Verslag Center Parcs Het Meerdal

Vorige week was ik samen met Roy er even tussenuit. We gingen (met het openbaar vervoer) naar Center Parcs Het Meerdal. Ik was hier al eerder geweest maar dat was nog in de zomer en toen gingen Roy zijn ouders en zijn broertje mee (of wij met hun haha). Maar nu was het winter en gingen Roy en ik even lekker met z’n tweeën vakantie vieren! Het was koud maar wel erg mooi weer, ik heb elke dag wel even zon gezien en geen enkele dag regen! Klinkt goed, toch?! Hier is mijn (kleine) verslag van onze midweek in Center Parcs Het Meerdal.

 

Wij als een stel gekken zijn met het openbaar vervoer naar Center Parcs gegaan. Omdat we vanuit Horst met een belbus – die maar één keer in het uur gaat – moesten, besloten we maar om 9 uur vanuit huis te vertrekken.
Met een bus, twee treinen en de belbus kwamen we 11:40 uur aan bij Center Parcs Het Meerdal. Veel te vroeg natuurlijk, we mochten pas om 13:00 uur het huisje in! Ach een lekker bakje koffie – dat is een glas warme chocolademelk geworden – kan er altijd wel in en de boodschappen moesten ook nog gedaan worden!
We konden de sleutel en toebehoren wel alvast ophalen bij de receptie, waar ze gelijk aanboden om onze koffer en tassen ergens te stallen. We waren verder niks van plan dus hebben we dat afgewezen.
Nadat we de (dure) boodschappen hadden gehaald in de Daily Foodstore liepen we maar richting de cottage. Het was al 12:45 dus gokten we gewoon dat de schoonmaaksters al klaar waren.
En die waren inderdaad klaar, dus we konden gelijk de cottage al in!

We zaten in een luxe tweepersoons VIP cottage, nummer 413. En wat was die luxe zeg! Er zat een bubbelbad met regendouche en een sauna in, die bij deze VIP service horen.
Het viel ons ook gelijk op dat het huisje goed was schoongemaakt – soms is dat niet altijd het geval en zie je nog wat spinnenwebben of ligt er ergens wat stof. Dat was hier dus absoluut niet!
Buiten waren al aardig wat vogeltjes aanwezig en na een poosje uitpakken zag Roy ook zelfs eekhoorntjes!
Het uitpakken ging (gelukkig) snel waardoor we nog even wat van het park konden zien. We liepen met een omweg naar het Market Dome. Na alles gezien te hebben (de winkeltjes, restaurants, het Grand Café en House of Games) besloten we maar terug te lopen zodat ik het eten kon klaarmaken. We wilden namelijk na het eten meteen zwemmen omdat de Aqua Mundo maar tot 20:00 uur open was! Het was gelukkig wel erg rustig en hebben alles kunnen doen wat we wilden doen (wildwaterbaan, stroomversnelling, glijbaan, het golfslagbad, buitenbad, kruidenbad en de stroomversnelling). Omdat het nog zo vroeg was besloten we maar om na het zwemmen even bij het Grand Café te gaan zitten. En even later werd er ook nog eens live muziek gedraaid!

Gekke Roy!
 

Dinsdag gingen we maar ’s ochtends zwemmen. ’s Avonds wilden we nog gaan eten in één van de restaurantjes van Center Parcs en het leek ons daarom beter om ’s ochtends te gaan zwemmen. Weer was het erg rustig waardoor we weer van het zwembad konden genieten.
Omdat het park een beetje in het bos ligt, gingen we na het zwemmen een stuk wandelen. Buiten het park waren wandelroutes aangelegd maar we durfden het niet aan om een grote route te nemen. Het was inmiddels al middag en om 17:00 uur zouden we gaan eten.
Een beetje van de routes af liepen we weer terug naar het park, naar onze cottage.
Omdat we fietsen hadden gehuurd (gebruik gemaakt van onze Toppings) was het maar een klein stukje richting de Market Dome. We waren één van de eersten die bij het restaurant Fuego naar binnen liepen. Het leek wel een attractie op zich omdat het er mooi uit zag en er werd mooie (film) muziek gedraaid. Het eten was op zich wel lekker. Maar voor het geld dat ze ervoor vragen vind ik het eten daar het niet zo waard, de ossenhaasspies die we hadden besteld had geen enkele kruiden en zelfs de zout ontbrak! Maar we aten voor niks want Roy had een dinercheque van z’n werk gekregen!

