De bestemming wordt…

Als je mijn blog al wat langer leest dan zou het misschien geen groot nieuws zijn. Dit jaar gaan Roy en ik op vakantie naar Zwitserland! In het vorige artikel kon je dat al lezen en kon je ook lezen dat we naar Zürich willen gaan met de trein.
In dit artikel wil ik al onze plannen en ideeën op een rijtje zetten.

2011, in de City Night Line ergens in Duitsland. 

Het is dus de bedoeling dat we rond mei of juni naar Zwitserland gaan. Wanneer we precies gaan, ga ik natuurlijk niet op mijn blog delen (dit i.v.m. inbrekers die misschien meelezen, haha).
We willen met de trein (de City Night Line) naar Zürich toe, dit gaat snel en is ook redelijk goedkoop. Je bent zo niet gelijk een dag kwijt aangezien zo’n trein ’s nachts rijd.
We hebben allebei alvast vrij gevraagd. Ik heb iets meer dagen gevraagd omdat ik vaak degene ben die tassen en koffers inpak en ik wil ook een paar dingen regelen, zoals dat we alvast Zwitserse Franken hebben voordat we in Zwitserland zijn.

2012, de overstap in München. Die City Night Line (die je daar ziet staan) zat ik eerst in en ik nam een foto uit de trein richting Innsbruck (om naar Italië te gaan).

Wat moeten we nog doen:
– Treinkaartjes kopen
Dit is eigenlijk al gelijk een struikelblok. Want ik wil dus twee plaatsen náást elkaar. Hopelijk als je ze tegelijk besteld krijg je ook twee plekken naast elkaar. We willen namelijk wel samen reizen, en niet dat de één voorin de trein zit en de ander helemaal achterin de trein zit.
Zelf heb ik al twee keer een reis meegemaakt in de City Night Line. Heel avontuurlijk!
Maar goed, de kaartjes moeten we nog kopen.

– Accommodatie regelen
We zijn er wel al uit waar we gaan kijken voor een accommodatie. Dit gaan we via Airbnb doen. Totaal iets nieuws voor ons maar ik heb al een paar leuke en goedkope appartementen gevonden.
Het moet namelijk wel een appartement zijn dichtbij de stad (of in ieder geval een treinstation) en geen hotel ofzo. Ik wil gewoon gaan koken, zo blijft de vakantie ook nog redelijk betaalbaar.
Je moet er iets voor over hebben om op vakantie te gaan in een duur land!

– Reispas
Omdat we beide best avontuurlijk zijn willen we veel zien in Zwitserland. Normaal stap je dan gewoon in een auto en rijd je ergens heen. Maar als je geen auto hebt en je wilt toch veel zien ben je gebonden aan het openbaar vervoer.
We willen passen kopen waarmee je voor niks (of met een flinke korting) met het openbaar vervoer kan reizen. Dit is van tevoren wel veel geld maar als je lange reizen gaat maken is dat het wel waard. Zo kunnen we vanaf Zürich helemaal naar Locarno of Genève!

– Geld wisselen
Dat moet ook van tevoren. Ik weet namelijk niet of we kunnen pinnen bij onze accommodatie. Dan is het wel handig om contant geld mee te nemen als we meteen moeten betalen.
Iets wat we ook moeten uitzoeken, maar dat komt wel als we een mooie verblijfplaats hebben gevonden.
Ik wil in ieder geval wat contant geld op zak hebben voordat we die City Night Line instappen. En natuurlijk verstop ik het meeste dan (ja zo slim ben ik wel)!

2011, stationsgebouw van Zürich Hbf.

– To-do dingen
Wat willen we eigenlijk allemaal gaan doen in Zwitserland?
Naast dat we flinke stukken willen wandelen en vooral Zürich willen ontdekken, willen we ook naar andere mooie plekken in Zwitserland. Het openbaar vervoer kan ons heel ver brengen dus dat scheelt al.
Ik heb al een paar leuke dingen in gedachten (ik ben vroeger vaak in Zwitserland geweest, Roy niet). We willen in ieder geval naar een zwemparadijs gaan die vlakbij Zürich ligt. We houden allebei van zwemmen en onze camera moet daar ook even getest worden.
Ik wil ook kijken of we het redden om naar een chocolademuseum te gaan die vlakbij de stad Lugano ligt. Misschien kunnen we dat combineren met Locarno of Bellinzona (die beide ook erg mooi zijn).

