Money money money #3

Het is alweer tijd voor een financiële update in mijn no-buy/ weinig-koop maand!
Weer een week achter de rug waarin ik heb geprobeerd zo min mogelijk geld uit te geven.
Deze week was het wel iets lastiger, vooral op vrijdag; mijn moeder was jarig en we gingen een dagje shoppen in Gouda!

Ik heb deze week €87,29 aan boodschappen uitgegeven, iets meer dan normaal maar er moesten weer dure dingen aangeschaft worden zoals een blok kaas en koffie.
Huishoudelijke items en dingen zoals deodorant (er was een aanbieding, en mijn voorraad was bijna op) zitten er ook bij.
Het telt wel allemaal bij elkaar op, maar dit is de categorie waar ik het minst op wil en ga bezuinigen. Eten moeten we toch wel, deo is ook noodzakelijk en sponzen zijn ook wel handig.
Ik bezuinig met eten al een hoop door budget merken te kopen (die overigens net zo goed zijn) en van bepaalde producten minder te kopen (energy drank!).

Deze week heb ik aan overige uitgaven €55,51 uitgegeven. Hiervan heb ik ook mijn OV-kaart opgewaardeerd, cadeautjes gekocht en ben ik een dagje wezen shoppen (ja ja ik weet het).
Ik vind dit zelf nog aardig meevallen, ik heb hogere bedragen gezien als ik een keer ging shoppen dus deze keer heb ik het goed volgehouden (ook deels door donatie van mijn moeder, dat lees je morgen wel!).

Ik ben sterk geweest met weinig te kopen tijdens onze shoptrip, ik heb wel veel leuke dingen gezien (die ik anders dus wel zou kopen). Maar ik vroeg me telkens af waarom ik het wilde kopen, waarvoor ik het wilde gebruiken, en of ik het écht wel zo nodig had.
Heel simpel: ik had geen idee waarom ik het wilde kopen, waarvoor ik het wilde gebruiken en had het zeker niet nodig. Dus geen reden om het te kopen!
Erg streng, maar dat helpt wel het beste tegen zulk koopgedrag als dat ik vorige maand nog had.
En mijn portomonnee is er veel gelukkiger mee, die blijft langer vol!

Ben jij wel eens heel streng tegen jezelf geweest?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

3 reacties op “Money money money #3”

  1. Petra schreef:

    Goed van je dat je het zo vol hebt gehouden, soms moet ik gewoon echt streng zijn tegen mijzelf, niet leuk maar is soms gewoon noodzakelijk om bepaalde doelen te behalen…

    1. DinjaDONUT schreef:

      Ja dat heb ik ook, lastig maar uiteindelijk ben je blij met het resultaat 😉

  2. Knap van je dat je het zo goed volhield! Ik heb sinds 3 maanden ofzo kleedgeld, en dat is – zonder dat ik het eerst wist- ook nog eens m'n zakgeld. Ik let dus altijd erg op wat ik koop 😉

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.