Center Parcs Cottage [Tips]

Nee ik word niet gesponsord door Center Parcs (jammer genoeg niet, haha). Ik vind het gewoon erg leuk om wat Center Parcs tips en weetjes met jullie te delen. Dit komt ook wel een klein beetje door Roy. Roy is al erg vaak naar Center Parcs geweest en heeft inmiddels elk park in Nederland en België wel gezien. Hij heeft dan ook veel ervaring met de cottages en het boeken van de cottages. Het komt door hem dat ik ook zo ‘verslaafd’ aan Center Parcs ben! Omdat we zo vaak naar een park gaan, zijn we dan ook ‘Friends’ en hebben we ‘Friends voordelen’.

Tweepersoons VIP cottage 413, Center Parcs Het Meerdal
 

Als je gaat boeken en je hebt geen ‘Friends voordelen’ dan moet je betalen als je een voorkeurscottage wilt. Voor de mensen die ‘Friends’ zijn kunnen gratis hun voorkeurscottage doorgeven en vaak kom je er dan ook terecht. Zo zijn we tijdens het boeken al bezig naar het kijken waar de cottages zich bevinden, welke luxe niveaus er zijn en waar die zich bevinden en bezoeken we ook twee forums om te kijken of mensen toevallig ook die cottage op de foto hebben gezet.
Het wilt namelijk nog wel verschillen per park en ook per cottage hoe de indeling er precies uit ziet.

Een heerlijk bubbelbad mét lichtjes!
 

Wij zaten afgelopen keer in een tweepersoons VIP cottage en dat beviel ons echt prima! Vooral ook omdat we met het OV moesten, scheelde het een hoop sjouwen! Het huisje zelf ziet er al een stuk luxer uit en je krijgt ook een hoop extra voordelen.
Welke extra’s er in zo’n VIP huisje zitten:
– Sauna
– Bubbelbad
– Regendouche
– Dubbele wasbak
– Vaatwasser
– Barbecue

 

De extra’s je bij een VIP huisje krijgt:
– Opgemaakte bedden bij aankomst
– Handdoekenpakket (een grote en kleine handdoek) per persoon
– Keukenpakket (keukenhanddoek, theedoek, spons, vaatdoek, vaatwasblokjes, lucifers)
– Gratis Wifi
– Een setje met douchegel, zeep, shampoo en scrub
– Elke ochtend verse broodjes (wij kregen 3 broodjes per persoon)

 

Dit was voor ons echt een uitkomst! Anders hadden we al die handdoeken moeten meeslepen, onze bedden zelf op moeten maken en hadden we zelf broodjes moeten kopen (dat scheelt weer).
Ik vind het wel een beetje belachelijk dat het zo ‘bijzonder’ is dat je er gratis Wifi bij krijgt. Inmiddels hoor je dat toch wel bij elke cottage type te krijgen (“Hallooo Center Parcs, hier spreekt het jaar 2016!”). Verder zag het huisje er echt luxe uit en voelde ik me ook erg luxe (“Ahum, ik zit in een V-I-P cottage, heur”).
Ik heb – voordat we de cottage in gingen – foto’s gemaakt en Roy heeft gefilmd:

 De hal, met onze koffer en tassen.
 
 De wc, niet heel erg bijzonder. 
 
 De keuken, klein maar erg fijn!
 
Onze super-deluxe eetkamer.
 
 Het overzicht. Links voor het muurtje bevind zich de badkamer, achter het muurtje is de ‘woonkamer’, rechts vind je de ‘slaapkamer’ en in het rechterkamertje is er een sauna te vinden.
 
 De ‘woonkamer’ met een fijne grote bank! Zo konden we – net zoals thuis – allebei op de bank liggen.
 
 De ‘slaapkamer’. Zoals je ziet zijn de bedden netjes opgemaakt en liggen onze handdoekpakketten al klaar!
 
En als laatste, het terras. Jammer genoeg hebben we er niet veel van kunnen genieten. Maar vanaf binnen zag je wel een paar eekhoorntjes en vogeltjes stukjes brood weg pikken van de tafel.
 

Ik heb ook nog een paar tips over de cottage en over Center Parcs, voor als je ook een keertje naar Center Parcs wilt gaan.
1. Weinig kastruimte in de cottage? 
Dat komt omdat de indeling van de keukenkastjes niet bepaald handig is ingedeeld. Ik weet niet wie dat verzint maar in zo’n klein huisje moet je ruimtebesparend gaan denken!
Vaak als ik de koffers aan het uitpakken ben deel ik ook gelijk de (keuken-) kastjes opnieuw in. Alle borden kunnen heus wel op één stapel en die glazen kunnen prima opgestapeld worden.
Zo houd je wat ruimte over voor je boodschappen!