– Outfits samenstellen
Dit gaat een hele uitdaging worden.
We willen natuurlijk zo weinig mogelijk meenemen dus dat betekend ook weinig kleding. Voor de zekerheid neem ik ook wel wat wasmiddel mee, zodat we vieze kleding gelijk kunnen wassen.
Maar thuis moet ik nog een paar outfits gaan samenstellen, bij onze vakanties naar de parken van Center Parcs werkte dit ook al dus dat komt nu zeker goed van pas.
Het enige nadeel zijn de schoenen. Grote lompe dingen, hoe kan je die nou makkelijk meenemen?
Mijn bergschoenen trek ik wel aan voor in de trein, maar ik wil ook wat makkelijkere schoenen en ook slippers meenemen! En ik denk dat Roy ook wel zo denkt.

– Meeneemlijst
Die maak ik ook altijd van tevoren. Dat werkt zo goed!
Ik schrijf alles op wat we nodig hebben op vakantie, wat mee MOET en in welke tas het moet komen. Dit gaat net zoals het vorige punt ook een flinke uitdaging worden.
Zo weinig mogelijk meenemen maar wel genoeg zodat we ons niet kunnen vervelen en dat we genoeg te eten hebben (al ben ik van plan om het meeste eten daar te halen, maar zakjes macaroni kan wel ergens in de tas gepropt worden).
Er gaat in ieder geval een grote tas/ koffer op wieltjes mee, ik neem mijn grote camera rugtas en mijn camera schoudertas mee en Roy neemt ook nog een rugzak mee. Moet wel passen lijkt me!

2011, aankomst in Biasca als pakezel. Moe van het lange reizen.

Zo de hele waslijst is opgesteld.
Ondanks dat er nog veel moet gebeuren heb ik er al wel veel zin in. Maar ik weet nu al dat we echt veel te kort gaan. Soms is het gewoon niet anders en moet je ook wel een beetje kijken naar wat je uit kan geven. Hopelijk komen er nog betere jaren en misschien ook met een auto zodat we wat flexibeler kunnen zijn.
De weg naar Zwitserland ken ik in ieder geval wel zo’n beetje uit mijn hoofd. Ik mocht vroeger namelijk elke zomer mee met mijn vader en stiefmoeder op vakantie naar Zwitserland. Inmiddels is het voor mijn gevoel echt mijn tweede thuisland geworden. Zodra we het land binnen rijden krijg ik altijd zo’n warm gevoel.
Ik ben thuis.
Wanneer voel jij je écht thuis?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

10 reacties op “De bestemming wordt…”

 1. sam schreef:

  Leuk om al over de vakantie na te denken en dingen te plannen! Wij gaan niet op vakantie ivm onze honden, maar hebben al genoeg plannen voor als die er uiteindelijk niet meer zijn.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Jammer dat jullie niet op vakantie kunnen gaan met jullie honden (geen optie om ze mee te nemen?), maar wel fijn dat jullie genoeg plannen hebben 😉

 2. Wat leuk zeg! Ben benieuwd hoe het daar is! -x-

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik stiekem ook, het is alweer eventjes geleden dat ik voor het laatst in Zwitserland ben geweest!

 3. Joorloveswriting schreef:

  Wauw wat super leuk!!! Geweldig om zo met de trein naar Zwitserland te gaan! Leuk om alvast te plannen enzo! 🙂

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dat is meestal nog het leukste ook, al dat voorwerk :p

 4. Mariska schreef:

  Super leuk uitje, het plannen is een werkje maar vind ik ook en heel leuk onderdeel! Veel plezier 😀

  1. DinjaDONUT schreef:

   Inderdaad! Roy laat mij daarom eigenlijk altijd wel de koffers inpakken omdat ik het nog best leuk werk vind (en zelf in de hand heb of ik wat ben vergeten)
   😀

 5. Els schreef:

  Wat heerlijk naar Zwitserland :-). Daar wil ik ook echt nog eens naar toe :-).

  1. DinjaDONUT schreef:

   Het is een duur land, maar wel machtig mooi! 😀

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.