Personal: 5 jarig jubileum!

Tijd voor een feestje!
Vandaag bestaat mijn blog 5 jaar, en dat is toch een aardige reden voor een feestje!
Al ben ik niet begonnen zoals ik nu blog, het is toch wel een feit dat mijn blog alweer zolang bestaat.
Er zit een heel ingewikkeld verhaal achter het begin van mijn blog.

Ik ben eerst begonnen met mijn originele blog die niet meer bestaat. Dat was ook onder de naam DinjaDONUT maar met een totaal andere stijl. Deze blog was dan ook deels Engels en deels Nederlands geschreven.
Hij was ook erg persoonlijk met veel verhalen, maar met weinig shoplogs, weinig reviews en weinig outfits.
Toen ik eens op vakantie ging met mijn vader en stiefmoeder (zoals wel vaker gebeurde) wilde ik toch doorgaan met bloggen. In die tijd (nu klink ik echt als een omaatje) was mobiel internet nog helemaal niet zo bekend en nog hartstikke duur. Tablets bestonden toen volgens mij helemaal nog niet en wifi was ook zeer zeldzaam.
Daarom schreef ik mijn dagelijkse bezigheden van die vakantie op in een blognote (een blog in een notitieboekje), zodat ik ze later online kon zetten.
Eenmaal thuis aangekomen vond ik het niet zo’n slim idee om al mijn Nederlandse (saaie) vakantie verhalen te delen op mijn toen huidige Engelse blog. Dus besloot ik om een speciale vakantie blog te maken!
Uit mijn hoofd gezegd heette het “Vakantieverhalen van Dinja”.

En nu komt het ingewikkelde deel…
Na een poos op de oude “DinjaDONUT” te hebben geblogd, was ik toe aan iets nieuws. Persoonlijk ging het iets minder en met school had ik problemen. Ik was dus niet vaak actief en plaatste nog zelden een artikel.
Ik gooide mijn hele blog om in een fotoblog: “Dinja’s photoblog”.
Maar aangezien ik het ‘normale’ bloggen nog steeds leuk vond, veranderde “Vakantieverhalen van Dinja” in iets anders: “Een kijkje in het leven van…”. En daar ging ik vaker persoonlijke dingen bloggen.
Toen ik uiteindelijk het idee van een eigen site in mijn hoofd had, wilde ik niet meer bloggen op “Dinja’s photoblog” en had ik alle oude berichten daarvan verwijderd. Het duurde wel even voordat ik mijn eigen site (Dinja van den Broek Photography) had opgezet (met behulp van Roy), en het duurde ook even voordat het eerste blogbericht daar een feit was.
Voor die tijd had ik “Dinja’s photoblog” verwijderd en kon ik de url omzetten naar deze blog. Na een tijdje gaf ik deze blog ook gelijk een nieuwe naam “DinjaDONUT”.
Deze is gewoon makkelijk te onthouden en ook zeer vindbaar in de zoekmachines. Het past ook meer bij me, want dat is nou eenmaal wie ik ben.

Met opzet heb ik geen oude berichten verwijderd van deze blog. Het hoort gewoon bij mijn blog, net als de vakantie verhalen (die je gewoon niet té serieus moet nemen).
Ben je nieuwsgierig naar zo’n vakantie verhaal? Dan laat ik je graag het allereerste blogbericht zien: het verhaal van 15-07-2010.
Ik heb bloggen altijd leuk gevonden, maar zag het eerder als een kleine hobby. Totdat ik meer reacties en followers kreeg. Waarom nou niet vaker bloggen, dacht ik bij mezelf.
Vooral in mijn statistieken zie ik een hele groei rond de tijd dat ik vaak blog. De eerste paar maanden waren de bezoekers aantallen tussen de 2 en 7 per week, en maakte ik nergens reclame voor mijn blog.
Dat is nu toch wel heel anders, en ik zal absoluut niet stoppen met bloggen.
Naast fotografie is bloggen een passie geworden. En ik vind het een grote match, het past gewoon bij elkaar!

Na dit hele lange verhaal (bedankt voor het volhouden), kan ik je alvast verklappen dat dit jubileum natuurlijk gevierd moet worden! Ik heb een leuke winactie in gedachten, maar daar hoor je binnenkort meer over.
Je kan natuurlijk wel meedoen aan de lopende winactie: Winactie High Tea pakketje!
En wil je op de hoogte worden gehouden als er weer een leuke winactie op mijn blog komt, volg dan zeker mijn blog via Bloglovin’!

Hoelang bestaat jouw blog?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

14 reacties op “Personal: 5 jarig jubileum!”

 1. Laura van Dam schreef:

  Wuaw, 5 jaar?! Gefeliciteerd 😀
  Wij zijn in het najaar begonnen met bloggen, alleen hadden wij het toen redelijk moeilijk om het goed te plannen met de studie (waardoor ook niet veel artikels online hadden gezet). Vanaf eind februari bloggen we weer constant wat ons ook heel goed bevalt! 😀

 2. Joan Le Grande schreef:

  Wow wat lang alweer! Super leuk dat je het nog steeds doet. Ik Blog nu anderhalf jaar en ben ook in het Engels begonnen en nu toch naar Nederlands gegaan. Leuk om te lezen hoe zoiets dan veranderd met de tijd qua onderwerpen enzo

  1. DinjaDONUT schreef:

   Zelf merk ik dat ook, als ik nog denk aan mijn mega oude blog… Daar ging het echt totaal nergens over.

 3. Gefeliciteerd!
  Ik las je blog jaren geleden altijd, ik ben zelf vandaag weer begonnen met bloggen.
  ik zal dus jouw blog ook weer gaan lezen 🙂

  1. DinjaDONUT schreef:

   Wat leuk dat je weer bij mijn blog terecht bent gekomen zeg!

 4. Petra schreef:

  Tjonge wat een tijd ben je al bezig…op heelgewoondagelijks blog ik nu haast anderhalf jaar..hiervoor had ik een ander blog met heel persoonlijke artikelen…..ik ben toen een behoorlijke periode getopt met bloggen omdat ik een aantal persoonlijke issues wilde uitwerken, soms is het wijs ergens de stekker uit te trekken, te laten rusten en opnieuw te beginnen…

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja zo is dat! Sommige dingen hoef je natuurlijk niet met het world wide web te delen 😉

 5. Sanne Peters schreef:

  Wow 5 jaar al, zo lang :o. Weet niet meer hoelang ik je blog al volg, denk vanaf 2011? ^^
  Gefeliciteerd :3

  ❤ Sann
  http://www.Piixel.nl

  1. DinjaDONUT schreef:

   Lang alweer hè!
   Hm ja ik denk het ^^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.