Missie geslaagd?

Bijna twee jaar geleden stelde ik een wishlist op, over welke fotografie items ik nog graag zou willen kopen en wat ik zelf nog wilde maken. Het leek me leuk om eens terug te kijken naar de wishlist en te laten zien wat ik allemaal van die wishlist heb gekocht of gemaakt.
Dus… Mission accomplished?

Omni-Bounce
Een omni-bounce voor mijn flitser, lijkt me erg handig want dat verspreid en verzacht het flitslicht, zodat foto’s net iets mooier worden.
~
Dat is dus gelukt. Ik gebruik hem alleen niet zo erg vaak, mijn externe flitser gebruik ik namelijk niet zo vaak. Daar moet dan maar eens verandering in komen!

Nikkor AF-S DX 40mm
Ik wil graag nog een lens met een vast brandpunt, en een macrolens.
Deze lens is dus echt wat ik zoek!
~
Ok, niet helemaal gelukt maar ik heb wel een lens met een vast brandpunt! Dit is mijn 35 mm lens en ik ben er echt heel blij mee! Ik gebruik hem regelmatig.

Cactus wireless flash system
Zodra ik een eigen studio kan inrichten (dan moeten mijn vriend en ik eerst verhuizen en een kamer extra in huis krijgen, of ik richt de kamer die ik bij mijn moeder in als studio) wil ik deze echt hebben.
Hiermee kan je je flitser ergens op een statief neerzetten en op afstand bedienen (er gaat een zender op de flitser en eentje op je camera).
~
Ook dit is gelukt! Ik gebruik hem vaak als mijn studiolamp niet voldoende licht geeft, dan pak ik mijn externe flitser erbij en met dit setje kan ik hem dan op afstand bedienen.

X-Rite i1 Display Pro – €199,-
Het klinkt duur maar uiteindelijk zal het het waard zijn.
Dit is een kalibratiesysteem voor beeldschermen.
Zodra je scherm goed gekalibreert is dan worden je afdrukken (bijna) precies zoals je de foto’s op je scherm ziet.
~
Dit is niet gelukt. Ik heb hem niet gekocht of gekregen maar ik betwijfel ook of ik hem wel ooit ga kopen. De afdrukken die ik doorstuur naar een printcentrale komen aardig goed terug dus ik vind het die €199,- echt niet waard om alleen mijn scherm te kalibreren.

LaCie Rugged Mini 500GB – €89,-
Ik moet ooit nog een nieuwe externe harde schijf aanschaffen, en dan wil ik het ook meteen goed doen!
Alleen weet ik dan nog niet zeker of het deze wordt, of eentje met nog een grotere ruimte.
~
Dit is ook niet gelukt. Maar ooit moet ik toch echt een nieuwe externe harde schijf aanschaffen.
We hebben er nu één standaard bij de iMac staan en aan mijn MacBook hangt er ook één. Maar ik blijf zo bang om al die foto’s en bestanden kwijt te raken…

SanDisk SDHC 32GB
En als we toch bezig zijn met opslag, ik heb ook een nieuw SD-kaartje nodig.
En ik wil een goeie =D!
~
Ik heb er niet superveel verstand van maar ik heb in ieder geval een nieuwe SD-kaart. Hij is ook van SanDisk, is ook een SDHC maar heeft 16GB ruimte. Maar omdat ik een camera heb met 2 SD-kaart gleuven hoef ik denk ik ook niet zo snel meer een groter kaartje.

Dingen die ik zelf wil ‘knutselen’:
Achtergrond + systeem
Mijn stiefmoeder bracht me op een idee, waarom een achtergrondsysteemkopen, terwijl je ook zelf zoiets kan maken met een rolgordijn?
Of met een simpele gordijnroede en stof/doek eroverheen.
~
Ja en nee. Ik heb een rolgordijn gekocht maar hij hangt nog niet.
Ik gebruik wel stukjes stof voor achtergronden dus dat rolgordijn moeten we ook maar eens ophangen (nadat we onze hobbykamer een kleine verbouwing hebben gegeven *kuch* ik ga alle muren opnieuw verven *kuchkuch*).

