Review: Essence The Gel nagellak

Het was me al opgevallen dat Essence totaal een nieuwe lijn heeft (dit duurde wel even). En dat bij die lijn ook een basecoat en topcoat horen was helemaal nieuw voor mij. Die dingen gebruikte ik nooit maar na wat artikeltjes te hebben gelezen besloot ik toch maar om deze aan te schaffen.

Deze review gaat over de Essence The Gel nagellak. Waarbij ik de basecoat, het kleurtje 29 #Paradise en de topcoat test.
De basecoat en topcoat zijn voor €2,59 te koop bij Kruidvat en de lak zelf voor €1,69.

De flesjes van de 3 lakken bevatten allemaal 8ml. Goed genoeg voor mij! De verpakkingen van de basecoat en topcoat zijn duidelijk en doordat er verschil zit in de verpakking zie je snel welke de basecoat en welke de topcoat is. Het gaat bij deze twee om transparante lakken dus dat de verpakking niet transparant is, maakt niks uit.
De verpakking van de gekleurde lak is gelukkig wel transparant zodat je de kleur goed kan zien. Ook de dop hebben ze in dezelfde kleur gedaan als dat de nagellak is. Ik vind het mooi dat hierbij de letters zilver zijn. Niet te opvallend en je kan ze nog goed lezen.

Het kwastje van de basecoat is niet te breed en ook niet te smal, ik vind hem precies goed! Doordat hij niet zo breed is kan je precies de basislaag aanbrengen wat zeer makkelijk gaat omdat het kwastje stevig is. Deze basecoat droogt vrij snel en dat is fijn want dan kan je ook snel de kleur aanbrengen.

Het kwastje van de gekleurde nagellak is wel iets breder dan die van de basecoat. Maar hij is korter en werkt daardoor ook erg fijn. Het uitsmeren gaat prima.
De lak duurt wel iets langer met drogen dan de basecoat, en de dekking is ook niet optimaal. Ik heb van deze lak wel twee laagjes nodig voordat het een mooie intense kleur is.

Het kwastje van de topcoat is ook weer niet te breed en niet te smal. En werkt net als de basecoat erg fijn. De topcoat droogt ook snel wat goed is voor iemand die erg ongeduldig is (hehe).

Deze lak blijft lang zitten! Pas na 4 dagen begint hij lichtelijk te chippen aan de randjes (en dat is inclusief twee avonden werken, en wat huishoudelijke taken zoals wassen en afwassen).
Met de 3 lakken op heb ik het idee dat mijn nagels iets sterker zijn.

Conclusie:
Pluspunten:
+ Duidelijke verpakkingen
+ Smeert fijn uit
+ Droogt vrij snel

Minpunten:
– Kleur dekt niet optimaal

Ik ben best tevreden over deze lijn. Inmiddels heb ik 2 andere kleuren erbij gehaald omdat ik het fijn vind dat de nagellak zo lang blijft zitten. Ik vind het ook fijn dat mijn nagels er iets sterker door lijken.
Ik heb alleen geen idee of de Essence The Gel lijkt op ‘echte’ gel nagellak met zo’n lamp, ik heb daar namelijk geen ervaring mee.
Heb jij al kleurtjes uit deze Essence The Gel collectie? Zo ja, welke?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

10 reacties op “Review: Essence The Gel nagellak”

 1. Wow, 4 dagen blijft deze zitten?! Dat is echt super lang voor een nagellak 🙂

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja, ik was ook al zo verbaast!

 2. Petra schreef:

  wat leuk dat het je zo goed bevalt, zelf heb ik ook een aantal kleurtjes van "the gel"collectie van Essence, ook die je hier hebt laten zien…. en ze zijn echt erg mooi….ze lijken inderdaad heel veel op de gellakken met zo'n lamp….

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik vind ze echt heel fijn! Ik heb zelf geen ervaring met "echte" gellakken maar dit bevalt me wel 😉

 3. Ik heb nog nooit essence nagellak gebruikt maar voor hun prijs vind ik het een goed product, of althans zo lijkt het afgeleid uit jouw review 🙂

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik ben echt al jaren fan van Essence nagellak, ze werken erg fijn. Vooral de nieuwe gelnagellak, zeker een aanrader!

 4. blogbydenisee schreef:

  Lijkt me een fijn product!

 5. Sanne Peters schreef:

  Ik hou zo van deze lijn <3 Ik heb zelf de 'our sweetest day' kleur waar ik echt verliefd op ben. Die blijft bij mij zo lang zitten dat ik het opnieuw moet doen om de week ofzo omdat anders mijn nagel 'uitgroei' heeft haha xD Chipped ook zo goed als niet <3

  Die blauwe kleur is ook echt super mooi ^^

  ❤ Sann | http://www.Piixel.nl

  1. DinjaDONUT schreef:

   Die lichte kleuren zijn inderdaad wel nog beter dan deze blauwe. Blijven zo lang zitten (:

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.