DIY: Puzzle Choco

Ik ben gewoon gek op Japans snoep. En dan vooral de DIY setjes. Hoe cool is het om je eigen snoep te maken? Het blijft gewoon leuk.
Dit keer kocht ik een DIY setje bij Toko Centraal in Nieuwegein (yep dat was de keer dat Roy en ik Cityplaza bezochten). Ik had nog nooit eerder DIY setjes bij een toko gezien dus deze moest ik echt meenemen.
Ik heb het over het setje: Kracie Puzzle Choco.

De verpakking zag er zo schattig uit, dat ik hem wel mee moest nemen. En ook de prijs beviel me wel, hij kostte €1,60. Dat is echt een koopje!
Toen ik thuis was moest ik gelijk even op Youtube kijken hoe dit setje precies werkt, want ik kan natuurlijk geen Japans lezen! De filmpjes lieten zien dat je met de chocolade puzzelstukjes een puzzeltje kan maken.
Ja. Dat is echt het enige.
Ik kon het eigenlijk niet geloven dus ik maakte het setje gelijk open. Er zaten veel chocolade puzzelstukjes in, in chocolade en in een roze kleur. Het ziet er nog steeds schattig uit.

Toen ik eenmaal wilde gaan “puzzelen” viel het me wel tegen. Veel stukjes paste niet in elkaar waardoor ik geen groot puzzeltje kon maken. Daarnaast braken wat stukjes tijdens het puzzelen.
Oh man wat valt dat puzzelen tegen!
Ik gaf het uiteindelijk op en ging maar gewoon de stukjes eten.
De chocolade stukjes smaakte niet helemaal naar de chocolade die je hier in Nederland kent, maar hij was wel lekker. Iets zoeter leek het wel.
De roze stukjes waren ook wel lekker maar minder als de chocolade stukjes. Het proefte een klein beetje naar afwasmiddel.

Nee dit setje viel me echt flink tegen. Ondanks dat het alleen maar ging om puzzelen, had ik wel verwacht dat de stukjes wat beter in elkaar zouden passen. Ook de hoogte van de puzzelstukjes waren niet gelijk, wat ook wel jammer is.
Alleen de smaak is nog wel okΓ©, maar voor het geld kan je dan net zo goed een chocolade reep kopen.
Ik vond wel dat ik dit met jullie moest delen, omdat ik over alle andere DIY setjes zo positief was (en nog steeds ben trouwens). Ik wil graag mijn eerlijke mening delen, zelfs al is dit wat aan de negatieve kant.
Maar goed, laat je dus niet verleiden door de verpakking, want die vind ik nog steeds wel schattig!

Zet jij liever een eerlijke mening op je blog, ook al is deze negatief of houd je het liever op positieve ervaringen?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

14 reacties op “DIY: Puzzle Choco”

 1. Ik vind het juist goed om ook negatieve dingen te laten zien, zo laat je ook zien dat je altijd eerlijk bent πŸ™‚ Want om eerlijk te zijn, zou ik dit nu niet zelf kopen! Toch fijn om te weten πŸ˜‰

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja moet kunnen toch, want echt dit setje is een absolute miskoop! πŸ™

 2. Dalinka Haze schreef:

  Oh jeej afwasmiddel? Dat klinkt niet erg goed. Jammer dat het zo tegenviel, want het ziet er verder inderdaad wel schattig uit.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja de smaak is wel ver te proeven maar als ik dat al eenmaal een beetje proef vind ik het gelijk niet zo lekker meer.
   Die schattigheid doet het hem ook :3

 3. Sanne Peters schreef:

  Jammer at hij een beetje tegenviel πŸ™ Wel super schattig idee idd zo'n puzzeltje mocht het echt goed in elkaar passen en beter smaken.

  ❀ Sann | http://www.Piixel.nl

  1. DinjaDONUT schreef:

   Het was ook leuk geweest als je een vormpje ermee kon maken ofzo ^^

 4. Juist goed dat je eerlijk je mening geeft!
  Jammer dat het tegenviel, want het idee van dit DIY snoep is wel heel leuk!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Jaaa ik ben helemaal weg van DIY snoep πŸ˜€

 5. Petra schreef:

  wat jammer dat het puzzeltje niet zo best in elkaar paste…en dat je een smaakje van in je mond kreeg dat je ervan zou kunnen gaan schuimbekken :-)….Het is altijd een prima zaak om je eerlijke mening te zeggen op je blog.. zolang je het maar op een redelijke manier doet…Je mening is jouw mening en dat mag je zeker op je blog ook zeggen…

  1. DinjaDONUT schreef:

   Vind ik nou ook πŸ˜‰

 6. Eva C. schreef:

  Jammer dat het tegenviel :O Gelukkig was de chocolade zelf nog wel okee. Ik vind het juist goed dat je je eerlijke mening geeft ook al is het niet positief. Dit maakt het geloofwaardiger en het is ook aardig naar je lezers πŸ™‚

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja vind ik ook, ik kan wel voordoen alsof ik overal positief over ben maar ja als dat nou eenmaal niet zo is dan wil ik wel zo eerlijk zijn en dit ook delen πŸ™‚

 7. Natascha schreef:

  Jammer dat het tegenviel, maar je ziet toch aan de verpakking dat het puur om puzzelstukjes ging? (en nee, ik ken ook geen japans/chinees, of wat het ook is) πŸ˜‰

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dat klopt, maar het was wel leuker geweest als je een vompje in elkaar kon zetten met die puzzelstukjes πŸ™‚ zoals een hartje of een sterretje!

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.