Rommelkonten

Vandaag geef ik het eerlijk toe: ik ben een rommelkont!
Er heerst een bepaalde chaos in huis, in de kastjes en op onze computers. Ik probeer dit echt aan te pakken maar het lukt gewoon niet altijd.
Waar moet je beginnen als je een rommelkont bent, net zoals ik?
Naast mijn persoonlijke verhaal zal ik je ook wat tips geven, die ik af en toe ook zelf gebruik (maar eigenlijk vaker zou moeten gebruiken!).

Het begon toen ik… Ja dat weet ik eigenlijk niet meer. Het begon gewoon. Of misschien was het er al, want sinds ik me kan herinneren ben ik gewoon één grote rommelkont!
Als ik weer eens mijn kamer op moest ruimen dan kreeg ik het voor elkaar dat het alleen maar erger werd. Ik ruimde wel op maar ik haalde wel eerst alles overhoop. Dat zorgde ervoor dat ik vroeger niet altijd in mijn eigen bed kon slapen en stiekem bij mijn moeder in bed kroop.
Jaren later (lees: het huidige tijdperk) ben ik nog zo’n rommelkont. Het hebben van een heel appartement in plaats van een slaapkamertje scheelt wel, de kamer die namelijk het minst onder de zooi komt te liggen is namelijk onze slaapkamer. We kunnen wel elke nacht gewoon in bed slapen, haha!

Maar goed, ik heb van die troep die zich verplaatst, ken je dat?
Het gaat van de woonkamer naar slaapkamer, van slaapkamer komt het in de gang terecht en als ik erover struikel dan gaat het weer naar onze hobbykamer.
En zo is onze hobbykamer vaak vol gepropt met rotzooi. Bruikbare rotzooi, dat wel.
Als ik dan weer eens aan het opruimen raak in de hobbykamer dan verplaatsen die spullen weer naar alle overige kamers in het huis, en zo kan ik wel door blijven gaan.

Tijdens mijn laatste opruimpoging (met de nadruk op poging) kwam ik een uitgescheurd artikel tegen die ik uit de Flow ooit heb gehaald. Het zijn hele handige opruimtips waar ik zelf zeker wat aan heb!
En omdat ik toch aan het opruimen ben wil ik even een paar tips met jullie delen, zodat ik dat uitgescheurde artikel weer kan weggooien.

– Geef je zwervende spullen een vaste plek. Klinkt simpel – werkt super.
Kijk, dat moet ik dus gaan doen. Alle rotzooi die hier ligt zijn dus allemaal kleine zwervertjes.

– Mooie kaarten/ losse foto’s/ bijzondere plaatjes. Zonde om weg te gooien? Plak ze dan eens in een schriftje.
Ja heb ik gedaan, of in ieder geval ik ben er mee bezig!
Ik heb een “Book of Happiness” gemaakt, met allerlei kleine frutsels, stickers, bonnetjes, foto’s en meer dingen erin die me gelukkig maken.

– Stapels ongelezen tijdschriften waar je maar niet aan toekomt? Maak van de interessante artikelen een leesmap voor als je wel tijd hebt. Dan kunnen de bladen lekker weg.
Daar was ik dus mee bezig. Totdat die artikelen ook in de weg gaan liggen. Zoals het opruim artikel van Flow waar ik deze tips vandaan heb.
Ik deel ze online zodat ik die papiertjes ook weer bij het papierafval kan doen.

– Zijn spullen overbodig of onbruikbaar/ Hebben ze geen nut meer/ Bewaar je ze voor ooit? Dan is het tijd om er afstand van te doen (als ‘ooit’ aanbreekt, is er nog altijd Marktplaats).
Onze overbodige of onbruikbare spullen staan nu netjes in dozen. We willen namelijk met Koningsdag 2016 weer op een rommelmarkt staan om te verkopen (altijd handig dat ik een artikel vol met rommelmarkttips heb gemaakt)!
Kaching!

– Heb je moeite met weggooien omdat ergens een herinnering aan kleeft? Maak er eerst een foto van.
Wel een handige tip, maar niet eentje die ik snel zou gaan gebruiken. Ik bewaar namelijk echt veel dingen met klevende herinneringen eraan. Meestal zijn dit dingen die ik heb gekregen en die kan ik vaak niet wegdoen.
Misschien als ik nog wat ouder ben dat deze tip wel erg goed van pas kan komen.