Kleurenfilters
Voor het creatieve fotograferen wil ik doorzichtige gekleurde folie kopen, die kan je over je flitser heen spannen door bijvoorbeeld kleefbaar klittenband.
~
Nou ik heb het niet in elkaar geknutseld maar wel een hele gave set gevonden! Ik denk dat dit nog goedkoper is/ was dan dat ik het zelf in elkaar moest knutselen.

Ondanks dat niet alles is gelukt vind ik het toch wel een geslaagde missie! De meeste dingen die ik wilde hebben of knutselen heb ik voor elkaar gekregen en al het andere was gewoon niet zo belangrijk. Wanneer ik weer ‘actief’ ga fotograferen zal ik weer eens een nieuw lijstje opstellen, want er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die ik wil!
Hoevaak maak jij je wishlist compleet?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

20 reacties op “Missie geslaagd?”

 1. Senna T. schreef:

  Wat een mooie spullen heb je allemaal gekocht! Zelf wil ik graag nog een filtskabel hebben (en heel veel meer, maar dat is vooralsnog alleen even ervan dromen)

  1. DinjaDONUT schreef:

   Nu ben ik eigenlijk wel nieuwsgierig naar jouw wishlist 😉

 2. Mariska schreef:

  Je hebt toch best wel veel waar kunnen maken, mooie toevoegingen zijn het!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja en dat verbaasde me eigenlijk wel een beetje 🙂 had het van tevoren nooit verwacht eigenlijk!

 3. Petra schreef:

  wat een leuke lijst,…en ik herken het *gekuch* zo goed, want al die dingen zijn eigenlijk niet echt het werk, maar om de een of andere reden doe ik ze gewoon niet…mijn wishlist groeit alleen maar aan, die word op de een of andere manier echt nooit ( een heel klein stukje) korter…

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik doe er vaak niet echt veel moeite voor maar uiteindelijk kom ik er dus toch achter dat het wel gelukt is 😉
   En dat *gekuch* voor die muren… Tja dat staat weer op het lijstje "projecten"!

 4. Nilou schreef:

  Hey, leuk artikel. Wat betreft opslag van foto's en bestanden gebruik ik zelf voor vrijwel alles de "cloud" storage diensten. Superhandig en overal waar internet is beschikbaar 😛

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dat is natuurlijk wel erg handig. Ik gebruikte vroeger altijd Photobucket maar daar past amper wat op (of je moet ineens erg veel betalen – en ik houd niet zo van veel betalen). Maar ik zal me er eens meer in gaan verdiepen, dankje 😀

 5. Beauty Unboxing schreef:

  Wat leuk om je lijstje te zien!

 6. Around San schreef:

  Zo'n flitser die je op afstand kunt bedienen is handig zeg! Ik wist niet eens dat dat bestaat. Ideaal!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Die zijn inderdaad handig! Zo kan je je flitser overal neer zetten waar je ook wilt 😉

 7. Els schreef:

  Ik zeg een zeer geslaagde missie. Ooit wil ik ook echt graag een macrolens :-). Trouwens die harde schijf van LaCie kan ik je echt aanraden 4 jaar lang elke dag in mijn tas naar de kunstacademie en nog helemaal goed :-).

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik vind zo'n lens echt een hele goede aanwinst, ik maak er de meeste foto's mee die ik voor mijn blog gebruik 🙂

 8. Nilou schreef:

  Goed bezig Dinja mooie accessoires voor foto's schieten <3

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dat zijn het zeker 😀

 9. Sytse Monsma schreef:

  Cool! Ik zit ook een beetje zo.. Ik wil zelf een soort van draagbaar studiootje maken voor productfoto's. Super simpel maar het komt er steeds niet van..

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik ken het, er zijn echt nog heel veel dingen die ik wil maken maar daar komt ook maar niks van 🙁

 10. Wat een mooi lijstje! Ik hoop snel de 50 mm lens aan te schaffen!

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.