Personal: Lief Zwitserland

Donderdag 11 juni 2015
Heerlijk zo’n zonnige dag.
Als ik mijn ogen sluit en heel goed naar alle geluiden hoor van deze zomerse dag, fantaseer ik dat ik me in Zwitserland bevind. Ik ben er vaak geweest op vakantie, en kan eigenlijk alleen maar mooie zomerse dagen herinneren.
Ik fantaseer dat ik daar aan een strandje lig, dat vlak langs een weggetje ligt. Er komt wel wat verkeer langs maar op de één of andere manier interesseert me dat voor geen meter. Het water dat tegen de rotsen aan kletst, dat interesseert me veel meer. Hoe rustgevend zo’n dag kan zijn, ondanks je langs een weg vol verkeer ligt.
Het water ga ik maar nog niet in, dat is koud en ik lig net zo lekker op mijn luchtbedje. Het strandje is niet lekker genoeg om er alleen met een strandlaken op te liggen, er liggen kleine steentjes en takjes.

Gornergrat, 19 juli 2010

Van zo’n fantasie krijg ik gelijk een happiness en een inspiratie boost!
Ik voel me blij, en kan gewoon niet wachten om weer een keer naar Zwitserland te gaan. Wegens geld hebben Roy en ik dat dit jaar maar even uitgesteld en waarschijnlijk gaan we volgend jaar met de trein naar Zwitserland. Mijn plan is om een tijdelijke trein-pas te nemen, zodat je onbeperkt kan treinreizen door het hele land. Dan kunnen we naar zulke strandjes als die in mijn fantasie.
Want waar we willen verblijven, daar heb je niet van die strandjes. Dat is meer een stad, iets wat me ook wel aantrekt.

Jungfraujoch, 16 juni 2012

Ik wilde eigenlijk typen: “ik weet maar niet hoe het komt dat ik Zwitserland zo’n fijn land vind.”, maar dan lieg ik want ik weet donders goed waarom.
Al sinds ik een kleine Dinja was (ik weet niet eens hoe oud eigenlijk), namen mijn ouders, later mijn vader en nog veel later mijn vader en stiefmoeder, mij mee naar Zwitserland. We bezochten vele campings waar we goede maar ook slechte herinneringen aan hebben (lees: slecht weer, en geulen graven langs de tent). We reden door de bergen heen, trokken onze bergschoenen aan, liepen door kleine dorpjes en grote steden, zwommen in een meer, zaten langs een rustige waterval of beek en vierden vaak verjaardagen.
Ik voel me denk ik gewoon deels daar thuishoren. Niet in dit vlakke land zonder enige bergen. Waar de stranden in de zomer bomvol zitten en waar je overal je moedertaal hoort.
Het geeft me gewoon een kick om naar Zwitserland te gaan, je weet gewoon dat je een avontuur gaat beleven. Waar het dan ook is. In de stad, bij een meer, in de bergen, noem maar op!
Ik ben ook echt bijna alle bergpassen al eens over geweest, en sommige nog wel ontelbaar veel keren (zoals de Gotthard, Nufenen en Furka).

Zodra ik ooit een auto en rijbewijs heb (dat wordt dan eerder andersom…) zal ik wel elk jaar met de auto naar Zwitserland willen. Of de eindbestemming nou een camping of appartement wordt, dat maakt me niks uit. Zolang het maar Zwitserland wordt.

Samen met mijn vader, Jungfraujoch, 16 juni 2012

Ik ben al flink bezig met research voor onze vakantie voor volgend jaar. Appartement, bed&breakfast of gewoon lekker een hotel?
In ieder geval is ons vervoer de trein, de City Nightline, waar ik al wel wat ervaring mee heb.
Ik wil Roy met deze fijne trein kennis laten maken, want het is echt heel leuk! Het enige nadeel is dat je niet zo lekker kan slapen als je een gewone zitplaats hebt, maar dat geeft ook wel weer een spoortje van avontuur.

Soms heb je wel eens van die dagen dat het eerste wat in je opkomt, dat je dat gelijk neer moet typen. En heel af en toe wordt het dan ook een lang blogartikel.
Zoals deze keer dus.

Ga jij dit jaar op vakantie?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

6 reacties op “Personal: Lief Zwitserland”

 1. Petra schreef:

  helaas ga ik niet op vakantie,…wel vind ik het heel leuk om te lezen dat je een bijzondere band met zwitserland hebt…tenslotte is het niet zo heel ver en juist daarom zo heerlijk haalbaar om in de toekomst vaker te gaan…

  1. DinjaDONUT schreef:

   Daarom ja! Ik heb het niet zo op vliegen, en gelukkig kan je ook per auto, trein of bus naar Zwitserland!
   Ik ga dit jaar ook niet echt op vakantie, een midweekje Center Parcs in september word het voor mij dit jaar 😉

 2. Els schreef:

  Wat leuk dat je naar Zwitserland gaat. Ik wil daar ook nog eens naar toe. Ben er nog nooit geweest. Dit jaar gaan we niet op vakantie.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Als je allerlei verschillende landschappen wilt zien is het een aanrader. Het ene kanton (provincie) is aardig vlak en wat stadser terwijl het andere vol met besneeuwde bergen is.

 3. Sanne Peters schreef:

  Super leuk geschreven ik ga helaas niet op vakantie. Lijkt me super om Zwitserland een keer te ontdekken.

  ❤ Sann
  http://www.Piixel.nl

  1. DinjaDONUT schreef:

   Als je ooit op vakantie gaat dan moet je zeker een keertje naar Zwitserland ^^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.