Personal: de Efteling!

Hallooo!
Ik ben niet echt in de juiste volgorde begonnen (door eerst mijn outfit te showen die ik tijdens de MGC Experience aan had). Want ik ben samen met Roy, zijn moeder, zijn broertje en mijn moeder naar de Efteling geweest vorige week. Dit moet ik natuurlijk ook wel even delen, aangezien ik niet zo vaak naar de Efteling ga. De laatste keer dat we geweest waren was twee jaar geleden – oops!

Ik heb niet veel foto’s gemaakt, omdat we ook een beetje van hot naar her gingen en het best druk was.
Maar goed, de dag begon – natuurlijk – met vroeg opstaan. Al hoefte ik er niet supervroeg uit want we werden om 9 uur opgehaald. De autorit verliep prima, maar bij de afslag vlak voor de Efteling stond wel een kleine file.
Eenmaal de auto hebben weggezet (en duizend keer herhalen wáár we geparkeerd stonden) liepen we naar de entree om onze tickets te laten scannen (lang leve de actie van de Albert Heijn!).

Het begin is natuurlijk altijd druk, maar wij zagen in een klein ogenblik dat ze bezig waren met een watershow bij het meer voor de Fata Morgana. Later op de dag besefte ik dat het natuurlijk voor de avondshow “Aquanura” was.
We besloten om als eerste naar de Droomvlucht te gaan. Ik vind deze attractie altijd zo mooi en na de verbouwing was ik er nog niet in geweest (twee jaar geleden waren ze nog bezig met renoveren).
We ontdekten wat details die verbeterd waren, zoals meer sterren bij bepaalde punten en andere kleuren licht werden er gebruikt bij sommige stukken.
Hierna besloten we om koffie te gaan drinken (ik nam chocolademelk). Duur maar wel erg lekker!
Omdat we toch in de buurt waren ging ik samen met Roy en zijn broertje in Villa Volta. Onze moeders wilden er niet in, maar wij wilden deze zeker niet missen! Ondanks dat de voorshows ontzettend saai zijn, is de attractie wel leuk. Dat gevoel dat je ondersteboven hangt terwijl het helemaal niet zo is. Zo apart.

Ik durf echt niet in alle attracties, dus Roy en zijn broertje liepen door naar de nieuwe achtbaan Baron 1898. En ik ging samen met de moeders naar de Stoomcarrousel. Ik was er lang niet in geweest en ik voelde me – samen met de moeders – weer helemaal als een klein kind.
Met een broodje in onze handen liepen we door het Reizenrijk naar het Ruigrijk. Omdat Roy en zijn broertje nog in een wachtrij stonden besloten wij om maar in een attractie te stappen. Dat was de Polka Marina. Op zich wel leuk, maar na zoveel rondjes ben je het echt wel zat.
Daar in de buurt zat het schip de Halve Maen waar Roy en zijn broertje in zaten toen wij uit de Polka Marina kwamen. Mooi moment om even op een bankje te zitten en kijken naar hoe het schip heen en weer schommelt.

We wilden weer eens wat doen met z’n allen, dus waren van plan om via het Ruigrijk door te lopen naar de Fata Morgana. Onderweg kwamen we nog de Piraña tegen, daar stapte ik samen met Roy en zijn broertje nog even in. Ik was hier nog nooit in geweest en het leek me wel een leuke attractie!
Wij hadden echt veel mazzel want we waren amper nat geworden in deze waterattractie! Ik was ook zo slim geweest om tijdens de rit met mijn capuchon op te zitten, zodat mijn make-up en haar in ieder geval niet nat kon worden. De baan was niet te ruig maar ook zeker niet kalm. Onderweg botsten we nog tegen een hoop andere bootjes en lagen we soms zelfs even stil omdat een ander bootje ons tegen de kant had gebotst.

Na dit ritje liepen we dus door naar de Fata Morgana – ik ben echt verslaafd aan dat nummer haha! – waar de wachtrij niet zo lang was, en we zelfs binnen een paar minuten in een bootje konden stappen. Geen idee waarom maar elke keer zie je wel weer iets anders aan deze attractie. Zo miste ik onweer geluiden – tenminste ik dacht dat die daarbij zaten – en zag ook weer dat ze iets meer details hadden toegevoegd zoals meer gouden munten en meer toverflesjes. Of zo leek het, dat kan ook nog. Onderweg werd er ook nog een foto gemaakt, maar deze was geen succes, die zagen we na de rit in het winkeltje terug namelijk. Ze hebben de fotopoint niet zo handig geplaatst waardoor er niemand bang of grappig kijkt, iedereen zit maar suf een kant op te staren :’)
Niet gekocht dus, geen enkele foto trouwens, want het is best duur namelijk. Wel heb ik een gave – en vooral zware – salamander gekocht. Hij was maar €4,99 dus mooi meegenomen vond ik zo.

