Food woensdag: Saaie rijstwafels

De laatste tijd probeer ik wat gezonder te eten, in ieder geval gezonder te snacken! Ik krijg vaak ’s middags rond theetijd (als ik niet op mijn werk ben dan) trek en heb dan geen zin om een boterham te smeren of klaar te maken. Ik loste dat vaak op met een zakje chips of en pak koekjes, maar dat vervang ik nu voor rijstwafels! Gewoon zo’n pak van nog geen 50 cent.
Maar die zijn zo saai!
Vandaar dat ik een artikel wil delen met jullie over wat je allemaal op zo’n saaie rijstwafel kan doen.

Rijstwafels met een yoghurt laagje.

De rijstwafel.
Als je in de supermarkt zoekt kan je ze vaak al goedkoop vinden. Dat zijn de saaie rijstwafels met wat zout erop. Je kan ook verschillende smaken vinden (met chocolade erop, een kaasvariant en zelfs een complete chocolade rijstwafel) maar naar mijn mening zijn die lang niet zo gezond als de saaie variant.
Deze saaie variant eet wel snel weg en je kan ze overal mee naar toe nemen, maar tja ik ben iemand die graag een extra smaakje proeft en niet alleen rijstwafel smaak.
Omdat ik ze tegenwoordig erg vaak eet, probeer ik ook wat beleg uit wat ik denk dat wel lekker zou zijn. Hier volgen dus wat belegtips wat je op zo’n saaie rijstwafel kan doen.
(nee niet de belegtips voor beleggen van geld, maar beleggen van een rijstwafel!)

Rijstwafels met chocopasta (met mini m&m’s) en jam.

Rijstwafel met:

– Chocopasta
– Jam
– Hagelslag
– Kaas
– Kipfilet
– Kruidenroomkaas
– Tomaat – ui – ei
– Rookvlees
– Suiker
– Banaan
– Stroop
– Honing
– Smeerworst
– Pindakaas
– Filet American
– Gekookt ei met tomaat
– Aardbei
– Smeerkaas

Rijstwafels met smeerkaas.

Hoe beleg jij een saaie rijstwafel? Of eet je hem au naturel op?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

12 reacties op “Food woensdag: Saaie rijstwafels”

 1. Laura van Dam schreef:

  Ik doe er altijd een prutje van avocado op. Een soort guacamole πŸ˜‰ Avocado met wat magere yoghurt, citroensap, beetje sambal en eventueel wat kerstomaatjes in stukjes πŸ™‚ Erg lekker en ook nog eens gezond πŸ˜‰

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dat klinkt wel erg gezond ja! ^_^

 2. Petra schreef:

  ik ben meer van het hartige eten, dus ook deze daar gaat iets hartigs op, meestal, kaas met een plkaje tomaat of komkommer

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dat is vaak ook wel gezonder πŸ˜‰

 3. Creativminded_ schreef:

  Wil je het zo gezond mogelijk houden? Skip dan toch de choco pasta, hagelslag en jam. Dit is namelijk een enorme calorie bom voor een tussendoortje. Want zelfs in de gewone rijstwafel zit suiker πŸ™‚ Liever kip filet met avocado en wat zout en peper. Of wat smeerkaas-light.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik ben echt een zoetekauw dus verkies wel vaak de slechte dingen boven de hartige en gezonden dingen.
   Maar tegenwoordig probeer ik vaak wel de smeerkaas te pakken als ik "even snel" een rijstwafel wil eten πŸ˜‰

 4. Bianca schreef:

  Toch wel een erg lekker tussendoortje, ik zou 's avonds voor het slapengaan wel even een rijstwafel eten, gewoon puur natuur πŸ™‚

  1. DinjaDONUT schreef:

   Puur natuur vind ik persoonijk vaak zo droog, maar ieder zijn eigen smaak natuurlijk πŸ˜‰

 5. Sanne Peters schreef:

  Ik eet ze niet zo heel vaak maar als ik ze eet dan meestal met paturain, tzatziki of filet american ^^ ben wat meer van de hartig.

  ❀ Sann | http://www.Piixel.nl

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik had nog niet eens aan tzatziki gedacht eigenlijk :')

 6. Jinnie93 schreef:

  Oooh wat lekker, ik heb me eigenlijk nooit bedacht om er iets op te smeren. Ik vreet ze altijd zo op, lekker droog xD πŸ™‚ nomnomnommm.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Hahaha, tja dat is voor mij iets te droog :')

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.