 

2. Neem schoonmaakdoekjes mee.
Het ligt er ook maar net aan of de cottage waar je in zit vaak gebruikt wordt, maar soms kom je nog wel eens een plek tegen die niet zo netjes is schoongemaakt en dan zijn die wegwerpschoonmaakdoekjes (bijvoorbeeld van Glorix, ik noem ze daarom ook Glorixdoekjes) wel erg handig. De standaard dingen die ik altijd nog even schoonmaak voor gebruik: afstandsbediening, wc bril en de nachtkastjes. Wij hadden afgelopen keer mazzel, het huisje was echt heel netjes schoongemaakt! Nergens was er stof of een vuiltje te bekennen.

 

3. Even afwassen.
Dat is niet het eerste waar je aan denkt bij aankomst maar het is wel zo fris. Als je net als ons een vaatwasser hebt in de cottage is het een kwestie van even inruimen.
Ik vind het zelf namelijk wel zo fris als je schone borden, bekers en bestek hebt. Want wie weet heeft degene voor je niks afgewassen en alles vies achtergelaten. Ik heb het gelukkig nooit meegemaakt maar het idee alleen al, brr…

 

4. Check, check, dubbel check!
Dat geld bij veel dingen. Check of alle dingen nog heel zijn, of er niks mist (wat je nodig hebt zoals glazen ofzo) en of alles dus schoon is. Ik heb eens een verhaal gehoord van Roy zijn moeder dat ze op een erg vies matras heeft gelegen en dat pas wist na hun verblijf toen ze het beddengoed moest afhalen. Ik zal jullie de details besparen…
En check ook nog even voordat je weggaat of je niks bent vergeten!

 

5. Zin in een avontuur?
Boek dan eens een ‘Mystery Park’. Dit is vele malen goedkoper dan als je normaal boekt, maarrr… Je weet niet van tevoren in welk park je terecht komt. Ook is het type cottage ook een grote verrassing. Het enige wat je zeker weet is dat je of in Nederland of België terecht kan komen (tenzij je een ‘Mystery Park’ boekt voor Duitsland of Frankrijk, dan kom je daar natuurlijk terecht) en dat – mocht je ook ‘Friends’ zijn bij Center Parcs – de ‘Friends voordelen’ niet geldig zijn.
Zelf heb ik het nog nooit gedaan maar Roy vertelde me dat je er niet veel van moet verwachten en dat het zelden is dat je een luxe cottage krijgt. Maar als je geen voorkeuren hebt en zin hebt in een spannend avontuur dan is het zeker je geld wel waard!
Je kan een “Mystery Park’ boeken bij BungalowS.nl.

 

 

Zoals je kan lezen ben ik al helemaal Center Parcs expert, haha!
Ik heb wel gemerkt dat ik het leuk vind om meer over Center Parcs te weten te komen, vooral hoe het er vroeger uit zag. Gelukkig hebben we van Roy zijn moeder een paar DVD’s gekregen waarop oude filmpjes staan van verschillende parken. Normaal vind ik geschiedenis echt helemaal niks aan, ik vind het alleen leuk bij sommige dingen. Vroeger tijdens geschiedenisles zat ik altijd te tekenen in de klas, in plaats van op te letten, haha!
Wat vind jij van geschiedenis? Heb je er wat mee, of ben je net zoals ik en heb je bij bepaalde dingen wat met de geschiedenis ervan?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

8 reacties op “Center Parcs Cottage [Tips]”

 1. Mijn ouders gaan ook geregeld naar Center Parcs of Landal. Zo fijn om gewoon je eigen huisje te hebben 😀

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja klopt! Ook al heb ik ons eigen huis nog, het blijft toch een soort van mini huis 😀

 2. Bettie schreef:

  Ik ben vroeger ooit één keer naar Center Parks geweest en ik was echt klein. Ik kan mij alleen herinneren dat het super leuk was. Dus telkens als ik ergens Center Parks lees, krijg ik meteen een blij gevoel.

  Het ziet er ook zo gezellig uit!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Wat leuk dat je zulke leuke herinneringen eraan hebt!

 3. Mariska schreef:

  Dit ziet er zooooo geweldig uit! Vooral dat bad, woejow. Ik wil ook!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dan moet je vooral een VIP Cottage boeken 😉
   Het bubbelbad had ook lichtjes, die je in verschillende kleuren kon instellen!

 4. Dalinka Haze schreef:

  Als ik naar Center Parcs of Landal ga dan wil ik tegenwoordig altijd een VIP of luxe huisje. Als je het eenmaal hebt gehad ben je verpest haha. Maar het is zo lekker om een privé sauna te hebben en lekker te kunnen bubbelen in bad:-D Overigens ben ik zelf meer van Landal dan Center Parcs. Ik vind de huisjes net wat fijner en het is vaak iets goedkoper. Wel ben ik enorm benieuwd naar de boomhutten die Center Parcs ik geloof in Frankrijk heeft.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja inderdaad, ik ben ook al een beetje verpest door al die luxe haha!
   Volgens mij zijn de boomhutten in het nieuwste park van Center Parcs in Frankrijk 🙂

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.