Project badkamer

Er zijn een aantal projecten waar ik echt aan moet beginnen, dit zijn echte klussen die gewoon gedaan moeten worden. Onder andere moet ik nog ons bistro setje verder schilderen die op het balkon staat, een spiegellijst schuren en schilderen en nog meer klussen.
Nu is project badkamer aan de beurt, en het is echt een grote klus.
Nee we gaan niet onze badkamer verbouwen, we wonen in een huurhuis en dat zou zonde van ons geld zijn.
Ik heb het over de “grote” schoonmaak van onze badkamer.

Voordat we in ons huis kwamen wonen was deze al echt super vies, er zat zelfs schimmel op het plafond!
Tijdens het klussen hebben we dat schoongemaakt en gelijk maar met speciale badkamerverf behandeld. Maar ook de tegeltjes waren erg vies en zaten onder de verfspetters (dat was onze schuld haha!), die hebben we ook schoongemaakt.
Het probleem is dat het lijkt alsof die viezigheid gewoon weer terugkomt, en ik maak toch regelmatig de badkamer schoon (zelfs al vind ik dat het ergste schoonmaakklusje van al het schoonmaakwerk).
Vooral de voegen zijn verkleurd, en dat oogt gelijk al vies.
De huurder die er voor ons in zat heeft nooit de badkamer schoongemaakt volgens mij, de tegels zitten namelijk ook onder de kalkaanslag.

Vandaar dat ik ben begonnen met project badkamer.
Ik moet en zal die kalkaanslag weg krijgen, en die voegen zullen hoe dan ook weer fris wit worden!
Alleen ik wil er natuurlijk niet teveel geld aan uitgeven omdat het een huurwoning is. Als het een koopwoning zou zijn had ik er natuurlijk wel gewoon (veel) geld in gestoken, omdat dat eventueel nog later meer geld op zou kunnen brengen.

Ik begon met simpele badkamer reiniger van de Action.
Het lijkt allemaal wel schoon (en is het ook), maar die gruwelijke kalkaanslag is er nog steeds!
Tevens zijn de voegen nog vies…

Toen probeerde ik van HG een badkamer reiniger.
Hoe deze verpakking ook verteld dat ik een schone badkamer ervan zou krijgen, ik geloof het niet want er zit nog steeds kalkaanslag op de tegels en de voegen zijn niet mooi wit (of grijs, zoals de voegen van de vloertegels horen te zijn).

Dan maar even rondvragen, en ik kwam uit op WC-eend, of beter gezegd: bleekmiddel!
De voegen lijken hiervan wel schoner te worden, op het sanitair werkt dit echt als een wondermiddel alleen die kalkaanslag… Nog steeds op mijn tegels, al zou ik eerder denken dat het er gewoon in zit!

Ik was die stomme kalkaanslag en vieze voegen zo zat dat ik toch maar eens ging snuffelen op google, er moest toch wel een oplossing te vinden zijn?
Ik kwam terecht bij schoonmaakazijn, je weet wel dat spul wat je ook kan gebruiken om waterkokers te ontkalken.
Na een paar tegeltjes geprobeer te hebben, maakte ik een sprongetje in de lucht: YES HET WERKT!
Gewone goedkope schoonmaakazijn werkt gewoon het beste tegen hardnekkige kalkaanslag. Geen dure rotzooi van €10,- maar gewone simpele schoonmaakazijn werkt gewoon het beste.
En hoe duur zijn die flessen nou, rond de €0,30?

De voegen zijn er alleen niet veel van opgeknapt en daar moet ik nog steeds een wondermiddel voor vinden. Ik ga daarvoor toch even een keertje naar de bouwmarkt, ik weet namelijk dat er van HG en van Alabastine een product bestaat dat voegen reinigt. En Alabastine heeft ook zelfs een soort verf voor de voegen, mocht het reinigingsproduct niet werken, haha!

Zo zie je maar dat project badkamer (gelukkig) niet zo lang hoeft te duren, en na wat grondig poetswerk je weer een nieuwe badkamer hebt!
Zo vind ik schoonmaken wél leuk!
Heb jij een wonder tip voor de categorie schoonmaken?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

4 reacties op “Project badkamer”

 1. Azijn is een wondermiddel <3 ik gebruik het ook altijd om mijn waterkoker en wasmachine te ontkalken. Beetje azijn (gewoon normale goedkope witte azijn) in de waterkoker met water, laten koken, klaar 😀 en in de wasmachine flikker ik gewoon een halve fles erin haha

  1. DinjaDONUT schreef:

   Stom toch, dat zo'n simpele fles azijn vanalles kan reinigen haha xD

 2. Project badkamer reinigen is echt een heel vervelend, lastig project….de enige tip die ik had was schoonmaakazijn, maar die is al genoemd,zelf gebruik ik best vak bleekmiddel om dingen schoon te maken, voor het voegen probleem weet ik eigenlijk geen goede tip!
  Ik denk toch dat de verf van Alabastine gewoon het beste werkt en je zeker veel frustratie scheelt…

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja dat denk ik ook wel, ik ga het een keertje aanschaffen als de bouwmarkten een leuke kortingsactie hebben!

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.