MGC Experience 2015

Na de MGC Experience kon ik niet wachten om mijn outfit te laten zien. Maar dat is natuurlijk nog niet alles. Want ik wil nog wel mijn verhaal delen, foto’s delen en laten zien wat ik allemaal heb gekocht! En ik laat ook nog een kort filmpje zien van de conventie.

Ik had met Sanne en nog twee vrienden afgesproken bij Utrecht Centraal. De conventie was in Nieuwegein dus we hoefden alleen nog maar de tram te nemen. We waren gelukkig niet de enige, want zodra we in de tram zaten stroomde deze vol met cosplayers. Onderweg zaten mensen die bij de haltes stonden, zelfs te staren naar wat er allemaal toch in die tram zat!
Eenmaal aangekomen bij de tramhalte was het conventie gebouw makkelijk te vinden, gewoon cosplayers achterna lopen en zo kwamen we bij het gebouw. De conventie werd in het Meeting District gehouden.

Na het showen van onze tickets mochten we de conventie in. Ik had van tevoren geregeld dat ik er als pers mocht rondlopen, zodat ik foto’s kon maken en met mijn tas (die ik ook nodig had voor mijn cosplay) kon rondlopen. Helaas duurde het erg lang voordat ik eindelijk een pers-pas kreeg. Dit had echt zoveel malen beter gekund.
Hierna liepen we door naar de garderobe om onze jassen en overige spullen te dumpen. Nu kon het dan toch eindelijk beginnen! Het was al aardig druk, maar dat is niet zo gek want de conventie was helemaal uitverkocht!
We liepen de zaal in waar de dealerroom, bewaakte garderobe, gameroom en een podium waren. De zaal leek op een sportzaal, inlusief de muffe geur van zweet. Er hingen lange gordijnen waardoor het lastig werd om foto’s te maken – en om te filmen. Het was beter geweest als er wat meer licht was!

In de dealerroom hebben Sanne en ik ons aardig uitgeleefd. Bij de stand van MostCutest.nl stonden surprise snack bags, die moesten we natuurlijk wel hebben. En er waren nog veel meer schattige spullen te vinden. Maar aangezien je ook online kan bestellen – ja daar heb ik veel ervaring mee – besloot ik om niet zo heel veel te kopen. Alles wat je koopt op de conventie moet je namelijk ook meeslepen de hele dag.

Er waren nog veel meer schattige kraampjes die allerlei leuke dingen verkochten. Sleutelhangers, schattige spullen voor een bento box, figures, plushies en nog veel meer!

Er waren twee grote zalen op de conventie, de ene was dus de zaal met de dealerroom en gameroom en in de andere zaal werden workshops gehouden en spelletjes gespeeld.
Hier bleven we even om een X-wing demo te volgen. Het leek mij best lastig maar de pionnen waarmee je het spel speelt waren zo mooi! Ze zijn allemaal met de hand geschilderd!

En in een kleine derde zaal was er een karaokebar te vinden. We hebben ons hier nog even vermaakt door twee nummers te zingen. Vooral bij het nummer Bohemian Rhapsody van Queen ging het publiek uit z’n dak!
Verder hebben we vooral veel rondgelopen, we zijn nog naar de McDonalds geweest die er zowat om de hoek zat, we zijn gevraagd of we samen op de foto gingen met een Onyx en we hebben zelf ook foto’s gemaakt van onze cosplays. Die van mij vind je hier en Sanne liep rond als een schattige Pikachu!
Het was gezellig omdat we met een groepje vrienden waren. De conventie zelf stelde niet zo heel veel voor. Het was in het begin lastig te vinden waar je nou heen moest en wat er te doen was, normaal krijg je bij een conventie een plattegrond en een tijdschema maar die ontbreekte bij deze conventie. Het grote nadeel vond ik toch echt het licht, er was gewoon amper daglicht te vinden en de lampen die er hingen deden ook niet zoveel voor de foto’s.
Wel heb ik nog geprobeerd een filmpje te maken, het was de eerste keer dat ik heb gefilmd tijdens een conventie! Ik weet dat ik voor een volgende conventie een filmcamera wil kopen, die is misschien iets fijner met het vasthouden waardoor het beeld niet zo schokkerig word.
Het filmpje zie je hier:

