn lange en dikke haar helaas wel twee pakjes haarverf nodig, maar dat viel te verwachten.
De verf moet een half uur intrekken en daarna kan je het uitspoelen. Het duurde bij mij wel lang voordat alles echt was uitgespoeld en op een gegeven moment was ik het wel zat (lees: met je hoofd in de wasbak hangen).

Nadat ik mijn haar had geföhnd en het helemaal droog was zag ik het resultaat. Een mooie warme kleur met een rode gloed. Ik had wel verwacht dat deze iets meer paars zou zijn maar eigenlijk vind ik hem zo veel mooier dan dat er op het pakje staat.

Ik ben dus weer erg blij met mijn nieuwe haarkleur. Syoss vind ik echt een goed merk als het gaat om haarverf, met de andere producten ben ik nog niet bekend mee maar ik denk dat die ook goed zijn.
Laat jij je haren verven of doe je het ook zelf?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

16 reacties op “Haren verven?”

 1. Ik vind zulke kleuren altijd prachtig 😀 Het staat je ook erg goed 🙂
  Zelf heb ik mijn haar nog nooit geverfd, en dat hou ik nog wel even zo 😉

 2. Mariska schreef:

  Wat een gave kleur! Ik moet het een tijdje laten om m'n haar te verven, anders gaat het zo snel dood 🙁

  1. DinjaDONUT schreef:

   Herkenbaar, daarom verf ik het nu nog maximaal 2 keer per jaar!

 3. Bertine schreef:

  zo he wat een geweldige kleur! als ik donkerder zou gaan zou ik het ook zelf doen. maar blond bleken doe ik liever bij de kapper!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik ook, mits het alleen dip dye is. Dat zou ik dan liever zelf willen doen (omdat ik het al een paar keer heb gedaan haha)

 4. Dalinka Haze schreef:

  Mooi hoor! Paars is sowieso een hele lastige kleur en wordt al snel rood. Ik verf het tegenwoordig gewoon zelf, omdat ik nu weer simpel voor bruin ben gegaan. Een jaar geleden wilde ik het paars hebben en het lukte me zelf niet dus ben ik wel naar de kapper gegaan, maar het is inderdaad duur. En een kleur als paars moet je ook goed onderhouden, dus na 3 keer verven bij de kapper vond ik het wel weer mooi geweest.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Oef 3 keer verven bij de kapper?! Ik vind een kapper bezoek sowieso al te duur, laat staan om er 3 keer heen te gaan om te verven :')
   Maar gelukkig heb je in bruin nog veel verschillende tinten!

 5. Els schreef:

  Dat heb je mooi gedaan! Echt een mooie kleur! Staat je goed. Ik verf mijn haar niet. Kan mijn hoofdhuid helaas niet tegen.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dankje! Dat is dan lastig als je wel je haren een ander kleurtje wilt geven.

 6. Eva C. schreef:

  Ik doe het liever zelf 🙂 Heb het ooit bij de kapper laten doen en dat was zo'n teleurstelling… Zelf heb je het toch beter in de hand. Deze kleur staat je trouwens echt heel tof!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Oewh dat is dan flink balen!
   Daarom doe ik het dus altijd zelf xD

 7. Eva schreef:

  Ik vind het een hele mooie kleur!!
  Ik laat het altijd bij de kapper verven.

 8. Floor Daasvand schreef:

  Pretty! 😀 Sinds ik mijn 2-kleurige haar heb laat ik het bij de kapper doen en aangezien de uitgroei nu minder opvalt hoef ik het in principe maar 1x per half jaar bij te verven. Dan heb ik het er wel voor over om wat extra centjes te betalen bij de kapper

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dankje 😀
   En ja dat snap ik dan wel! Ik verfde het eerst meerdere keren per jaar maar ben wel aan het minderen. Goed voor mijn haren en portemonnee 🙂

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.