Creatief: Wat te doen met oude nagellak?

“Ja die gooi je toch gewoon weg?!” hoor ik je denken. Ja, en nee. Ik vind het zo zonde als er nog veel in zo’n nagellak potje zit, dat ik het echt niet zomaar kan weggooien. Degene die nog goed zijn en waar niet veel uit is verkoop ik. Maar er zaten ook een paar oude nagellakjes bij mijn stash (die je gewoon niet meer op je nagels wilt) of nagellakjes die zo budget waren dat ik ze gewoon niet durf te verkopen.
Wat doe je daar dan mee?

Ik doe er dus wat creatieve dingen mee. Ik had er nog een paar bewaard die niet meer goed waren maar ik vond ze nog wel mooi. En ik kan geen mooie dingen weggooien.
Na wat zoeken op Pinterest en wat zoektochten op Google kwam ik maar op één ding uit. Ik moet gaan verven met nagellak!
Gelukkig had ik nog wat glazen potjes en flesjes staan die ik toch al saai vond. Ze stonden eigenlijk al klaar voor één of ander creatief project en daar zijn ze nu ook voor gebruikt!
Want met (oude) nagellak kan je gewoon glazen potten of flessen verven. Geef ze een oppimpbeurt door wat nagellak met elkaar te mengen, zo ben je én van je oude nagellak af én je hebt gelijk leuke (handgemaakte) decoratie voor in huis.
Ik wilde dus eigenlijk even showen wat ik heb gedaan met mijn oude nagellak.

Dingen weggooien, ik kan het echt niet goed. Ja afval kan ik wel weggooien, maar dat is ook echt afval daar kan ik niks meer mee. Nou ook nog wel, je kan altijd nog wel wat maken met lege toiletrolletjes. Of van plastic ijsbakjes. Maar dingen zoals make-up vind ik altijd zonde om weg te gooien, en eigenlijk weet ik ook nooit echt wat ik met die oude dingen kan doen. Wat kan je nou met oude oogschaduw doen, behalve dan het op te maken of weg te gooien?
Wat vind jij lastig om weg te gooien?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

18 reacties op “Creatief: Wat te doen met oude nagellak?”

 1. Dalinka Haze schreef:

  Tof idee! Het ziet er echt heel leuk uit en nu wil ik ook aan de slag haha.
  Ik gooi bijna nooit nagellak weg. Die dingen gaan nog behoorlijk lang mee heb ik gemerkt, maar uiteraard zijn er kleurtjes die ik weinig gebruik of die toch niet zo mooi waren. Toch bewaar ik ze dan:-p Misschien eens uitzoeken en ook wat leuks mee verven!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dat klopt! Maar sommige zijn inmiddels al zo oud dat ze een beetje stroperig worden en echt niet meer kunnen als nagellak.
   Ik ben benieuwd wat jij ermee gaat verven 😉

 2. Ziet er leuk uit! Een heel goed idee ik heb nog genoeg nagellak die ik eigenlijk nooit meer gebruikt. -x-

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dan kan je ze nog op deze manier goed gebruiken 🙂

 3. Wat een leuk idee zeg 😀 Ik vind het ook altijd moeilijk om dingen weg te gooien… Daarom doe ik vaak een Project Pan, zodat ik mezelf dwing producten op te maken voordat het gaat bederven 🙂

  1. DinjaDONUT schreef:

   Daar ben ik ook een beetje mee bezig. Maar ook dat is moeilijk haha!

 4. Sanne Peters schreef:

  Leuk idee 😀 Ik vind die waxine houdertjes echt mooi gelukt ^^

 5. Eva C. schreef:

  Leuk bedacht 🙂
  Ik ben echt vreselijk met dingen weggooien. Alles wat een beetje sentimentele waarde heeft vind ik lastig om weg te gooien. Dat wordt nog wat straks met het verhuizen haha!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ohh dat wordt inderdaad lastig! Misschien helpt het om een foto te maken van de dingen die je weg moet gooien maar waar je veel waarde aan hecht!

 6. Petra schreef:

  ohhhh wat een heerlijke DIY, echt heel erg tof om te maken voor in huis of voor in de zomer in de tuin of balkon…

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ohh ja goed idee, ik had er eigenlijk nog niet aan gedacht dat ze dan op het balkon konden staan. Nu kan ik niet wachten tot het zomer is 😀

 7. Ik had toevallig 3 weken geleden minstens 8 lakjes weggegooid! Leuke DIY 🙂

  1. DinjaDONUT schreef:

   Knap! Ik kan het echt niet zo weggooien haha!

 8. Mariska schreef:

  Dat geeft ook nog eens een super mooi effect! Heel handig!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Vooral mooi als je zo'n special effect, glitter of metallic nagellak hebt!

 9. Floor Daasvand schreef:

  Leuk idee! Alleen heb ik maanden terug nagellak gedoneerd die ik niet meer gebruik aan mijn nichtje haha! Ik gooi het ook altijd alleen weg als het helemaal uitgedroogd is

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dat is ook een mooi hergebruik! Zo is iemand anders er ook nog blij mee 😀

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.