We konden natuurlijk niet met lege handen naar huis en kochten nog wat enkele spulletjes. De twee pakjes pocky, het zakje Oreo en de drie kleine zakjes die in het midden liggen zaten in de surprise snack bag van MostCutest.nl. De suprise snack bag was €7,50. De pen die naast de drie kleine zakjes ligt heb ik ook bij MostCutest.nl gekocht.
De andere snack en snoep dingen kocht ik bij Animere.
Die schattige hond-plushie was €15,- maar ik weet niet meer bij welke stand ik deze heb gekocht. Net als de sleutelhangers van Star Wars, die €2,99 per stuk waren.
Er zijn zoveel kraampjes dat je gewoon vergeet waar je bepaalde dingen hebt gekocht of hoe duur ze waren.

Het was dus gezellig, maar ik zal niet snel elk jaar naar deze conventie gaan. Misschien over twee jaar dat ik wel weer benieuwd ben hoe ze het hebben verbeterd.
Ik heb alweer een volgende conventie in de planning staan, en misschien nog zelfs meer.
Ben jij wel eens naar een conventie geweest? Zo ja, welke?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

10 reacties op “MGC Experience 2015”

 1. Het ziet er echt super leuk uit πŸ˜€ Ook leuk natuurlijk dat iedereen verkleed was πŸ™‚ Ik zou er best wel eens heen willen gaan!

  1. DinjaDONUT schreef:

   De meeste waren verkleed, er waren ook een hoop mensen die niet verkleed waren. Als je een keer naar een conventie wilt dan vind ik Abunaicon wel een aanrader (die is vlakbij Eindhoven, dus iets dichterbij voor jou)!

 2. Sanne Peters schreef:

  Het wat super gezellig πŸ˜€

  ღ Sann | Piixel

 3. Petra schreef:

  wat leuk, ik has echt geen idee dat dit soort conventies er ook waren, volgens mij heb je je niet verveeld die dag, wel jammer dat je wat langer op je pers pas had moeten wachten, volgende keer maar beter, hoop ik….ben erg benieuwd naar je ervaring bij de volgende conventie die je gepland hebt….

  1. DinjaDONUT schreef:

   Haha ja dat hoop ik ook! Het ligt er maar net aan hoe ze het allemaal hebben geregeld. Er zijn nog best veel van zulke conventies in Nederland πŸ˜‰

 4. Jinnie93 schreef:

  Ziet er leuk en gezellig uit! En omgggg die aankopen <3

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja was het ook wel πŸ™‚

 5. Eva C. schreef:

  Leukk om te lezen πŸ™‚ Ik herken veel van de eerste keer dat ik naar Tsunacon ging. Dat was het eerste jaar dat die conventie bestond en het was toen nog een beetje hetzelfde als MGC nu is denk ik. Wel leuk, maar met veelll verbeterpunten. Je hebt wel echt schattige dingetjes gekocht, pocky's <3

  Ik ben zelf vroeger wel veel naar conventies geweest. Voor 3 jaar ging ik elke zomer naar Chibicon en daarna 5 jaar lang elke meivakantie naar Animecon en dus 1x Tsunacon. Nu ben ik 2 jaar niet meer naar een conventie gegaan. Ik ben er een beetje uitgegroeid πŸ™‚

  1. DinjaDONUT schreef:

   Chibicon heb ik helaas nooit mogen meemaken, het jaar dat ik wilde gaan werd het geannulleerd ofzo. Ik ben wel vaak bij Animecon geweest, misschien heb ik je wel eens gezien :D!
   Ik had wel tijdelijk een pauze genomen met conventies, maar nu na MGC merk ik toch wel dat ik het heb gemist :')

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.