Wat zit er in mijn tas #1

Wat zit er nou in mijn tas?
Ik sleep mijn cameratas echt overal mee naartoe, zelfs vandaag is hij mee naar een shopdagje in Essen, waar Sanne (van Piixel.nl) en ik heen zijn.
Ik heb ook een hoop andere tassen hoor, maar aangezien dit de tas is die ik het meest gebruik is deze eerst aan de beurt!

De cameratas.
Deze Lowepro Passport Sling kocht ik volgens mij in 2011 bij de Saturn (toen het nog zo heette). Ik ging een paar dagen daarna op vakantie en wilde een goeie cameratas hebben voor mijn Nikon D3100.
De tas is erg fijn als er niet teveel zware items in zitten, omdat het een schoudertas is krijg ik snel last van mijn schouder als ik de tas te zwaar beladen heb…

Wat zit er vandaag in?
– Camera Nikon D3100 met de 35mm lens
Vandaag neem ik mijn Nikon D3100 (van de Saturn) mee, ik vind het met mijn Nikon D7100 nog iets te gevaarlijk om ermee te reizen. En daarnaast is hij zwaarder dus zou ik tijdens het shoppen eerder last van mijn schouder krijgen.
De 35mm lens (die ik bij Cameratools heb gekocht) is praktisch omdat je maar één vast brandpunt hebt. Voor zo’n shopdag zoals deze heb ik geen zware lens nodig die kan inzoomen!

– Portomonnee
Tja wie geld uitgeeft moet natuurlijk wel een portomonnee mee hebben! Ik zoek altijd naar een portomonnee met 5 vakjes voor het kleingeld en deze zag ik een keer liggen bij de Big Bazar!

– Mobiel
Moet ik hier nog uitleg bij geven?
In ieder geval, dit is Roy zijn oude mobiel geweest, mijn oude had kuren en ik weet nog steeds niet welke nieuwe mobiel ik wil aanschaffen!

– iPod
Ik ga echt NOOIT de deur uit zonder muziek! Alles lijkt veel langer te duren als je onderweg bent zonder muziek, en daarnaast ben ik een stuk vrolijker als ik een tijdje muziek heb geluisterd!

– Nintendo 3DS
De Nintendo 3DS fans onder ons kennen het wel, overal waar je ook bent moet je even je Streetpass checken! Hoeveel puzzelstukjes zou ik vandaag kunnen scoren…?

– Nagelvijl
Ooit wel eens last gehad van een haaltje aan je nagel? Niks is vervelender dan dat! Daarom heb ik ook altijd een nagelvijl in mijn cameratas zitten. En wie weet kan ik hem ook nog als een handige gadget gebruiken!

– Lensdoekje
Altijd handig om bij je te hebben als je een spiegelreflex camera hebt! Soms ben ik namelijk wat onhandig en komen er weer eens vinger vlekken om mijn lens. Met een speciaal lensdoekje kan je die vlekken er zo afhalen en is je lens weer prima voor gebruik.

– Aspirientjes
Soms krijg ik wel eens hoofdpijn op een random moment. Niet fijn dus ik heb vaak wel een aspirientje bij me. Vaak neem ik een paracetamol en een ibuprofen mee. Lichte hoofdpijn: paracetamol en bij zware hoofdpijn neem ik dan de ibuprofen!

– Visitekaartjes
Wat ik ook altijd meeneem zijn mijn visitekaartjes. Ik moet binnenkort nog eens visitekaartjes laten maken voor mijn blog, ik heb namelijk alleen visitekaartjes voor mijn fotografie website.
Maar ze gaan altijd mee, als ik een keer iemand op de foto zet is het handig om zo’n kaartje mee te geven.

– Twee pennen
Waarom twee?
Ik ben altijd bang dat als ik een pen nodig heb, dat deze dan leeg is of kapot gaat. Daarom neem ik dus gewoon twee pennen mee, het zal wel heel erg toevallig zijn als ze allebei kapot gaan!

– Papiertjes
Ken je dat, dat je een inspiratieboost krijgt en je idee gewoon even kwijt moet? Ja dat kan ook op je mobiel, maar vaak vind ik het fijner om dit even op een papiertje te schrijven. Notities in mijn mobiel vergeet ik vaak, en briefjes kom ik vaak overal tegen/

– Make-uptasje
Als ik lang onderweg ben, of het regent dan gaat dit kleine make-up etuitje gewoon mee. Hierin heb ik mijn twee eyeliners, pincet, haarclipjes en mascara. Vaak zit hierin ook nog een aspirientje verstopt.

– Flesje water
Tegenwoordig koop ik geen flesjes drinken meer op een station maar neem ik gewoon van thuis een flesje water mee. Altijd handig.

– Lippenbalsem
Ik heb soms last van droge lippen en dan komt lippenbalsem heel goed uit.

– Watermeloen tasje
Dit tasje neem ik echt heel vaak mee als ik ga shoppen. Het scheelt plastic tasjes en zo heb je alle aankopen in één tasje (of eigenlijk moet ik tas zeggen, want hij is nog best groot).
Al moet ik eerlijk zeggen dat ik vaak alsnog plastic tasjes meeneem bij winkels, dan zitten niet al mijn geshopte items los in het katoenen tasje. Ik ben vaak bang dat er een gat in komt en dat ik van alles kwijt raak.
En no worries: plastic tasjes herbruik ik heel vaak voor mijn prullenbakjes of het plastic afval.

Wat heb jij vaak in je tas zitten?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

4 reacties op “Wat zit er in mijn tas #1”

 1. Mijn tas is altijd een groot zooitje! Jouw tas daarentegen ziet er best geordend uit! haha 😛

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dit is gewoon puur toeval want meestal is het een bende haha!

 2. Jorinda schreef:

  Wat een leuke watermeloen tasje =)
  Liefs Jorinda

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik ben er ook zo blij mee 😀

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.