Food: Tokyo Treat december

Sanne (van Piixel) ontving laatst een supergaaf pakketje van Tokyo Treat en vroeg of ik samen met haar het pakketje wilde testen. Natuurlijk, want ik ben gek op snacks en snoepjes en ik houd er ook van om nieuwe dingen uit te proberen.
Tokyo Treat is een abonnementen box die je kan bestellen in 3 verschillende maten. Hierin zitten Japanse snoepjes en snacks in full-size formaat!
Om een abonnement te nemen op een Tokyo Treat box, klik hier.

Sanne had de Premium box ontvangen met daarin 14 snacks en snoepjes. Veel van de snacks en snoepjes waren voor ons onbekend, dat maakt zo’n box gelijk een stuk leuker natuurlijk!
De box die we hebben getest is de december uitgave, maar elke maand komt er een Tokyo Treat box uit.

Wat zat er allemaal in de Premium box?
1. Fun Christmas Caramel Powder Snow
2. Glico Light Potatoes
3. Riddle Puchitto
4. Meiji GOCHI Gumi Cola
5. Matcha Collon
6. Meiji Cotton Soda Gum
7. Meiji Cream and Caramel
8. Chirin color pen chocolate
9. Meiji Banana Chocolate
10. Lotte Star Wars Bikkuriman E123
11. Coris Sharitto Puru Gums
12. Calbee Hard Fried Potato Ride
13. Snowman Ramune

En er zat ook een Popin’ Cookin setje in, maar die heb ik zelf niet geprobeerd.
Dat was de Majomajo Neru Neru.

1. Fun Christmas Caramel Powder Snow
Dit is een hele lekkere zoete snack in een super schattige verpakking! De cheetos-achtige snacks smaken naar caramel popcorn. Ik vind dit echt heel erg lekker!
9/10

2. Glico Light Potatoes
Deze sticks lijken op pocky maar dan zonder chocola en ze zijn hartig. Ze smaken een beetje naar paprika chips, iets wat ik totaal niet had verwacht als ik naar de verpakking keek.
9/10

3. Riddle Puchitto
Dit is toch super leuk?! Het zijn kleine mini snoepjes die aan elkaar vast geplakt zitten. Ik dacht eigenlijk dat het kauwgom was maar het zijn dus hele zoete snoepjes! Het appeltje smaakt ook echt naar appel en het sterretje heeft niet echt een smaak, maar is wel ook erg zoet.
8/10

4. Meiji GOCHI Gumi Cola
Een cola snoepje die een beetje aan de harde kant is. Het smaakt op zich wel lekker en af en toe zit er een zure smaak aan.
6/10

5. Matcha Collon
Ik vind dit niet lekker, ik houd niet echt van die matcha smaak. De verpakking vind ik er nou ook niet echt uit zien als een lekkere snack.
2/10

6. Meiji Cotton Soda Gum
Ik heb al eens eerder Meiji Cotton snoep gegeten maar bij deze verandert de suikerspin in kauwgom. Het smaakt naar ramune soda wat ik persoonlijk een typische smaak vind van Japanse snoepjes.
Ik vind het alleen niet fijn dat de suikerspin verandert in kauwgom, het liefst had ik het gewoon opgegeten.
5/10

7. Meiji Cream and Caramel
Deze zoete snoepjes smaken een naar melk snoepjes (van bijvoorbeeld White Rabbit of Milky) en zijn een beetje toffee-achtig.
Ik vind ze wel lekker.
7/10

8. Chirin color pen chocolate
Dit vind ik nou zo’n typisch cadeau wat je op de kermis krijgt. De snoepjes die erin zitten zijn rijstpoffers met een laagje chocola en smaken ook echt precies als die snoepjes die in de kermis cadeautjes zitten.
3/10

9. Meiji Banana Chocolate
Hmm chocobananen! I love it! Deze snoepjes smaken echt naar bananen en hebben een laagje chocolade. En chocola is altijd goed!
10/10

10. Lotte Star Wars Bikkuriman E123
Kijk eens hoe leuk die verpakking is (Star Wars fan hier)! Ik moet zeggen dat de verpakking leuker is dan datgene wat erin zit (ik had echt wat anders verwacht). Dat is namelijk gewoon een soort Knoppers.
7/10

11. Coris Sharitto Puru Gums
Dit ‘snoepje’ is dus eigenlijk kauwgom. Als je erop kauwt voelt het als een gummy snoepje, heel apart. Ze zijn lekker zoet maar hebben een appel smaak (en ik houd niet zo van kauwgom met een fruit smaakje).
5/10

12. Calbee Hard Fried Potato Ride
Toen de zak open ging kwam de vieze geur ons al tegemoet. Het rook naar vis of zeewier!
Dan ga je al met flinke tegenzin de chips proeven, maar het smaakte gewoon nergens naar. Er zit totaal geen smaak aan.
2/10

13. Snowman Ramune
Van Sanne mocht ik dit leuke flesje mee naar huis nemen, voor mijn ramune verzameling. Gelukkig verzamel ik de lege flesjes dus kon ik hem toch proeven.
Maar de smaak is niet erg bijzonder, het smaakt gewoon naar zoete ramune soda.
7/10

Ik ben echt heel blij dat ik mee mocht testen en proeven. Natuurlijk heeft Sanne er ook een artikel over gemaakt: Tokyo Treat December | Japanese Candy.
Ik blijf die Japanse snacks en snoepjes toch uniek en soms ook een beetje raar vinden. Maar dat is er juist zo leuk aan. Hier in Nederland heb ik alle snacks en snoepjes wel zo onderhand gezien en zijn nooit echt bijzonder.
Welke Nederlandse snack is jouw favoriet?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

8 reacties op “Food: Tokyo Treat december”

 1. Wat een gave dingen zeg! Zo leuk!! -x-

  1. DinjaDONUT schreef:

   Echt jammer dat we zulke dingen niet echt in Nederland hebben!

 2. Nilou schreef:

  woaw dat is pas een traktatie zeg, zelf zou ik het een beetje onhandig vinden als je de ingrediënten niet kunt lezen op de verpakking.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja dat is inderdaad wel een beetje lastig 😉

 3. Petra schreef:

  wat lief dat je mocht meetesten…lekker lijken sommige dingen mij, van de verpakkingen word je al heel vrolijk om naar te kijken..en dan heb je nog geen eens geproefd…

  1. DinjaDONUT schreef:

   Soms wordt je daardoor ook een beetje misleid, dan ziet de verpakking er leuk uit en dan smaakt het totaal niet zoals je had verwacht!

 4. Eva C. schreef:

  Nieuwe dingetje proberen is altijd leuk 😉 De chocobanaantjes lijken mij het lekkerst~ En mijn favoriete Nederlandse snack is een Mars of Milkyway.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Mijn favoriet is ook Milkyway! Ik houd zo van dat zoete smurriespul wat erin zit 😀

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.