Ook woensdag gingen we vroeg zwemmen! Nu was het zelfs nog rustiger in het zwembad, we hadden de hele Aqua Mundo voor onszelf! Maar op zich was het ook wel logisch want we hoorden van een medewerker dat het park maar voor 20% gevuld was met bezoekers.
Na het zwemmen hadden we even een relaxmomentje nodig. Ik ging in het bubbelbad (met de nadruk op bubbels, ik gebruikte een Lush Bubble Bar) en Roy in de sauna.
We wilden niet teveel doen omdat we die avond naar een restaurant gingen in Horst. We wisten natuurlijk de weg niet en wilden liever iets te vroeg weg gaan dan dat we te laat in het restaurant kwamen.
Om 16:30 uur pakten we de fietsen en reden binnen een half uur naar Horst. We waren inderdaad veel te vroeg en besloten maar om even wat boodschappen bij de Albert Heijn te halen die daar zat. Die was véél goedkoper dan de Daily Foodstore op het park! Toen was het eindelijk tijd om naar het restaurant te lopen waar we heerlijk hebben gegeten! Het restaurant waar we zaten (Gossimijne) was redelijk budget en ik had ook nog eens kortingsbonnen waardoor we voor €50,- inclusief drinken heerlijk hadden gegeten en heel erg vol zaten. Het was maar goed dat we nog een half uur terug naar Center Parcs moesten fietsen in het donker! Maar die terugweg… Op een gegeven moment was er nergens meer licht, alleen onze fietslampjes en toen ging er een malloot ineens lopen toeteren… We waren gelukkig wel veilig terug gekomen en gingen eigenlijk meteen weer door naar de Market Dome om te gaan bowlen! Helaas zijn de banen en de bowlingballen niet al te best en waren we het wel zat. Een uur bowlen is echt lang als je maar met twee personen bent!

En ja hoor, ook donderdag gingen we ’s ochtends zwemmen! Dit keer namen we ook de filmcamera mee. Deze zou onderwater moeten kunnen filmen dus dat wilden we ook even testen. Wel een beetje eng, ineens met zo’n (dure) camera het water in! We hebben alles gefilmd en ook veel onderwater gefilmd. Het zijn niet zulke geweldige filmpjes geworden maar ja, eens moet je zoiets proberen toch?!
Na het zwemmen fietsten we weer terug naar onze cottage. Daar gingen we alvast wat spullen opruimen en inpakken, want de volgende dag zouden we al om 10:00 uur het huisje al uit moeten!
Ik kwam nog onze “Friends voordeelbon” tegen, die we konden inwisselen voor een rondje midgetgolf. Omdat het toch mooi weer was (wel erg koud), gingen we maar gelijk richting de midgetgolfbaan. Het was een goede baan want onze scores liepen aardig gelijk. De banen waren allemaal van beton of asfalt in plaats van nepgras – wat echt niet goed werkt! Naast een gewone midgetgolfbaan was er ook een adventure golfbaan aanwezig. We probeerden dit ook uit maar dit was niet zo’n succes, helaas.

 

Het werd alweer donker dus gingen we terug naar de cottage om te eten. Gewoon een simpel bolletje met knakworsten werd het. Dit ook omdat alle snacks die we hadden gekocht op moesten. Dan is zo’n simpel broodje wel even genoeg. Na het eten brachten we onze fietsen terug. Dat scheelde weer, anders moest dat ook de volgende dag. Daarna liepen we weer eens naar de Market Dome, dit keer om wat geld te verspillen in de House of Games. Helaas stonden alle machines erg gierig afgesteld zodat we echt niks hebben gewonnen. Het enige wat we wonnen waren tickets in het arcade gedeelte. Ik spaarde ze weer op en heb nu alweer aardig veel tickets. Wie weet kan ik ze in een volgend park eens gaan inwisselen!
Toen we het allemaal wel weer gezien hadden liepen we naar de Caribbean Bar waar ik een cocktail bestelde en Roy een biertje. Dit vonden we wel een leuke afsluiter van de dag.

