De Songtag-st

Een tijdje geleden werd ik door Floor getagd om de Songtag-st tag in te vullen. Eigenlijk wilde ik geen tags meer delen op mijn blog, maar deze is echt anders dan alle anderen! Zoals je misschien al kan raden gaat deze tag over songteksten. Bij deze tag krijg je 5 nummers van degene die je heeft getagd en bij elk nummer moet je een zin kiezen die je het mooiste vind. Het kunnen nummers zijn die je nog nooit hebt gehoord of die je vreselijk vind maar dat is dan juist de uitdaging om daar een mooie zin uit te halen.

Omdat ik echt keihard faal in het horen van zinnen – laat staan woorden – in nummers, zocht ik maar gelijk de songtekst erbij. Ook omdat ik nog niet eerder van deze nummers heb gehoord vond ik dat wel even verstandig.
Ik kreeg van Floor de nummers:

1. Alesana – It was dark and stormy night
“Lost in your passion, endless attraction, forever yours”
Ik ga nu heel zwijmelig doen, maar ik vind het zo romantisch! Vooral de twee woordjes: “forever yours” klinken echt heel lief en lijkt me ook heel mooi om te zeggen bij een bruiloft (wel tegen degene die je trouwt natuurlijk!).

2. Crown The Empire – Makeshift Chemistry
“I’m just looking for a little bit of love”
Eigenlijk hoort erachter “in this heartbreak city” maar dan komt het toch een stuk minder mooi over. Ik voel me nu echt een flinke romanticus, haha! Maar het klinkt gewoon zo mooi.

3. Our Last Night – Home
“I want you to know you will never be alone”
Een mooie en lieve zin. Al was het bij dit nummer echt lastig kiezen, er zaten zoveel mooie zinnen tussen!

4. The Word Alive – Life Cycles
“All I have left is you by my side”
Eerlijk gezegd vond ik weinig mooie zinnen in deze songtekst. Alleen dit zinnetje maar ondanks dat hij mooi is, klinkt het ook wel een beetje zielig.

5. While She Sleeps – Seven Hills
“Keep me strong for holding on”
Deze zin klinkt gewoon powerful en daarbij ook mooi.

Eigenlijk is het best een lastige tag. Je vult namelijk niet alleen maar wat antwoorden in maar je moet echt een opdracht maken, om het maar zo te zeggen! Ach, zo ben ik weer achter een nieuwe band gekomen die ik best leuk vind.
Nu is het ook aan mij de beurt om bloggers te taggen en 5 nummers te delen waarvan hun er een mooie zin uit moeten halen.
Ik tag hierbij: Laura en Kelvin (Dagelijkse Hap), Marsha (Marushi Lifestyle), Jorinda (Jorinda Nicola), Melissa (RockinHeels) en Eva (My Merry Morning).
En de nummers die jullie krijgen:

1. Foo Fighters – The Pretender 
2. Within Temptation – Never-ending Story
3. Porcupine Tree – Fear Of A Blank Planet
4. In Flames – The Quiet Place
5. The Black Keys – Lonely Boy

Maar echt het herkennen van zinnen/ woorden in songtekst kan ik nog niet, ik hoor ook vaak het verkeerde bij nummers en vooral bij de bekende ‘Mama appelsap’ nummers. Ik kan er niet meer normaal naar luisteren, haha!
Bij welk nummer versta jij de songtekst echt helemaal verkeerd?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

6 reacties op “De Songtag-st”

 1. Els schreef:

  Herkenbaar ik begrijp soms ook een nummer helemaal verkeerd. Als ik het echt wil weten zoek ik de tekst op :-). Leuke nummers heb je uitgezocht :-).

  1. DinjaDONUT schreef:

   Bedankt, ik luister wel regelmatig naar de nummers die ik heb uitgedeeld 🙂

 2. Kewl! Deze tag kende ik nog niet, en die nummers volgens mij ook niet haha. Ik ga mijn best doen! -x-

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik ben benieuwd 😀

 3. Floor Daasvand schreef:

  Zwijmelaar! Haha! Welke band vond je nou leuk dan, want dat vind ik dan natuurlijk leuk om te weten!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Our Last Night, ik heb gelijk een paar nummers aan mijn afspeellijst op Spotify toegevoegd ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.