Uit in Utrecht: Cinemec

Sinds september heeft Utrecht er een nieuwe bioscoop bij! Cinemec “De Sterrenkijker” zit in de vinex wijk Leidsche Rijn, bij een toekomstig winkelcentrum en ook dichtbij het treinstation! Voor ons is het slechts een paar minuutjes fietsen, en we komen er zelfs allebei langs als we naar ons werk moeten!
Omdat we nog nooit samen naar een bioscoop zijn geweest besloten we maar om de nieuwe Star Wars film in Cinemec Utrecht te gaan bekijken.
In dit artikel vertel ik niks over de geweldige film, maar wel over de bioscoop, omdat er naast de Star Wars film ook nog een hoop andere films draaien en komen.

Cinemec “De Sterrenkijker” is best makkelijk te bereiken. Hij zit redelijk dichtbij station Utrecht Leidsche Rijn, er stoppen een aantal bussen op loopafstand en er zit een aardig grote parkeerplaats bij. Aan fietsers is – gelukkig – ook gedacht, er staan genoeg fietsenrekken maar als je een aantal goede films in de bios laat draaien dan komen die fietsenrekken ook nog aardig vol te staan. Maar aangezien ze nog bezig zijn met bouwen van het hele winkelcentrum en het gebied rondom de bioscoop, denk ik het voor fietsers nog allemaal wel gaat veranderen.

De bioscoop zelf ziet er vooral groot uit. Met die ramen, gevelbekleding en verlichte palen ziet het gebouw er erg modern uit. Ik vind het dan wel weer jammer dat de hele bioscoop rood is, ik ben niet zo’n grote fan van de kleur rood. Maar goed, smaken verschillen nou eenmaal!
Er is alleen maar één draaideur die als ingang dient. Niet zo handig als het druk is lijkt me, hopelijk gaan ze daar nog verandering in brengen. Overigens was het wel een leuk tafereel, er bleven elke keer wat mensen vast zitten in de draaideur (hoe de *piep* krijg je dat voor elkaar).

De glazen lift (deed me een beetje denken aan de film “Abeltje”)

De bioscoop heeft maar liefst 6 verdiepingen en 7 zalen! Op bijna elke verdieping is een balie te vinden waar je eten en drinken kan kopen. Helaas heeft deze bioscoop GEEN popcorn. Maar met een zak M&M’s kan je ook lekker van een film genieten – tenslotte ga je voor de film en niet voor de popcorn naar de bioscoop. Er zit op elke verdieping ook een toilet. Ik vind dit een goed punt, ik kan me namelijk nog wel een bioscoop herinneren die maar 1 toilethok had (daar zaten natuurlijk wel meerdere toiletten in) en daar was het zóóó druk tijdens de pauze!
Nou hebben we tijdens de Star Wars film ook een pauze gehad maar omdat ik het zo spannend vond ben ik niet van mijn plek afgeweest en weet ik ook niet of het bij de toiletten druk was, maar het is al een groot pluspunt dat er op elke verdieping wel een toilet te vinden was.

De zaal waar wij in zaten (zaal 7) was nog best ruim. Het is wel één van de kleinere zalen maar zelfs al was ‘ie klein, ik vond hem nog groot. Je had ook genoeg beenruimte als je zat, je kon makkelijk iemand er langs laten als ze hun stoel zochten.
Over stoelen gesproken, die waren ook geweldig! Dit waren namelijk geen klapstoelen, dus zodra je opstond was het gewoon nog een stoel en hoef je ook niet moeilijk te doen om de stoel ‘open’ te houden. Bij elke stoel zat ook een bekerhouder, erg handig want daar hadden wij ons zakje M&M’s in gedaan!

Natuurlijk moesten wij nog even poseren bij het bord van Star Wars ^_^

Conclusie:
Het is een leuke bioscoop met een gezellige en fijne sfeer. Het personeel is allemaal erg vriendelijk en komt professioneel over. Het is een groot voordeel dat het een zo’n grote bioscoop is, met een toekomstig winkelcentrum en toekomstige huizen komen er vanzelf meer mensen naar Leidsche Rijn en zijn die grote zalen wel nodig.
Vooral het zitcomfort van de stoelen vind ik echt een heel groot pluspunt, het is zeker geen straf om daar lang naar een film te kijken!
Wij geven deze nieuwe bioscoop een 8,5/10!

Hoe vaak per jaar ga jij naar een bioscoop?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

8 reacties op “Uit in Utrecht: Cinemec”

 1. Beauty Unboxing schreef:

  Wat een mooie bioscoop! Ik wil ok echt snel weer eens naar de film..

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik nu ook haha! Maar sommige films vind ik niet bioscoop-waardig :')

 2. Wat een mooie bioscoop! Ik vind de sfeer altijd zo belangrijk in een bios…. Wij hadden laatst een film gekeken waarbij opeens een lampje ging branden tijdens de film… best irritant!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dat is behoorlijk irritant zeg!

 3. Nilou schreef:

  Nou ik weet het niet… popcorn hoort voor mij toch wel bij het bioscoop gaan 😛 De stoelen zien er inderdaad groot en comfortabel uit, altijd een plus!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Het hoort eigenlijk wel bij het imago van een bioscoop ja, maar gek genoeg heb ik de popcorn gewoon niet gemist!

 4. Sanne Peters schreef:

  Leuk zo'n nieuwe bioscoop :] Nog steeds raar dat ze geen popcorn hebben haha maar zoals je al zegt met m&m's is het ook prima te doen ^^. Ik ga denk ik 2-6x per maand naar de bioscoop en heb ook een abbo :] Vind het geweldig om films te kijken en een leuk uitje ^^

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dat komt omdat de bioscoop zalen ook voor zakelijke dingen worden gebruikt, en die mensen willen niet in de 'popcornlucht' zitten las ik ergens.

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.