Xmas 2015: Kerstboom, kerstdecoratie + DIY

Een extra lang artikel over… Kerstdecoratie!
We hebben een nieuwe kerstboom, een grote dit keer, en ik heb op (bijna) al onze vensterbanken wat kerstdecoratie uitgestald. Het kerstdorpje is wel verhuisd, de poppetjes leven niet meer in de bergen (ik had simpelweg geen ruimte meer voor mijn zelfgemaakte kerstdorp ondergrond helaas) maar bij hun is het wel winter!
Benieuwd naar alle kerstdecoraties en benieuwd naar een kerstdecoratie DIY?

De kerstboom.
Zoals ik al zei het is een grote dit jaar. Vorig jaar deden we het nog met een klein kerstboompje maar na de kerst hebben we een grote (tweedehands) kerstboom gekregen van mijn vader en stiefmoeder. Hij is zo ongeveer 2 meter gok ik, hij komt in ieder geval ver boven ons uit. Omdat ‘ie zo groot is moest ik wel nieuwe slingers kopen. Maar veel kerstballen had ik gelukkig al – of kreeg ik zelfs dus dat hoefte ik niet in te kopen.
Roy en ik hebben een filmpje opgenomen tijdens het opzetten en decoreren van de kerstboom. Onze nieuwe camera bevat een timelapse functie dus die konden we mooi uittesten!

En natuurlijk het eindresultaat van de kerstboom:

Het kerstdorpje.
Tja vorig jaar had ik nog zo mooi een ondergrond gemaakt voor het kerstdorp maar aangezien we nu én een grote bank én een grote kerstboom hebben past het er gewoon niet meer bij!
Afgelopen zomer had ik een side-table gekocht en nu is dat de prima plek voor het kerstdorp.
Alles past erop en met een simpel sneeuwkleed lijkt het net op een winters kerstdorp dat vol met sneeuw ligt!
De ski-piste hebben we vorig jaar gekregen met kerst van Roy zijn vader.

De kerstdecoratie.
Ook hebben we natuurlijk – naast een kerstboom en kerstdorp – wat kerstdecoratie in de woonkamer, wat overigens de enige ruimte in huis is met kerst dingen. We hebben 4 ramen in de woonkamer met nogal brede vensterbanken die ideaal zijn voor het uitstallen van decoratie. Zo ook voor de kerstdecoratie. Veel decoratie had ik nog of heb ik weer gekregen. Het enige wat ik nieuw heb gekocht dit jaar is de sneeuwbol en een lichthouder met het rode touw en lint.
De theelichthoudertjes in het zilver die bij de tv staan heb ik van Roy gekregen.

De kerstdecoratie DIY!
Simpel maar wel erg leuk om te maken! Je hebt nodig:
– Karton of een bierviltje
– Waxinelichtje
– Pasta in strikjesvorm
– Lijmpistool
– Spuitbus goud (of zilver, als je dat mooier vind)
– Glitterlijm

Teken het karton af, het waxinelichtje moet er in ieder geval op passen en er moet ook ruimte overblijven voor de strikjespasta. Als je bierviltjes hebt is het al wat makkelijker, dan hoef je niks af te tekenen. Zodra je het rondje hebt uitgeknipt kan je het waxinelichtje erop plakken met behulp van een lijmpistool, zorg dat het waxinelichtje een beetje in het midden zit.

Plak ook de strikjespasta op het karton met behulp van de lijmpistool. Zodra de lijm is opgedroogd en afgekoeld kan je beginnen met de spuitbus. Ik raad aan om dit buiten te doen of ergens waar je alles goed heb afgeschermd. Met spuitbussen weet je maar nooit waar de verf terecht komt, daarom heb ik het maar op het balkon gedaan met een groot stuk karton eronder.

Zodra de verf is opgedroogd (dat duurt ongeveer 2 uur) kun je goed kijken of overal (waar je wilt) verf zit. Ben je helemaal tevreden? Pak dan de glitterlijm erbij en maak wat sierlijntjes. Dit moet je natuurlijk doen zoals je zelf wilt!
En klaar is de simpele DIY!

Zo dat was het extra lange artikel!
Ik wil jullie – nog een keer – fijne kerstdagen wensen!
Maak jij wel eens een kerstdecoratie zelf? Zo ja, wat maak je dan?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

6 reacties op “Xmas 2015: Kerstboom, kerstdecoratie + DIY”

 1. Petra schreef:

  wat een heerlijke post om te lezen en te bekijken, fijne feestdagen, Dinja…

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ben blij dat je het zo leuk vind :D!
   Ik kan niet echt meer fijne feestdagen zeggen, dus ik zeg maar alvast: fijne jaarwisseling!

 2. Sanne Peters schreef:

  Vind dat kerst dorpje nog steeds het leukst, ook met dat sneeuwkleed 😀

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dat vind ik het leukste van alle decoratie denk ik! Volgend jaar komt 'ie wel weer anders te staan :3

 3. Dalinka Haze schreef:

  Een beetje laat, maar jouw kerstdorpje is ook onwijs leuk! Zo'n hertje zocht ik nog dit jaar voor mijn kerstdorp, maar kon er geen vinden. Waar komt de jouwe vandaan?

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dankje! Het hertje is van de serie Typisch Hollands en volgens mij had ik hem bij Tuincentrum Overvecht gekocht, maar de serie is/ was ook bij Blokker verkrijgbaar!

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.