Plog 02-09 Dierenpark Emmen

Tijdens onze midweek in Center Parcs de Huttenheugte gingen we een dagje naar Emmen, om het dierenpark daar te bezoeken. Ik had een coupon voor €15,- per persoon inclusief patat en snack naar keuze! Dat was de moeite in ieder geval wel waard.
Het was mijn bedoeling om bijna alles op de foto te zetten wat ik heb gedaan, het is niet helemaal gelukt maar ik laat jullie wel wat foto’s van de dieren in het dierenpark zien!

Rise and shine! Goedemorgen daar sta ik dan in mijn charmante joggingbroek.
Nog een paar dingen doen en dan ben ik klaar voor vertrek!

Het park (Center Parcs) afrijden word een beetje moeilijk, de eerste slagboom zit dicht en nergens is een kastje te bekennen waar we onze parkeerkaart in kunnen steken! Dan maar tegen het verkeer in het park afrijden…

Bij aankomst lopen we meteen door naar wat dieren, het is erg druk omdat er allemaal schoolexcursies zijn. Dan maar even deze struisvogel bekijken. Blijkbaar vind het beest het erg leuk dat er mensen met camera’s zijn, hij blijft er echt voor stilstaan!

We liepen maar weer richting de uitgang want daar in de buurt zat de vlindertuin! Ik wilde er graag heen en het was er gelukkig niet zo druk. Wel erg warm maar dat was niet erg omdat ik helemaal happy werd van alle vlinders die om me heen vlogen!
En ze waren ook nog eens fotogeniek ook, wat een fijne plek!

Na ons bezoekje aan de vlindertuin begon het lichtelijk te regenen. Wat was er nog meer overdekt? Juist het aquarium. Ik vond het niet zoveel voorstellen – ik ben mooie aquaria van andere dierentuinen gewend – maar het was wel even leuk om te zien.
Vooral deze vis, waarom houd dat beest zijn mond toch open?

Eenmaal buiten gekomen was de regen alweer gestopt en konden we verder met de route. We kwamen langs deze schattige beestjes – waarvan ik alweer de naam ben vergeten – die ook zo fotogeniek waren. Jammer genoeg kon deze niet mee naar huis…

We liepen verder en zagen bordjes van een binnenverblijf van giraffes. Ik had er al een paar buiten gezien dus had niet verwacht dat er nog een paar binnen zaten.
Maar wat helemaal mooi was dat er die maandag nog een kleintje was geboren! Deze lieve giraffe was nog maar 2 dagen oud. Schattig!

Bijna bij het einde gekomen van de route zagen we nog een heel groot verblijf van een zwarte panter. Deze bestond uit twee verdiepingen. Op de “begane grond” zagen we niet veel dus namen we de trap naar boven. We kwamen uit bij een soort kijktoren met rondom glas. Gelukkig maar want deze zwarte panter liep echt zo dichtbij ons! Als er geen glas zat dan waren we er geweest – slik!

Na ons bezoekje aan Dierenpark Emmen hadden we besloten om in Emmen uiteten te gaan. We liepen naar het restaurant en kwamen nog wat nostalgie tegen.
Ik moest er wel een foto van maken, want waar zie je nog telefoonhokjes?

We aten bij de Griek, en na het eten besloten we dat we ons dessert daar gingen bestellen. Nee we liepen naar een heerlijke ijssalon Toscana die er tegenoverzat en die – echt waar – de lekkerste schepijs heeft!
Ik bestelde 4 bollen ijs: Citroen (zoals altijd), Bounty, Cheesecake aardbei en Witte chocolade.
Als je ooit een keer naar Emmen gaat dan moet je daar echt even binnen kijken (en bestellen), het is zeker een dikke aanrader!

Het was een geslaagde dag, en ik ben blij dat ik een keer naar Dierenpark Emmen ben geweest. Ik ging vooral voor de vlindertuin en dat was echt fantastisch! De rest van het dierenpark vond ik wat tegenvallen, maar ik heb gehoord en gelezen dat ze met een nieuwe locatie bezig zijn dus dat voorspeld al wat goeds. Ze zijn in ieder geval bezig om het in een nieuw jasje te steken en zodra het klaar is – en ik ben weer een keer in de buurt – zal ik zeker een kijkje willen nemen.
Wat de ijssalon betreft is het erg jammer dat deze niet bij ons in de buurt zit. Maar aan de ene kant ook wel beter anders bestond mijn ontbijt, lunch en diner uit ijs!

Ik blijf dierentuinen sowieso wel leuk vinden, en zou er eigenlijk vaker naar toe moeten gaan. Het zijn leuke dagjes uit (vooral als je je eigen eten en drinken meeneemt).
In welke dierentuinen ben jij geweest?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

8 reacties op “Plog 02-09 Dierenpark Emmen”

 1. Craft and Create schreef:

  Leuk om te zien, ik ga binnenkort ook weer naar Emmen! Alweer een poos geleden dat ik naar een dierentuin ben geweest dus ik heb er zin je 😀

  1. DinjaDONUT schreef:

   Alvast veel plezier! Ga je ook nog naar winkeltjes of alleen (zoals ik) naar de dierentuin? 🙂

 2. wat een heerlijk artikel, ik ga ook altijd graag naar de dierentuin….In de dierentuin van Emmen ben ik jammergenoeg nog niet geweest, maar wat niet is zal best binnenkort wel eens komen vermoed ik….

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik heb ook nog niet alle dierentuinen in Nederland gehad, zou ze best allemaal wel eens een keertje willen bezoeken (echt iets voor mijn bucketlist)!

 3. Sanne Peters schreef:

  Leuke plog ^^ Ah een vlindertuin dat is altijd zo mooi, echt in geen jaren meer in een vlindertuin geweest. Wel jammer dat de rest van het park een beetje tegen viel. Wow telefoonhokjes O_o wist niet dat die nog bestonden.

  ❤ Sann | http://www.Piixel.nl

  1. DinjaDONUT schreef:

   Zo magisch een vlindertuin! Ik zou best een hele dag daar kunnen verblijven maarja ik was er niet alleen :')
   Ja ik wist ook niet dat ze nog bestonden, rondom Utrecht zijn ze volgens mij allemaal weggehaald!

 4. Floor Daasvand schreef:

  Ik ben er al niet meer in geweest sinds ik daar ben geweest met schoolreisje in groep 3 haha!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dat is dan heel lang geleden :p ik was er echt nog nooit geweest geloof ik

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.