No-Buy overzicht week 7

Het gaat me wel goed af, die No-Buy weken. Oke, ik geef nog wel geld uit maar ik beperk het en ik let goed op mijn uitgaven. Ik heb nog wel het idee dat als ik stop met het plaatsen van deze overzichten dat ik weer doorga met het kopen van nutteloze dingen.
Misschien na de maand augustus dat ik het wel even aandurf om zonder No-Buy challenge verder te gaan. Mocht het in september weer niet goed gaan dan schakel ik de No-Buy challenge weer in 🙂

Voor de boodschappen heb ik deze week €62,96 betaald. Naast wat voorraad van deodorant (was in de aanbieding bij Kruidvat) en wat huishoudartikelen heb ik de meeste boodschappen gehaald bij de Lidl.
Vorige week vertelde ik dat ik zo ongeveer wel weet wat waar goedkoper is.
Zo haal ik fruit, groente, vlees, melkproducten, brood en koekjes bij de Lidl, dat scheelt echt heel veel in vergelijking met de Jumbo. Lidl heeft ook goedkopere magnetron maaltijden, en ook oven maaltijden. Zo hebben Roy en ik eens een keer de kant-en-klare lasagne van het merk Alfredo geprobeerd. Die smaakt veel beter dan die troep van de Jumbo.
Sowieso ben ik de laatste tijd geen grote fan meer van Jumbo, degene die bij ons in de buurt zit is heeft erg vaak lege vakken, personeel ziet je niet staan en ik vind persoonlijk de producten daar duurder dan van de Lidl.
Bij de Lidl haal ik trouwens ook ijsjes, die zijn veeeeeel goedkoper, er zitten vaak meer ijsjes in de verpakking en smaken ook zoveel beter. Echt een aanrader dus!

Voor mijn overige uitgaven heb ik deze week €63,53 betaald.
En ik moet eerlijk toegeven, hier zit een duurdere aankoop bij. Ik heb een nieuwe cameratas gekocht (nieuw… via Marktplaats dan). Dit is een rugtas die voor lange reizen, wandelingen of als ik meer lenzen wil meenemen veel handiger is dan mijn andere tas. Ik had er al twee, waarvan eentje een echte schoudertas is (die houd ik!) en de andere een soort rugtas is, maar wel over één schouder hangt. Ik krijg – als ik veel meesleep – dan heel snel last van mijn schouder en moet Roy dan lief aankijken of hij mijn tas wil dragen.
Daarom moest ik een nieuwe cameratas, en verkoop ik diegene die dus niet zo fijn is.
Ook heb ik weer wat mini plantjes gekocht, we waren namelijk zaterdag even snel naar het tuincentrum gegaan en Roy zag een bloemstukje die hij wel leuk vond (ja echt!), maar dat ding was rond de €10,- dus ik ga het gewoon zelf namaken, dat scheelt veel geld (plantjes waren namelijk €0,99 per stuk, ik heb nog een bloembakje staan en wat grind).
Ook heb ik weer wat bij de kringloopwinkel gehaald, voor het geld dat ze ervoor vragen kan ik het niet laten liggen…

Je moet gewoon soms creatief nadenken. Veel dingen kan je vaak ook vinden bij de kringloopwinkel (als je geluk hebt vind je dat item wat je nodig hebt), of zelf maken.
Heb jij vaak geluk bij de kringloopwinkel?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

4 reacties op “No-Buy overzicht week 7”

 1. Jorinda schreef:

  Wat een fijne update weer , het gaat je goed af =)
  Liefs Jorinda

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja zeg dat wel 🙂

 2. Petra schreef:

  wat heerlijk dat het je zo lekker afgaat…en zo heerlijk resultaat begint te zien van je inspanningen…tenslotte doe je het daarvoor, …zelf heb ik een aantal artikelen geschreven en gepland staan over minder geld uitgeven, ( ik ga zie niet allemaal achter elkaar plaatsen maar wel regelmatig) misschien staat er wel ( binnenkort )een tipje voor je tussen…zelf schaffen wij regelmatig dingen aan bij de kringloop of via marktplaats. Dit scheelt echt heel erg veel…

  1. DinjaDONUT schreef:

   Echt wel, laatst vond ik zelfs iets bij de afvalbakken (een leuk rieten mandje, had iemand laten liggen denk ik)

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.