Drawing Challenge #4

Even die laptop wegleggen en even aan niks anders denken dan tekenen. Oké, soms moet ik mijn laptop er wel bij pakken om voorbeelden te zoeken maar verder doe ik er niks mee.
Gewoon schetsboek, potlood, gum en ik. Even ontspannend tekenen. Ik ben nog steeds geen professional maar ik merk wel dat ik het gewoon doe. In het begin was ik nog een beetje voorzichtig. Teken een zwaard, “Uh ja zwaard. Shit waar moet ik beginnen. Hoe zag een zwaard er ook alweer uit? Oh ja. Umm… Ja nu begin ik echt! Wat moet ik eerst tekenen? Ik begin gewoon maar hier…” Dat soort dingen dus. Maar nu maak ik gewoon een begin, want hé als ik iets verkeerds teken dan kan ik toch gewoon gummen?!

Die gum komt soms wel echt heel goed van pas. Vooral bij het tekenen van mensen. Of in ieder geval menselijke wezens. Ik bak echt niks van de verhoudingen maar het gaat om het idee. In veel cartoons zijn immers ook niet alle verhoudingen goed en vaak hebben de characters maar 4 vingers.
Ik doe wel een poging om mijn getekende figuurtjes 5 vingers te geven. Al is de linkerhand dan soms kleiner dan de rechterhand. Nou ja, maakt niet uit!

19. A hippy
Hiervoor kreeg ik meteen een beeld in mijn hoofd. Het moet een vrolijk meisje worden die in de tijd van flower power leeft. Freedom, peace en dat soort dingen.
Ik gaf het meisje daarom ook lang haar, met een bloemenkrans, een shirt met een peace teken, een zwierig rokje en hippie laarzen. Kijk haar toch eens genieten van de muziek!
Ik zei al eerder, ik ben echt geen kei in verhoudingen maar ondanks dat vind ik deze hippie toch wel goed gelukt.

20. A hipster
Ik wilde eigenlijk hetzelfde meisje tekenen als het hippie meisje maar dat gaat me geen tweede keer lukken. Dan maar een stijl proberen die ik vroeger vaak tekende: anime/ manga!
Ook dit meisje heeft lang haar (wel in laagjes natuurlijk) maar in plaats van een shirt met een peace teken heeft zij gewoon een subtiel kettinkje met een peace teken.
En natuurlijk niet te vergeten, de hipster bril!

21. A wizard
Een oud mannetje met een toverstaf (althans dat moet het voorstellen). De verhoudingen kloppen weer eens lekker voor geen meter maar dat maakt deze meneer niks uit. Zolang hij maar zijn toverstaf heeft. Ik wist natuurlijk niet hoe je precies een tovenaar moet tekenen dus pakte ik mijn laptop er maar eens bij. Met wat voorbeelden erbij heb ik dus deze sexy tovenaar getekend.

22. A zombie
Oei een zombie is echt lastig te tekenen! Ik wilde eerst een full body zombie tekenen maar dat werd me net iets te lastig. Een zombie herken je ook al aan zijn hoofd. Raar half opgegeten en een rare blik in zijn ogen. Altijd hongerig naar hersens…
Maar goed deze zombie mag nog wel even blijven leven in mijn schetsboek. Ik vind hem namelijk best goed gelukt voor mijn eerste zombie poging!

23. An alien
Er bestaan natuurlijk geen aliëns, dus je kan ze tekenen zoals jij ze wilt.
Ik heb een ‘beroemde’ aliën getekend, misschien herken je deze wel van tv (ik ben benieuwd of jij weet wie deze aliën is!).
Ik heb het niet helemaal uit mijn hoofd getekend maar van een afbeelding nagetekend.

24. A dancer
Dit was zo’n lastige opdracht! Een danser kan natuurlijk verschillend zijn omdat je verschillende soorten dansen hebt. Hiervoor had ik nou echt geen inspiratie, dus ook hierbij was google mijn beste vriend. Mocht je het niet zien, het meisje moet een ballerina voorstellen.
Wel een ballerina in chibi stijl. Anders lukt het me echt niet om te tekenen.

Eigenlijk moet ik dat niet zeggen dat iets niet lukt. Want ik moet eigenlijk gewoon veel oefenen. Maar daarvoor pak ik na deze challenge nog een andere tekenchallenge op. Ik zit er zelfs aan te denken om zelf een tekenchallenge te beginnen.
Bij deze update kan ik in ieder geval wel zeggen dat oefenen goed is. Als ik terug kijk naar de tekeningen van de eerste paar opdrachten, dan vind ik dit toch wel een stuk beter!
Als je iets zou willen verbeteren aan jezelf, wat zou het dan zijn?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

4 reacties op “Drawing Challenge #4”

  1. Mariska schreef:

    Vind 't zo leuk om je tekeningen elke keer te zien 😀

  2. Els schreef:

    Wat kan jij leuk mensen tekenen, de danser en hippy zijn echt leuk!

  3. Die alien!! Oftewel Roger van American Dad! Goed gedaan hihi. -x-

  4. Eva C. schreef:

    Jaa je gaat zeker vooruit 😀 Die wizard is leuk! Ik zal binnenkort ook een update plaatsen van mijn tekeningen hihi. En als ik iets moest verbeteren? hmmm ik denk dingen volhouden waar ik aan begin. Dat lat ik namelijk al snel liggen.

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.