Drawing Challenge #5 FINAL

Het laatste artikel alweer van de Drawing Challenge. Het is echt snel gegaan zeg!
Ook vandaag laat ik weer 6 tekeningen zien. En ik moet zeggen, ik begin het tekenen echt weer onder de knie te krijgen. Om elke dag een tekening te maken is blijkbaar goed voor je creativiteit. Na het tekenen kreeg ik vaak een creatieve boost waardoor ik meer wilde tekenen en ging ook vaak wat eerder aan de slag met een blogartikel.
De opdrachten van deze keer vond ik wel iets lastiger, zo moest ik iets tekenen wat ik nog nooit heb gezien (of laat staan, van gehoord).

25. A Doctor Who villain
Kijk dat bedoel ik dus. Ik heb wel eens van de serie Doctor Who gehoord maar om daar nou een slechterik van te tekenen… Voor degene die de serie wel kennen, ik hoop dat je deze slechterik herkent want het enige dat ik weet, is dat ‘ie Slitheen heet (hee dat rijmt).
Ik heb bij deze opdracht erg veel gehad aan mijn laptop en het geliefde internet. Anders kon ik deze evil guy écht niet tekenen.

26. A comic book character
Ha! Ik lees niet zoveel comic books (de ‘echte’, niet de Suske en Wiske’s of manga) dus wilde ik iets tekenen wat ik wel ken en wat ook makkelijk te tekenen is.
Dus wat is nou makkelijker dan Batman?!
Oké, ik vind het nog lastig om mensen te tekenen maar bij Batman zie je gelukkig niet zoveel door het masker wat hij draagt. Als extra tekende ik het logo erbij!

27. A videogame character
Yeah! Het leek me zo leuk om Kirby te tekenen! Al heb ik nooit echt een Kirby spel uitgespeeld, ik kies hem wel vaak bij Super Smash Bros (omdat ‘ie anderen kan opzuigen en hun krachten kan gebruiken).
Ik moet zeggen, ik vind hem goed gelukt! Hij kijkt schattig en – zowaar – hij is rond. Rondjes zijn al lastig. Net als rechte lijnen…

28. A character from a book
Ik lees meestal chicklits en daar is het lastig om er iemand van na te tekenen. Het kan wel, maar wie het dan is? Daarom koos ik maar voor Alice in Wonderland. Ik heb het boek nooit gelezen maar ik vond de tekenfilm vroeger al erg leuk (ik denk wel dat het één van mijn favorieten is).
Alleen het koppie van de Chesire Cat is al genoeg om te weten dat hij het is.

29. A knight
Deze opdracht is volgens mij een link naar de eerste opdracht, waar ik een zwaard moest tekenen.
Ik merk wel dat ik de details een beetje achterwege laat. Luiheid, denk ik maar zo. Hierin moet ik echt wat vaker gaan oefenen.
Maar goed, ik dwaal af. Ik heb deze ridder nog wel even een leuke veer op zijn helm gegeven, deze fancy ridder mag er ook wel zijn toch?!

30. Anything steampunk
Alles kan en alles mag dus. Ik weet niet zoveel over de steampunk stijl, en eerlijk gezegd heb ik er ook niet veel mee. Ik vind het leuk dat mensen het dragen en sommige creaties zijn ook echt heel gaaf! Maar het is wel lastig om iets te vinden om na te tekenen. Vooral als je niet zo’n detailtekenaar bent. Ik vond dit tandwiel wel bij steampunk passen. Als ik ook kleurtjes erbij gebruikte dan zou ik hem roestig bruin maken.

 

 

En omdat het de laatste update alweer is, een kleine terugblik naar de eerdere opdrachten:
Update 1, 2, 3 en 4.
Ik vond het een leuke challenge en ga nu zeker door met tekenen (nog een drawing challenge misschien haha!). Wat ik ook wil doen – als ik toch vaker ga tekenen – is het oefenen van details en wat andere stijlen uitproberen. Vaak lijkt het me te moeilijk en skip ik het gewoon, dat is natuurlijk niet echt de bedoeling (foei Dinja!).
Skip jij ook wel eens wat als iets te moeilijk lijkt? Zo ja, wat dan?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

10 reacties op “Drawing Challenge #5 FINAL”

 1. Els schreef:

  Zo'n challeges is echt handig om te blijven tekenen! Goed dat je deze hebt volgehouden!

 2. Eva C. schreef:

  Kirbyy <3 echt schattig! en het is zeker snel gegaan. Ben benieuwd naar je volgende post over je tekeningen en hoe je tekeningen er dan uitzien! Ik kies op dit moment nog wel dingen om te tekenen waarvan ik het gevoel heb dat het goed haalbaar is 🙂 Hopelijk kan ik mij daar later overheen zetten 😉

  1. DinjaDONUT schreef:

   Je moet ergens beginnen toch 😉

 3. Je hebt weer hele leuke dingen getekend zeg! Echt jammer dat ik er geen tijd voor heb. -x-

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dankje! Soms moest ik er ook wel echt tijd voor maken 😉

 4. Mariska schreef:

  Ik vind Kirby zo leuk! Super leuke challenge, jammer dat ie is afgelopen!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja vind ik ook! Maar ga binnenkort wel weer een andere drawing challenge oppakken denk ik :')

 5. Nilou schreef:

  Ik ben echt slecht in tekenen, zelfs versieringen lukt mij helaas niet echt, want dan zou ik heel graag henna willen zetten, maar ja zit niet echt in mij, maar wellicht practice makes perfect? Ik vind jouw tekeningen er goed uitzien, je hebt wel potentie!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dat lijkt me ook gaaf om te doen zeg, je moet gewoon flink oefenen als je het heel graag wilt! 😉

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.