Vrijdag moesten we natuurlijk de cottage uit. Ik had donderdag al veel dingen ingepakt dus hoefde ik niet veel meer in te pakken. We konden nog rustig ontbijten en na een grote controle (of we niks vergeten waren) liepen we het huisje uit en liepen naar de Market Dome waar we bij de receptie onze sleutels inleverden. We wilden ook nog deze ochtend zwemmen dus vroegen we of onze koffer en tassen even ergens gestald mochten worden. Deze werden netjes weg gezet en wij konden door naar de Aqua Mundo. Het was wel wat drukker dan alle andere dagen helaas. Maar alsnog hebben we veel kunnen doen. Dit keer namen we maar geen filmcamera mee, die zat al goed opgeborgen in één van de tassen.
Omdat het op een gegeven moment wel erg druk werd besloten we maar om uit het zwembad te gaan. Precies op tijd, want bij de kleedhokjes kwamen we al grote groepen mensen tegen die het zwembad in gingen. Blijkbaar is het in een weekend wel wat drukker in het park!
We wilden niet meteen naar huis dus liepen we nog even de House of Games in – helaas weer niks gewonnen – waar we ongeveer een half uur bleven en daarna zijn we nog even op het terras bij het Grand Café gaan zitten.
En toen zat het er alweer op. Met de belbus, de twee treinen en de gewone bus zijn we weer naar huis gegaan. Het viel ons nog mee hoe lang we eigenlijk met het openbaar vervoer bezig waren.

 

 

Het was zeker een geslaagde week. We zijn allebei weer even tot rust gekomen en kunnen er weer volop tegenaan! Het Meerdal is echt een park waar ik graag wat vaker een weekje wil verblijven. Het park is niet te groot en het bos eromheen moeten we nog echt een keer goed ontdekken. Wandelen is echt fijn en rustgevend.
Wandel jij graag? Zo ja, waar wandel je het liefst?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

10 reacties op “Verslag Center Parcs Het Meerdal”

 1. Jorinda schreef:

  Center Parcs is altijd leuk om om vakantie te gaan =)
  Je kan je altijd goed vermaken op de parken.
  Liefs Jorinda

  1. DinjaDONUT schreef:

   Vind ik ook! Ik heb tot nu toe nog geen park meegemaakt waar ik me verveelde 😉

 2. Sanne Peters schreef:

  Klinkt als een geslaagd weekend 😀 Heerlijk als het zo rustig is in het zwembad ^^ Ik vind wandelen wel leuk :] Het liefst wandel ik in het sonsbeek park in Arnhem. Dat is een soort bos heel dicht bij de binnenstad ^^

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja het was echt heerlijk, we konden zo een paar keer achter elkaar de wildwaterbaan af!
   Daar ben ik nog nooit geweest trouwens, moeten we een keer heen :D!

 3. Petra schreef:

  Wat een leuk verslag je heb je gemaakt van jullie "ereventussenuitdaagjes" Soms is het gewoon zo fijn om zulke dingetjes echt saampjes te doen, even kletsen over koetjes en kalfjes, maar soms ook over serieuzere zaken…leuk om te lezen dat jullie dat samen ook daadwerkelijk doen…

  1. DinjaDONUT schreef:

   Het ging weinig over de serieuze dingen (behalve onze goede voornemens dan) maar dat doen we hier thuis wel weer 😉
   Lol hebben samen vind ik dan toch net iets leuker op vakantie!

 4. stadhouder schreef:

  Wij lopen graag in de bergen…mooie vergezichten… Maar dat is wel een stukje verder….. met de trein ( ook leuk natuurlijk )

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dat is ook erg mooi! Wij zijn al wat plannen aan het maken 😉

 5. Eva C. schreef:

  Wat lekker zo'n weekendje weg samen ^^ Ik vind de zwembaden in centerparks altijd echt leuk! Vooral chill dat het bij jullie steeds zo rustig was. En wandelen is inderdaad heerlijk. Vooral als het zonnetje deze dagen even schijnt~

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik ook, er is gewoon zoveel te doen in zo'n zwembad! Ik hoop dat ze bij ons in de buurt ook nog eens zo'n subtropisch zwembad gaan bouwen :')

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.