Elf Fantasy Fair [Tips].

Het is bijna zover, en als je me al wat langer volgt zal je wel weten dat ik naar de Elf Fantasy Fair (EFF/ Elfia) in Haarzuilens ga. In het weekend van 25 en 26 april is het zover en laten we hopen op mooi weer!
Voor mij is het niet de eerste keer dat ik erheen ga, dit zal alweer de 5e keer zijn.
En inmiddels ben ik wel wat wijzer geworden wat betreft de dingen die je mee kan nemen en beter thuis kan laten.
Ik geef je wat tips en vertel je wat je kan meenemen, en wat er allemaal te vinden (en te doen) is op de Elf Fantasy Fair.

Sanne (rechts, van Piixel.nl) en ik (links), Elf Fantasy Fair 2013.

Wat kan je meenemen:
– Genoeg drinken, vooral als het warm is krijg je veel dorst en een klein glaasje frisdrank is daar aardig aan de prijzige kant.

– Iets te eten, al zijn er genoeg kraampjes waar je eten kan kopen maar je kan er niet zo snel een lekker broodje kopen.

– Een paraplu, ik zou hier vooral eerst opletten bij het weerbericht. Maar mocht er onverwachts een bui komen, dan ben jij in ieder geval goed voorbereid!

– Camera, vooral als je voor de eerste keer gaat is het het zeker wel waard om je camera mee te nemen. Er is gewoon zoveel te zien, en naast alle mooie kostuums is het gebied van Kasteel de Haar ook zeer mooi om foto’s van te maken.

– Visitekaartjes, als je die hebt. Maakt niet uit of je een fotograaf bent of juist rondloopt in een mooie outfit, visitekaartjes kan je makkelijk weggeven als je foto’s hebt gemaakt of op de foto bent gezet.

– Daarnaast is het ook handig om pen en papier mee te nemen, dan kan je even snel je naam en e-mailadres opschrijven als je geen visitekaartjes hebt. Of de naam van een kraampje opschrijven zodat je thuis rustig op je gemak online kan kijken wat ze allemaal te koop hebben.

– Zonnebrandcreme, voor als het errug mooi weer is. Zodra je rondloopt merk je niet dat je aan het verkleuren bent, en voor je het weet ben je thuis en helemaal verbrand – niet zo handig dus.
De Kruidvat verkoopt handige mini zonnebrandcreme!

Mijn moeder en ik, Elf Fantasy Fair 2012.

Wat kan je doen:
– Kijken. Het klinkt misschien niet zo speciaal maar geloof je, je kan echt wel een paar uur rond kijken naar alle mooie outfits van de andere bezoekers.

– Er zijn verschillende kraampjes: eten, drinken, boeken, kleding, pruiken, accessoires en er is nog veel meer dat je kan kopen. De prijzen zijn wel iets duurder dan als je het ergens in een winkel koopt of online koopt. Er worden met name spullen verkocht die je niet zo snel kan vinden in ‘normale’ winkels.

– Meedoen aan activiteiten. Eerlijk gezegd heb ik dat nog nooit gedaan, maar er is vaak genoeg te doen. Ik heb workshops gezien als samurai krijgers en wat zwaard gevechten. Als je voor de activiteiten gaat is er in ieder geval genoeg te doen.

– Foto’s maken. Er worden mooie outfits gedragen door de andere bezoekers, dat is sowieso wel het fotograferen waard. Het terrein van Kasteel de Haar en het kasteel zelf zijn ook de moeite wel waard.
Je betaald immers voor het festival Γ©n voor entree van de tuinen van Kasteel de Haar.

– Rondlopen, dat klinkt ook al niet zo speciaal maar het terrein is zo groot en af en toe is het best een doolhof. Ik loop vaak ergens rond en dan zie ik weer een ander looppad met kraampjes en dan vraag ik me af of ik daar al ben geweest.

– Luisteren naar de muziek. Er zijn verschillende bands en artiesten aanwezig die ieder een concert geven op de Elf Fantasy Fair. Van rock tot keltische muziek, er is genoeg om naar te luisteren!

Dus mocht je vrij zijn dat weekend en wel zin hebben in een fantasy evenement dan moet je zeker naar de Elf Fantasy Fair in Haarzuilens gaan.
Er zijn nog tickets beschikbaar!
http://elfia.com/

Ben jij wel eens naar een fantasy evenement geweest?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

10 reacties op “Elf Fantasy Fair [Tips].”

 1. Jorinda schreef:

  Wat een handige tips =)
  Zelf ga ik er niet heen maar wel een handige artikel.
  Liefs Jorinda

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik heb nergens tips voor de Elf Fantasy Fair gezien, dus ik dacht dat het wel handig zou zijn πŸ˜‰

 2. Petra schreef:

  Wat leuk is dit artikel,leuk en ook het kasteel is zo mooi,maar Haarzuilens zelf is ook zo leuk om te zien….veel plezier in elke geval!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja klopt, ik ben er vroeger al een paar keer geweest zonder een evenement.
   Echt een magisch dorpje met kasteel πŸ™‚

 3. hetsushimeisje schreef:

  Ik ben hier nog nooit geweest maar ken het wel πŸ™‚
  Ga je ook foto's maken en deze online plaatsen?
  Zou ik erg leuk vinden!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Tuurlijk πŸ˜‰ !

 4. Zeker handige tips! Ik ben er nog nooit geweest!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Het is wel een aanrader als je een beetje van fantasy houd πŸ™‚

 5. Floor Daasvand schreef:

  Ik ben alweer niet gegaan πŸ™ Volgend jaar word ik waarschijnlijk gewoon meegesleurd haha!

  1. DinjaDONUT schreef:

   En anders sleur ik je digitaal wel mee πŸ˜‰ !

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.