Mijn rommelkonten probleem tast niet alleen ons interieur aan, maar ook onze computers!
Ik heb een vaste externe harde schijf, die ik laatst heb opgeruimd (het kan nog beter hoor, maar in ieder geval heb ik hem geformatteerd en heb ik alle mappen er opnieuw opgezet). Daarnaast heb ik ook nog een soort van “reis” externe harde schijf die ik vaak aan mijn MacBook heb hangen. Deze gebruik ik het meest en daarop staat dus ook de meeste rotzooi.
Ik moet me echt weer aan mijn eigen “harde schijf regels” houden.

– Maak mappen met submappen. Bijvoorbeeld een map met alle vakantiefoto’s. Daarin kan je mappen van elk jaar neerzetten.
Ik gebruik dit erg vaak. Zelfs in die submappen komt er nog een mapje met “RAW” foto’s, de onbewerkte foto’s die direct uit mijn camera kwamen.

– Zorg dat je een back-up hebt! Op een andere (externe) harde schijf of online (of allebei).
Roy en ik hebben dit allebei al een keer gehad met een externe harde schijf. Het ene moment zit je lekker door je foto’s te bladeren, het andere moment houd dat ding er in één keer mee op!
Shit daar gaan al je foto’s en bestanden dan. Zorg dus voor een back-up, op een externe harde schijf of online.

– Teveel leuke foto’s die je maar niet in het digitale prullenbakje kan gooien? Laat ze in een fotoalbum afdrukken.
Hoe handig ik dit ook vind, er blijven toch digitale foto’s op mijn harde schijven staan! Ik ben altijd erg bang geweest als er brand uitbreekt dat ik dan alle fotoboeken kwijt ben, dus daarom houd ik ze nogdigitaal (ik moet en zal mijn externe harde schijf meenemen als er brand uitbreekt!).
Al is zo’n fotoalbum ook wel erg leuk, dan kan je altijd samen met vrienden of familie er doorheen bladeren.

Oke en nu moet er écht worden opgeruimd!
Ik heb een bank besteld (sorry No-Buy maand) en die komt precies na mijn verjaardag, dus dat zijn al twee redenen om goed op te ruimen!
Weg met die rommel!
Op de schaal van 1 tot 10 (10 is het ergste), hoe erge rommelkont ben jij?
Ik geef mezelf een 9 op de schaal van rommelkonten!
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

14 reacties op “Rommelkonten”

 1. Ik geef mezelf toch wel een dikke 10, wat een ramp ben ik! Handige tips, maar ik ben bang dat ik het dan nog niet voor elkaar krijg :')

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dat ken ik ja, maar wie weet als je rustig begint heb je over een paar jaar minder rommel 🙂

 2. Nilou schreef:

  Ik ben ook een echte rommelkont ik geef mezelf een 8, wat ook helpt is de app Evernote daar maak ik foto's van alles wat ik wil bewaren zodat de papieren versie weg kan.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Oeh bedankt voor de tip!

 3. Ik ben echt zo iemand die denkt dat iets "ooit" nog van pas komt… Toen ik 1,5 jaar geleden ging verhuizen merk je pas hoe veel zooi je hebt xD

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja klopt, maar ja ik heb nog allemaal spullen bij mijn ouders liggen en dat moet nog naar ons huis verhuizen haha, nog meer rotzooi xD

 4. Senna T. schreef:

  Haha, ik was ooit best netjes. Maar er schijnt steeds meer troep overal 'op eens' zich te verzamelen. Ik ruim vaak en (meestal) goed op, maar het wordt nog sneller weer een rommeltje.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dat heb ik dus ook, behalve dat ik netjes was. Ik ben echt nooit netjes geweest volgens mij haha!

 5. Je suis Nikita schreef:

  Super handig artikel!

 6. Petra schreef:

  Op de rommelschaal ben ik een magere 7-, het is langzamerhand vooruit gegaan in de loop der jaren…( was 10+) maar ben er nog niet , …..mijn eigen hoekje is rommelig, net als mijn PC, ik moet wel regelmatig opruimen , ben namelijk getrouwd met de opruimkoning en als hij gaat ruimen heb ik echt haast niets meer…oeffff!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Hier in huis heeft mijn vriend soms last van een opruimbui en dat is erg aanstekelijk dus meestal word er dan even opgeruimd 😉

 7. Floor Daasvand schreef:

  Ik ben ook een rommelkont haha! Daarom ben ik mijn spullen grondig aan het uitzoeken, zodat er minder snel zooi ontstaat 🙂 Ikzelf ga waarschijnlijk volgende maand weer op de markt staan tijdens de feestweek van ons dorp!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dat probeer ik ook, ik heb al twee volle dozen voor de koningsdagmarkt (duurt nog even haha xD)

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.