Money money money #1

Vorige maand heb ik besloten dat ik in de maand Mei geen geld aan onnodige dingen ga uitgeven. Omdat er nog wat mensen jarig zijn, en omdat moederdag ook nog in Mei valt mag ik daar natuurlijk wel geld voor uitgeven. Net als de boodschappen, die moeten natuurlijk wel gedaan worden (helaas mag ik ze niet voor een knipoog en een glimlach meenemen).
Heel toevallig kwam ik op de site van ING een challenge tegen.
De 30 Dagen Meer Geld Overhouden Challenge!
Superhandig natuurlijk, want dit geeft me weer een motivatie boost.
Net als jullie reacties trouwens! Bedankt voor alle tips en tricks, ik ga ze zeker gebruiken ๐Ÿ˜‰

Vandaag post ik een update hoe ik mijn geld heb uitgegeven!
Deze week heb ik โ‚ฌ73,90 uitgegeven aan boodschappen.
Dit is iets meer dan normaal, we “vieren” vandaag namelijk Moederdag door middel van een (bijna) zelfgemaakte High Tea, en er moesten voorraad dingen worden ingeslagen (zoals bijvoorbeeld een blik soep en wc-eend).

En nu mijn overige uitgaven…
Ik heb โ‚ฌ65,35 uitgegeven aan cadeautjes en “nutteloze” dingen zoals fimoklei (al heb ik die wel bij de Action en via Marktplaats gekocht).
Voor volgende week moet ik nog iets meer mijn best gaan doen met die nutteloze uitgaven. En ook weer besparen met boodschappen – al leven we al erg op budget qua boodschappen.

De ING Challenge is op zich wel een handige app, elke dag moet je een opdracht uitvoeren (lukt niet altijd dezelfde dag, maar dit kan je later in de maand nog aangeven of veranderen) en per dag krijg je ook een aantal tips.
Nou staan er ook een paar opdrachten bij die niet van toepassing zijn bij mij, zoals de verwarmingen een graadje lager draaien (die staan nu gewoon uit hier) en hoeveel je kunt besparen op vervoer (het enige vervoer dat ik gebruik is de benenwagen, fiets, bus en trein).
Die sla ik dus gewoon over en ik wacht dan op een nieuwe opdracht.
Door die app ben ik in ieder geval wel elke dag bezig met geld. En vooral hoe ik kan besparen of helemaal niks uitgeven.

Ik moet het nu nog 3 weken volhouden, en als het resultaat positief is dan ga ik nog wel een maand ermee door. Ik houd je elke week op de hoogte hoe het gaat met mijn Money-challenge!

Heb jij wel eens een hele maand niks uitgegeven?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

8 reacties op “Money money money #1”

 1. Ik ben wel heel benieuwd nu naar die app! Ik probeer ook zo veel mogelijk te besparen op onnodige dingen, maar soms is het wel moeilijk…
  Heel veel succes met besparen ๐Ÿ˜€ Ben enorm benieuwd naar het resultaat aan het einde van de maand ๐Ÿ™‚

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dankjewel! Ik ben zelf ook benieuwd naar het resultaat ๐Ÿ™‚

 2. Jinnie93 schreef:

  Ik zit deze maand heel erg krap aangezien mijn week Korea en weekend Tokyo pijnlijk voor de rekening waren vorige maand ๐Ÿ™ Dus ook voor mij niks uitgeven deze maand, en heel zuinig doen ! Wel super leuk van moederdag ๐Ÿ˜ฎ Ik hou van High Tea <33

  1. DinjaDONUT schreef:

   Moeders zijn al snel blij met iets kleins, zoals een zelfgemaakte/ georganiseerde High Tea ๐Ÿ™‚

 3. Lisa Walen schreef:

  Ik heb de 30 days no-buy challenge gedaan, echt ideeal!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Lijkt wel een beetje op waar ik naar toe wil, maar dan moet ik eigenlijk een maand hebben zonder verjaardagen ๐Ÿ™‚

 4. Buiten de noodzakelijke dingen en levensmiddelen, heb ik inderdaad wel eens niets uitgegeven, lastig vond ik het wel, want we zijn op dat gebied toch gewoon gewend om van alles en nog wat aan te schaffen…het lijkt mij wel handig, de app waar je het over hebt…leuke tip!

  1. DinjaDONUT schreef:

   De app is zeker wel het proberen waard! En je kan zelf bepalen hoeveel je wilt besparen ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.