We namen even een pauze, met drinken en broodjes. Mooi moment om wat foto’s te maken! Hilarisch natuurlijk want het ging best chaotisch. Een paar wilden weer verder, die wilde weer even rustig het drinken opdrinken en ik wilde nog even wat foto’s maken.
Ik haalde Roy ook nog even over om een foto van ons samen te laten maken, en vroeg daarna ook nog of hij een foto van – jawel – mijn outfit wilde maken.

Roy ging na onze korte pauze samen met zijn moeder en broertje nog in wat achtbanen, en omdat mijn moeder ook niet zo’n held is, liepen – huppelden – wij naar het sprookjesbos. Natuurlijk liepen wij weer tegen de richting in omdat we via de uitgang het sprookjesbos in liepen. Hierdoor botsten veel mensen tegen ons aan die niet op zaten te letten.
Onderweg kwamen we ook nog een groepje zakenmannetjes tegen. Helemaal strak in ’t pak. Past echt totaal niet bij een Efteling beeld. Ik moest er wel een foto van maken, het was zo grappig om te zien. Ik wilde me nog tussen de groep invoegen maar mijn mams durfte niet.

Omdat Roy, zijn moeder en zijn broertje nog bij een achtbaan in de wachtrij stonden wilde ik ook nog in een attractie. Ik sleepte mijn moeder mee naar De Oude Tufferbaan, waar de wachtrij gemiddeld was maar wel snel ging. Bij de attractie stond dat je zelf moest sturen, dus ik raakte al lichtelijk in paniek – ik heb toch helemaal geen rijbewijs?!
Heel fijn, mijn moeder liet mij dus aan het stuur. Die dingen rijden op zich van zelf, maar bij de bochten moet je wel een beetje bijsturen.
Daarna was het al wat aan het schemeren en hadden we met z’n allen besloten om wat te gaan eten bij Station de Oost. Nadat de patatjes met snack op waren liepen we langzaam terug naar de uitgang. We liepen langs het spookslot, die mooi verlicht was.
Sowieso waren de meeste gebouwen mooi verlicht. Ik heb er meerdere op de foto gezet, maar om ze nou allemaal te delen is een beetje teveel van het goede 😉
Ook hebben we de watershow Aquanura gezien, ik had niet verwacht dat het zo’n mooie show was. Water, muziek, rook en zelfs vuur kwam er aan te pas!

Het was echt een geslaagde dag, ondanks dat er best veel wachtrijen waren. De meeste dingen die ik wilde doen hebben we ook echt gedaan en ik heb alle winkeltjes weer even gezien maar helaas weinig gekocht.
Mocht je nieuwsgierig zijn naar mijn verslag over MGC Experience, die komt binnenkort ook online!
Wanneer ben jij voor het laatst in de Efteling geweest en wat is je favoriete attractie?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

14 reacties op “Personal: de Efteling!”

 1. Jorinda schreef:

  Ziet eruit als een leuke en gezellig dag =)
  Ik ben echt dol op de Efteling!
  Liefs Jorinda

  1. DinjaDONUT schreef:

   Was het zeker! Ik ook, maar vooral omdat er niet super veel achtbanen staan :')

 2. Petra schreef:

  wat leuk om te bekijken en te lezen, de Efteling is zo ontzettend leuk om te bezoeken, het is best wel lang geleden dat ik er geweest ben..een jaar of 6 denk ik , eigenlijk wel….

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja inderdaad! Het voelt dan ook echt weer alsof ik een klein meisje ben 😉

 3. Jinnie93 schreef:

  Leuke foto's! Was je nog nooit in de Fata Morgana geweest!! Dat nummer is echt awesome jaa. En lol die kudde zakenmannen, en dan proberen je voor te stellen dat die met zn allen in al die attracties gaan ofzo :'D

  1. DinjaDONUT schreef:

   De Fata Morgana wel (oei, zo vaak) maar nog nooit in de Piraña!
   Ja dat heb ik dus niet gezien, ik betwijfel het ook eigenlijk of ze wel in attracties zijn geweest ^^"

 4. Efteling is echt superleuk! Ik was er laatst ook nog naar geweest, was wel super koud 😛

  1. DinjaDONUT schreef:

   Toen wij er waren was het gelukkig niet superkoud, maar warm was het ook niet!

 5. Dalinka Haze schreef:

  Leuk! Klinkt als een gezellige dag. En die mannen in pak haha. Zie je ze al zitten in de droomvlucht of Carnaval Festival;-) Het is voor mij alweer een paar jaartjes geleden dat ik er geweest ben, maar nu wil ik er weer ontzettend graag heen!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja dat was het ook 🙂
   Ik wilde me nog tussen die groep wurmen maar helaas, mn moeder durfte niet haha!

 6. Els schreef:

  Klinkt als een leuke dag! Ooit hadden we een abonnement op de Efteling. Dat was ook leuk. Dit jaar zijn we nog niet geweest.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dat lijkt me wel heel gaaf!

 7. Floor Daasvand schreef:

  Ik vind de Efteling echt fantastisch! Ik ben er inmiddels helaas al 3 jaar of zo niet meer geweest 🙁

  1. DinjaDONUT schreef:

   Awwh jammer, want het is inderdaad fantastisch 😀

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.